Súlyosság:  
  (12/100)

One System Care. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Ugnius Kiguolis - - | Típus: Rendszereszközök

Használhatom a One System Care-t?

One System Care

A One System Care-t teljes körű számítógépes megoldásként mutatják be. Neve alapján megvédi a rendszert, valamint a felesleges fájlok és komponensek eltávolításával a teljesítményen is javít. Mi azonban NEM ajánljuk, hogy megbízzon a One System Care „tisztító” csábító állításaiban, mert a szoftver a potenciálisan kéretlen programok közé tartozik.

Ha a rendszerbe jut, szüntelenül értesítéseket jelenít meg több száz állítólagos hibáról és eltávolítandó felesleges fájlról. Persze a fájlok némelyikét tényleg el lehet távolítani, de semmi sem garantálja, hogy akár száz ilyen fájl eltávolítása is érzékelhetően javult teljesítményt eredményezne.

A One System Care vírus emellett további programok telepítésére vagy frissítések letöltése is megpróbálja rábeszélni a felhasználót. Ahogyan talán már sejti is, a legtöbb ilyen felugró hirdetés félrevezető, ezért nem szabad megnyitnia őket. Azt tanácsoljuk, hogy hagyja figyelmen kívül a One System Care minden tartalmát, mert csak további kéretlen programok letöltését próbálják elintézni.

Az interneten körülnézve gyorsan kiderül, hogy több százan próbálnak licenckulcsot szerezni a One System Care-hez, mert a próbaváltozat csak a számítógép ellenőrzésére és a problémák azonosítására használható. Ahogy azonban már említettük is, a One System Care eltúlozza a vizsgálatok eredményeit, hogy rávegye a felhasználóit a licenckulcs megvásárlására. Ne tegye meg! Rengeteg ingyenes program használható ugyanerre a célra. Ha a rendszer Feladatkezelőjében one system care.exe vagy hasonló nevű fájlt lát, mielőbb hozzá kell látnia a rendszer tényleges megtisztításához.

A One System Care valószínűleg más program mellékleteként jutott a rendszerbe. Ennek a terjesztési módszernek bundling a neve. Ha biztonságban szeretné tartani számítógépét, jegyezze meg a következő bekezdésben részletezett telepítési tanácsokat. Ha megfelelő szoftvert keres a One System Care eltávolításához, mi a Reimage legújabb változatát ajánljuk.

Hogyan juthat a rendszerbe a One System Care?

A One System Care nagyon hasonlít a Total System Care, a System Speed Up, a System Optimizer Pro és sok más adware-re. Az ilyen programok általában saját weboldallal is rendelkeznek, ahonnan szándékosan is letölthetők. Ezek az oldalak persze csak a próbaváltozatot engedik letölteni. Kétes terjesztési módszerek eredményeként ugyanez a próbaváltozat felbukkanhat továbbá spam üzenetek mellékleteként és programfrissítéseknek álcázott értesítések formájában is.

A leggyakrabban használt terjesztési mód a „bundling”, amely harmadik felek programjain alapszik. A korábbi szakaszban már említettük, hogy népszerű letöltőoldalakon tárolt telepítőkbe ágyazva terjeszthetik. Általában a Windows 8 rendszerre telepítik, de más Windows-változatokkal is kompatibilis. Ha nem szeretné, hogy a szoftver a rendszerbe jusson, néhány dolgot meg kell jegyeznie:

 • Mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza.
 • SOHA ne kattintson a Next gombra anélkül, hogy elolvasta volna a megjelenített információkat;
 • Mindent figyelmesen olvasson el, és utasítsa el a mellékelt felesleges programokat (vegye ki a bejelölt négyzetek jelöléseit).

Ezzel elkerülheti a One System Care és a további hasonló nemkívánatos programok telepítését.

Hogyan távolítható el a One System Care?

A One System Care eltávolítása nem bonyolult feladat, mert nem egy igazán veszélyes kártékony programról van szó. Mindazonáltal tehet azért, hogy megakadályozza az eltávolítását: mélyen a rendszerbe rejtheti a fájljait, hogy ezzel is a teljes változat megvásárlására sarkallja a felhasználókat.

Ha nem szeretne haszontalan szoftvert vásárolni, hagyja figyelmen kívül az értesítéseit, és távolítsa el a szoftvert egy naprakész antispyware programmal. Emellett a következő lépések segítségével kézzel is megszabadulhat a One System Care-től:

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

Figyelem: Manuális lépések szükségesek üzenet esetén egy vagy több eltávolító nem képes eltávolítani a parazitát felhasználói beavatkozás nélkül; kérjük olvassa el a manuális eltávolítási útmutatót.

One System Care manuális eltávolítás:

Leállítandó folyamatok:
one system care.exe

Manuális Eltávolítási Útmutató - One System Care:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

One System Care eltávolítása Windows rendszerekből

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) One System Care szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) One System Care bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

One System Care eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (One System Care) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

One System Care eltávolítása innen: Internet Explorer (IE)

 1. Veszélyes beépülők eltávolítása
  Indítsa el a Internet Explorer böngészőt, kattintson a fogaskerékre (IE menü) a böngésző jobb felső sarkában, majd Manage Add-ons. Kattintson a menügombra, majd 'Manage add-ons'
 2. Egy Manage Add-ons ablak fog megjelenni. Keressen itt One System Care bejegyzéseket és egyéb gyanús beépülőket, majd tiltsa le őket: Disable. Kattintson jobb gombbal minden kártékony bejegyzésen, majd 'Disable'
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a fogaskerék (menü) ikonra a böngésző jobb felső sarkában, majd Internet Options. Maradjon a megjelenő General fülön.
 4. Távolítsa el innen a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő domaincímet. A mentéshez kattintson az Apply gombra. Törölje a kártékony URL-t, adjon meg egy megfelelő domaint, majd
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Internet Explorer böngészőt.
  Kattintson ismét a fogaskerék (menü) gombra, majd Internet options. Ezután Advanced fül.
 6. Itt pedig Reset.
 7. Az új ablakban válassza ki azt, hogy Delete personal settings, majd Reset a(z) One System Care eltávolításához. Először 'Advanced' fül, majd 'Reset' gomb. Ezután 'Delete personal settings', majd ismét 'Reset' gomb
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

One System Care eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a One System Care továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

One System Care eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) One System Care elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) One System Care eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

One System Care eltávolítása innen: Google Chrome

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) One System Care bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) One System Care eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

One System Care eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen One System Care vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (One System Care) eltávolításának befejezéshez One System Care gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

A szerzőről

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-one-system-care.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken