omigaplus.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

Olivia Morelli - -

Az omigaplus.exe egy kártékony fájl, amelyet nem szabad meghagyni a rendszerben. Nem számít, hogy veszélytelennek tűnik; a futtatható állomány számos problémához vezethet, például gyanús böngészős folyamatokhoz (Internet Explorer, Google Chrome), nehézkesen működő weboldalbetöltéshez, és akár további kéretlen programok megjelenéséhez is. A fájl általában a Feladatkezelőben is megjelenik. Ha a fájl az ön számítógépén is jelen van, mielőbb le kell állítania a folyamatot és át kell vizsgálnia a rendszert egy naprakész antispyware programmal, mert az omigaplus.exe különböző böngészőeltérítőkhöz köthető.

Hasonlóan az omiga-plus.exe [omiga-plus.exe] fájlhoz, az omigaplus.exe is potenciálisan kéretlen program és böngészőeltérítő. A program neve Omiga Plus [Omiga Plus], de előfordul, hogy az isearch.omiga-plus.com [isearch.omiga-plus.com], egy másik Omiga Plus változat is felhasználja a fájlt. Kérjük, hogy NE hagyja számítógépén a programot, mert semmi köze a jól ismert keresőmotorokhoz, például a Google-hez, a Yahoo-hoz és a Binghez. Mi több, ha az Omiga Plus-on keresztül böngészünk, módosított keresési találatok jelenhetnek meg, amelyek veszélyes weboldalakra irányíthatnak át. Természetesen mint ahogy a többi böngészőeltérítő, ez a program is adatokat gyűjthet a böngészési szokásokról. Az ilyen kártevők általában a leggyakrabban látogatott weboldalakat, az ezekre beírt adatokat, az IP-címeket és a helyzetet figyelik meg. Habár ezek az adatok személyes beazonosításra nem alkalmasak, azt semmi sem garantálja, hogy nem fog az Omiga Plus más adatokat is megfigyelni. Ha biztonságban szeretné tudni adatait, el kell távolítania az omigaplus.exe-t és az Omiga további komponenseit is.

Az omigaplus.exe és a hasonló kétes fájlok egyéb programok mellékleteiként juthatnak a rendszerbe, ezért fontos, hogy mindig odafigyeljünk az ingyenes programok telepítésére. Mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced) telepítési módot válassza a gyors opciók helyett, és keresse meg azokat a (legtöbbször már előre bejelölt) jelölőnégyzeteket, amelyek az Omiga Plus telepítését, vagy a kezdőlapok és a keresőmotorok isearch.omiga-plus.com-ra történő módosítását szabályozzák. Ha esetleg már késő, mert az Omiga Plus a rendszerbe jutott, vizsgálja át a rendszert a következő programok egyikével és távolítsa el vele a kártevőket: Reimage,Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Malwarebytes Anti Malware.

ítélet - fájl státusza:
veszélyes fájl
Avirus.hu kutatóközpont összegyűjt, majd leellenőriz minden fellelhető omigaplus.exe információt. Megkérdezzük magunktól “Lehet ez a fájl rosszindulatú?”, “Használja ezt a fájlnevet Malware?”, és így tovább. A fájl állapota a saját véleményünk, amelyet a kutatásaink alapján alkottunk. A VESZÉLYES FÁJL státusz azt jelenti, hogy ez a fájl veszélyezteti a rendszert. Forduljon a lenti Tanács részhez.
tanács:
Ha számítógépe lomhának tűnik, esetleg kéretlen reklámokkal és weboldalakkal találkozik, erősen ajánljuk, hogy ellenőrizze számítógépét egy elismert anti-spyware programmal. Futtasson néhány INGYENES tesztet és ellenőrizze, hogy nincsenek-e olyan kéretlen szoftverek a számítógépén, amelyek a problémákat okozhatják.
Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben

Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/uggy/web/wp-content/themes/AskIt/single_2s.php on line 801
A(z) Reimage egy ajánlott szoftver a rendszer átfésüléséhez és az esetleges veszélyek és silány programok felderítésére. A szoftver próbaidős változatával felderíthetőek ezek a programok.
Reimage a médiában
Reimage a médiában
Alternatív Szoftverek
Plumbytes Anti-Malware
Malwarebytes Anti Malware
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
forrás: http://www.2-spyware.com/file-omigaplus-exe.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken


Fájlok
Szoftverek
Összehasonlítás