Súlyosság:  
  (99/100)

Orgasm@india.com ransomware vírus. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

Olivia Morelli - - | Típus: Ransomware-ek
12

Az Orgasm@india.com ransomware az ön pénzére is éhes

Újabb nevetséges elnevezésű ransomware bukkant fel, ezúttal az Orgasm@india.com vírus. Fogalmunk sincs, hogy mire gondolhattak a vírus fejlesztői, mikor ilyen e-mail címet hoztak létre a vírussal kapcsolatos kommunikációhoz, de az biztos, hogy semmi jóra nem számíthatunk. Megfigyeléseink szerint az Orgasm@india.com ransomware a XTBL ransomware projekt egy újabb tagja. A projekthez számos visszafejthetetlen zsarolóvírus tartozik, mindegyik egy bizonyos kiterjesztést ad a titkosított fájlokhoz.. A ma bemutatott fertőzés például a következőt: <azonosító>.Orgasm@india.com.xtbl. A fertőzés komplex algoritmust használatával teszi hozzáférhetetlenné a fájlokat. Strukturális szinten módosítja őket, csak egy egyedi visszafejtő kulcs segítségével állíthatók vissza eredeti állapotukra, de ezt a vírus azonnal eltávolítja a számítógépről, amint a titkosítási folyamat befejeződött (továbbküldi a fejlesztők szerverére).

The wallpaper set by Orgasm@india.com virus

Az Orgasm@india.com malware viszonylag szófukar: az asztal háttérképét módosítva közli a tudnivalókat, de ez csak néhány mondatot jelent, melyek arról tájékoztatnak, hogy az Orgasm@india.com címre küldjünk e-mailt, ha többet szeretnénk tudni. Feltehetőleg minden áldozattal külön szeretnének beszélni, hogy minél több pénzt csikarhassanak ki tőlük. A pénzt a bitcoin rendszerén kell továbbítani, a cél itt a névtelenség. Azt javasoljuk, hogy NE fizessen, mert nem tudhatja, hogy tényleg elküldik-e a visszafejtéshez szükséges szoftvert. Csak kidobott pénz lenne, feltehetőleg semmit sem küldenének. Inkább mielőbb távolítsa el az Orgasm@india.com vírust, és biztonsági mentésekből állítsa vissza a fájlokat (már ha készített ilyeneket). Az Orgasm@india.com eltávolítását antimalware szoftverrel érdemes elvégezni, ilyen például a kiváló Reimage és Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus. Ezek a szoftverek hatékonyan távolítják el a kártékony programokat és fájlokat, és helyreállítják a rendszert.

Hogyan terjed?

Az Orgasm@india.com ransomware trójai vírus segítségével jut a rendszerbe. Ez azt jelenti, hogy álcázza magát. A támadók e-mailje például számlának vagy hasonlónak láttathatja magát. Első pillantásra tehát megbízható fájloknak tűnnek, de még egy tényleges dokumentum is rejthet kártékony kódsort vagy futtatható állományt. Megnyitáskor a vírus a rendszerbe lép, titkosítja a fájlokat, majd tájékoztatja az áldozatot a történtekről és természetesen a váltságdíjról. Meglepően hatékony terjesztési módszerről van szó. Léteznek más módszerek is, például a megtévesztő hirdetések és az exploit kitek, de ezeket nehezebb megvalósítani – habár a tapasztalt víruskészítők ezeket a megoldásokat is sikeresen alkalmazzák. A támadásokat csak egy naprakész antimalware szoftver védheti ki.

Számítógépem fertőzött, mi a teendő?

Minden bizonnyal vissza szeretné kapni a titkosított fájlokat. A helyzet az, hogy a fájlok visszaállítása nem igazán lehetséges, ha nem készített korábban biztonsági másolatokat. Ha nincsenek másolatai, és nem szeretné kifizetni a váltságdíjat, mielőbb távolítsa el az Orgasm@india.com vírust. Ehhez antimalware szoftver szükséges, habár előfordulhat, hogy az ilyen programokat a vírus blokkolja. Ebben az esetben kövesse Orgasm@india.com-eltávolítási útmutatónkat, amellyel helyreállíthatja a vírusírtót.

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Orgasm@india.com ransomware vírus eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X

Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha az ajánlott Reimage nem tudta eltávolítani a fertőzést, a lehető legtöbb részletet megadva küldjön kérdést támogatási csapatunknak.
Reimage ajánlott a(z) Orgasm@india.com ransomware vírus eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában
Reimage a médiában
Alternatív Szoftverek
Plumbytes Anti-Malware
Kipróbáltuk a(z) Plumbytes Anti-Malware hatékonyságát a(z) Orgasm@india.com ransomware vírus ellen (2017-01-09)
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) Orgasm@india.com ransomware vírus ellen (2017-01-09)
Hitman Pro
Kipróbáltuk a(z) Hitman Pro hatékonyságát a(z) Orgasm@india.com ransomware vírus ellen (2017-01-09)
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Kipróbáltuk a(z) Webroot SecureAnywhere AntiVirus hatékonyságát a(z) Orgasm@india.com ransomware vírus ellen (2017-01-09)

1 módszer. Orgasm@india.com eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
Windows 7 / Vista / XP
 • Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
 • Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
 • Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking
Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'
Windows 10 / Windows 8
 • Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
 • Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
 • Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking
Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
Lépés 2: Orgasm@india.com törlés

Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: Reimage. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Orgasm@india.com) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

A(z) Reimage malware-ek észlelésére használható. A fertőzések eltávolításához meg kell vásárolnia a teljes verziót. Reimage részletei.

2 módszer. Orgasm@india.com eltávolítása ezzel: System Restore

Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
Windows 7 / Vista / XP
 • Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
 • Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
 • Válassza a listáról a következőt: Command Prompt
Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'
Windows 10 / Windows 8
 • Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
 • Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
 • Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt
Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
 • Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
 • Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
 • Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
 • A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a Reimage legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Orgasm@india.com elemtől megszabadulhasson
A(z) Reimage malware-ek észlelésére használható. A fertőzések eltávolításához meg kell vásárolnia a teljes verziót. Reimage részletei.

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Orgasm@india.com eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Orgasm@india.com által titkosított fájlok visszaállítását:

Fájlmentés a Data Recovery Pro segítségével

Sajnos ehhez a ransomware-variánshoz még nem készült visszafejtő szoftver. A Data Recovery Pro azonban jó alternatíva, amellyel a fájlok legalább egy része visszaállítható lehet. Csak kövesse az alábbi lépéseket:

 • Töltse le a következőt: Data Recovery Pro (http://avirus.hu/download/data-recovery-pro-setup.exe);
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Orgasm@india.com zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Orgasm@india.com, használjon megbízható antispyware programot, például: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus vagy Malwarebytes Anti Malware

Olivia Morelli
Olivia Morelli - Malware-elemző

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

forrás: http://www.2-spyware.com/remove-orgasmindia-com-ransomware-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken