Értékelés:  
  (89/100)

OSHI Defender áttekintés, ingyenes letöltés

írta: Olivia Morelli - - | Típus: Antispyware

FRISSÍTÉS: Az OSHI Defender fejlesztői szerint a program fejlesztése leállt. Habár továbbra is számos külső letöltőoldalon megtalálható az antimalware eszközök között, a hivatalos weboldal (oshidefender.com) már nem aktív.

Ha az OSHI Defendert használja, vegye figyelembe ,hogy minél régebbi a program, annál több új kártevőt lesz képtelen felismerni. Arról nem is beszélve, hogy sok biztonsági cég felvette a potenciálisan kéretlen programok listájára, mert vírusmentes eszközökön megtévesztő módon vírusjelzést adhat.

Évekkel ezelőtt az OSHI Defender még hasznos szoftvernek volt mondható, jelenlegi állapotában képességei megkérdőjelezhetők. Számítógépe biztonságának megőrzése érdekében javasoljuk, hogy váltson más programra. Mi a következőt ajánljuk: Reimage.

Az OSHI Defender egy hatékony antimalware megoldás, amelyet az OSHI LIMITED fejleszt. Hasznos megoldásnak bizonyult, amely kiváló védelmet nyújt a spyware- és malware-fertőzésekkel szemben, valamint egyszerű használatot biztosít letisztult felhasználói felületével. Más anti-malware programokkal ellentétben nem bonyolítja a használatot számtalan gombbal és beállítással, így a felhasználók gyorsan megtanulhatják a használatát.

A program három fő panelből áll: Az egyik a Scan, amely Scan és Quarantine szakaszokra bomlik, majd a Settings, amely a Settings és Exclusions szakaszokat foglalja magába, majd végül pedig a License szakasz. A felület egyszerű, könnyen használható. A felhasználó kiválaszthatja, hogy a teljes rendszert át szeretné-e vizsgálni a Full Scan lehetőséggel, vagy csak a legfontosabb fájlokat a Quick Scan opcióval.

Emellett a vizsgálat testre is szabható, valamint megadható, hogy egy-egy mappa vagy fájl veszélyes-e vagy sem. A védelem szintje is módosítható, amely az OSHI Defender érzékenységét szabályozza. Ezek a beállítások a kérdéses területek gyors és alapos vizsgálatát is lehetővé teszik. Az OSHI Defender egyértelműen egy jól testreszabható antimalware szoftver, amely egyszerre könnyedén is használható.

Természetesen a felhasználóbarát felület nem az OSHI Defender egyetlen jó tulajdonsága. Fontos megemlíteni a külső behatolás elleni védelmet, amely gátat szab a hackerekkel szemben, valamint a fertőzött weboldalakon rejtőző spyware- és malware-típusokkal szemben is. Érdemes figyelembe venni, hogy nem minden antimalware program rendelkezik ilyen funkcióval, tehát az OSHI Defender számos program közül kiemelkedik.

A program elhárítja a kártékony támadásokat és véd a fertőző hivatkozások megnyitása ellen, sőt, elősegíti a biztonságos online fizetést és a biztonságos internetezést, valamint gondoskodik a személyes adatok védelméről is. Képes detektálni többek között az adware-eket, a böngészőeltérítőket és más potenciálisan kéretlen programokat, valamint olyan veszélyesebb szoftvereket is, mint a trójaiak.

Az OSHI Defender felhő alapú vizsgálati módszert használ, tehát kis méretű és teljesítményigényű programról van szó, amely lassulás nélkül vizsgálja át a rendszert. Az adatok ellenőrzésének nagy részét az OSHI Defender fejlesztőinek infrastruktúrája végzi. Ezt követően az elemzések eredményei visszaérkeznek a számítógépre, majd az OSHI Defender megjeleníti a veszélyesnek ítélt elemeket. Ennek a módszernek köszönhetően a program gyorsan vizsgálja át a rendszert, pontosabb észlelést tud nyújtani, valamint valós idejű védelmet is biztosít – és természetesen elkerüli a számítógép lassítását.

Az OSHI Defender letöltése

Az OSHI Defendert az érdeklődők erre a letöltési linkre kattintva érhetik el. A program telepítése is egyszerű: a telepítő végigvezeti a felhasználót a folyamaton, az egész mindössze néhány kattintás. Kompatibilis a Windows XP, 7, 8 és 10 rendszerekkel. A Mac felhasználók számára egyelőre nem elérhető, de ez hamarosan változhat. A program ingyenesen letölthető, majd a rendszer átvizsgálható.

A vizsgálat után megjelenik az észlelt fenyegetések listája. Minden bejegyzés megjeleníti a kétes vagy veszélyes elem elérési útját is. Az OSHI Defender ingyenes változata eltávolítási lehetőséget nem nyújt, de a teljes változat igen. Az Oshi Defender licenckulcsa megvásárolható 39,99 dollárért (vagy 38,02 euróért + 7,98 eurós áfáért az EU-ban).

A licenc hat hónapra érvényes, és ha a felhasználó nem utasítja el kézzel az automatikus megújítást, a szoftver 6 hónap után automatikusan új licenct vásárol. Ezt felesleges trükkös módszernek tekinteni: minden le van írva az OSHI Defender vásárlási lapján. Ha a vásárló elégedetlen a termékkel, a vásárlást követő 30 napon belül visszakérheti a termék árát, tehát gyakorlatilag ingyenesen kipróbálható a program teljes változata. Ha nem nyerte el a tetszését, éljen a pénzvisszafizetés lehetőségével.

Óvakodjon a hamisított és kalóz változatoktól!

Az OSHI Defender minőségi termék, ezért nem meglepő, hogy sokan meg szeretnék szerezni. Fontos tudnia azonban, hogy kellemetlen következményekkel járhat, ha nem a hivatalos úton próbál teljes változathoz jutni.

  • A kalóz szoftverek használata szerzői jogot sért, természetesen törvény előtti felelősségrevonással jár.
  • Emellett azt is kockáztatja, hogy malware-ekkel fertőzött szoftvert telepít. Egy-egy ártalmatlannak tűnő kalóz OSHI Defender például trójaiakat, ransomware-eket vagy távoli vezérlésre képes fertőzéseket tartalmazhat. Ezek a programok kikapcsolhatják az antimalware kalóz változatát, majd azonnal illegális és kártékony tevékenységekbe kezdhetnek.
  • Az OSHI kalóz változatait emellett azért is érdemes elkerülni, mert nem frissíthetők. Mondanunk sem kell, hogy mennyire fontos az antimalware programok frissítése, hiszen csak friss vírusdefiníciós adatbázissal ismerhetik fel az új vírusokat, és csak így távolíthatják el például az újabb spyware- és malware-példányokat. Látható, hogy nem érdemes kalóz antimalware-t használni, mert nagy valószínűséggel nem fogja tudni észlelni és eltávolítani a legtöbb fenyegetést.

Gyakori kérdések az OSHI Defenderrel kapcsolatban

Márta kérdése: Helló. Nemrég új számítógépet vettem, és az egyik ismerősöm azt ajánlotta, hogy védjem valamilyen antimalware vagy antivírus programmal. Sok jót hallottam az OSHI Defenderről, de nem tudom, hogy pontosan mi is ez. Antimalware, antivírus vagy antispyware program?

Válasz: Helló Márta! Ismerősödnek igaza van: nagyon fontos, hogy biztonsági szoftverrel védd számítógépedet, csak így garantálhatod, hogy megfelelően működjön. Az OSHI Defender egy antispyware program, azaz spyware és malware fertőzéseket is el tud távolítani. Ide tartoznak például a potenciálisan kéretlen programok, amelyek bosszantó dolgokat művelhetnek a gépben, valamint azok a veszélyes vírusok is, amelyek egyenesen illegális tevékenységekre képesek.

Ricsi kérdése: Szeretnék aktiváló kódot vásárolni az OSHI Defenderhez, de nem tudom, hogy pontosan mire is képes a program. Mit kapok ezért a 39,99 dollárért?

Válasz: Kedves Ricsi! Az OSHI Defender teljes változatával a program minden funkcióját elérheted. Ez azt jelenti, hogy megvédheted a böngésződet és a számítógépedet a malware-ekkel és az internetes támadásokkal szemben, blokkolhatod az engedély nélküli hozzáférési kísérleteket, biztonságosan fizethetsz online, és megvédheted személyes adataidat. Emellett tapasztalt IT-szakértőkkel is kapcsolatba léphetsz, ha a program valamilyen okból nem képes eltávolítani a bejutott vírust.

Ivett kérdése: Megbízható az OSHI Defender? Honnan tudom, hogy tényleg el tudja távolítani a vírusokat?

Válasz: Kedves Ivett! Nagyon egyszerű. Csak telepítsd az OSHI Defendert és futtass vele rendszervizsgálatot. A rendszer vizsgálata ingyenes – nem kell fizetned ahhoz, hogy felmérd a terepet. A licencelt változatot csak akkor kell megvásárolnod, ha el is szeretnéd távolítani az észlelt vírusokat. Minden felhasználó visszakérheti a kifizetett összeget, ha nem elégedettek a programmal – mi azonban biztosak vagyunk abban, hogy a szoftver meg fog felelni.

Ajánlat

A szerzőről

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Malware-elemző...

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/review-oshi-defender.html

Értékelések más nyelveken