Súlyosság:  
  (10/100)

Oursurfing.com átirányító eltávolítása

12

Mi az az OurSurfing.com?

A SmartWave Technology Limited által fejlesztett OurSurfing.com egy kétes keresőmotor, amelyet egyáltalán nem ajánlott használni, annak ellenére, hogy azt állítja magáról, hogy segíthet a különböző böngészős tevékenységek során. Lehet, hogy hasonlóan megbízhatónak tűnik, mint a Google, a Yahoo vagy a Bing, de nem szabad megbízni benne. Az OurSurfing.com vírus szponzorált keresési találatokat jelenít meg és affiliate weboldalakra irányít át, méghozzá azért, mert a harmadik felek népszerűsítésével, eladásaik potenciális növelésével pénzt kereshet. Emellett megfigyelheti a böngészési szokásokat, és olyan (személyes beazonosításra nem alkalmas) adatokat gyűjthet, mint a keresett kifejezések, a leggyakrabban látogatott weboldalak, az ezekre beírt adatok és így tovább. Ezt az adatkezelési nyilatkozat is közli: “We collect some anonymous information each time you use our service so we can improve the overall quality of your online experience. We collect your IP address, referral data, and browser and platform type. You do not have to register with us before we can collect this anonymous information.” Nem tanácsos idegenekkel megosztani ezeket az adatokat, mert nem lehet tudni, hogy pontosan hogyan fogják felhasználni őket.

Ha az ön számítógépén is megjelentek a www.oursurfing.com/?type=sc&ts=1524875624&from=amt&uid=ST8542168DF_4VDSZ051XXXX5VFKH051 címre és hasonló URL-ekre irányuló átirányítások, valószínűleg kéretlen programot rejtő ingyenes szoftvert telepített. A következő bekezdésben részletesebben is leírjuk az Oursurfing vírus terjedésének módját. Nem rosszindulatú programnak számít, a biztonsági szakértők a böngészőeltérítők és a potenciálisan kéretlen programok kategóriájába sorolják, többek között azért, mert engedély nélkül módosítja a böngészők kezdőlapjait, alapértelmezett keresőmotorjait és parancsikonjait. Ha el szeretné kerülni ezeket a változtatásokat, nem szeretne kártékony weboldalakra jutni és nem szeretné idegenekkel megosztani személyes adatait, mielőbb távolítsa el az oursurfing.com böngészőeltérítőt a rendszerből. Ehhez használjon elismert antispyware programot – ilyen például a SpyHunter

Oursurfing

Hogyan juthat a rendszerbe az OurSurfing.com?

Az Oursurfing.com átirányításai azonnal megjelennek, amint a keresőmotor a rendszerbe jut. Általában freeware és shareware programok telepítői juttatják be – rengeteg ilyen program terjeszt kéretlen szoftvereket, pénzért cserébe. Fontos tehát, hogy óvatosan telepítsünk ingyenes programokat, például letöltéskezelőket, PDF-készítőket, médialejátszókat stb. Telepítés előtt érdemes minden elérhető információt átnézni a kiszemelt programról, a legfontosabb pedig, hogy mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válasszuk a telepítők indulásakor, mert csak így lesz lehetőségünk elutasítani a különböző kéretlen elemeket, például a böngészős kiegészítőket, eszköztárakat és így tovább. Hasonlóan elengedhetetlen kivenni a pipákat azokból a jelölőnégyzetekből is, amelyek a kezdőlapot és az alapértelmezett keresőmotort változtatnák meg. Ha ezeket nem teszi meg, utat enged az Oursurfing.com-nak.

Hogyan távolítható el az Oursurfing.com vírus?

Ha biztonságban szeretné tudni számítógépét, el kell távolítania az Oursurfing.com-ot a rendszerből. Ehhez tanácsos az általunk ajánlott antispyware programokat használni, de az alábbi útmutató lépéseit is követheti. Ha ez utóbbi módszert választja, győződjön meg arról, hogy a következő szoftverek mindegyikét eltávolította: Oursurfing, Go_Oursurfing, GoSave, MassTube. 

A(z) Oursurfing.com automatikusan eltávolítható a következő programok valamelyikének segítségével: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware Azért ezeket a programokat ajánljuk, mert hatékonyan távolítják el a vírusok és potenciálisan kéretlen programok minden fájlját és regisztrációs bejegyzését

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Oursurfing.com átirányító eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
SpyHunter ajánlott a(z) Oursurfing.com átirányító eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a SpyHunter malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a SpyHunter leírás.

Ha úgy dönt, hogy más antispyware programot használ, távolítsa el a SpyHunter telepítését a rendszerből.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott Oursurfing.com átirányító eltávolító 

Az ingyenes próbaverzió segítségével bizonyosodjon meg róla, hogy a szoftver detektálja a parazitát.
több mint 40.000.000 letöltés!
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) Oursurfing.com átirányító ellen (2015-09-23)
Reimage
Kipróbáltuk a(z) Reimage hatékonyságát a(z) Oursurfing.com átirányító ellen (2015-09-23)
Oursurfing.com átirányító kép
Oursurfing.com átirányító kép
Gyorsmenü: Manuális Eltávolítási Útmutató - Oursurfing.com átirányító
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Oursurfing.com eltávolítása Windows 7 / Vista / XP rendszerekből

 • Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.)

Oursurfing.com eltávolítása Windows 10 / Windows 8 rendszerekből

 • Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program.
Távolítsa el a(z) Oursurfing.com szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
 • Keressen ki a(z) Oursurfing.com bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 • Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez.
Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall' Távolítsa el a(z) Oursurfing.com elemet a Windows parancsikonok közül
 • Kattintson jobb gombbal a(z) Mozilla Firefox parancsikonján, majd Properties.
Kattintson jobb gombbal a böngészők ikonjain, majd 'Properties'
 • Ezután Shortcut fül, ott pedig Target mező. Törölje a vírushoz kapcsolódó kártékony URL-t.
Válassza azt a fület, hogy 'Shortcut', majd törölje a(z) 'http://isearch.babylon.com...' URL-jét

Ismételje meg a fenti lépéseket a többi böngésző ( pl. Internet Explorer és Google Chrome) parancsikonjaival. Minden egyes parancsikont nézzen át, tehát az Asztalon, a Start menüben és a Tálcán találhatóakat is.

WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Oursurfing.com eltávolítása Mac OS X rendszerből

OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications

Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'

Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Oursurfing.com) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb

Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Oursurfing.com eltávolítása innen: Internet Explorer (IE)

Veszélyes beépülők eltávolítása
 • Indítsa el a Internet Explorer böngészőt, kattintson a fogaskerékre (IE menü) a böngésző jobb felső sarkában, majd Manage Add-ons.
Kattintson a menügombra, majd 'Manage add-ons'
 • Egy Manage Add-ons ablak fog megjelenni. Keressen itt Oursurfing.com bejegyzéseket és egyéb gyanús beépülőket, majd tiltsa le őket: Disable.
Kattintson jobb gombbal minden kártékony bejegyzésen, majd 'Disable' Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a fogaskerék (menü) ikonra a böngésző jobb felső sarkában, majd Internet Options. Maradjon a megjelenő General fülön.
 • Távolítsa el innen a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő domaincímet. A mentéshez kattintson az Apply gombra.
Törölje a kártékony URL-t, adjon meg egy megfelelő domaint, majd Állítsa alaphelyzetbe az Internet Explorer böngészőt.
 • Kattintson ismét a fogaskerék (menü) gombra, majd Internet options. Ezután Advanced fül.
 • Itt pedig Reset.
 • Az új ablakban válassza ki azt, hogy Delete personal settings, majd Reset a(z) Oursurfing.com eltávolításához.
Először 'Advanced' fül, majd 'Reset' gomb. Ezután 'Delete personal settings', majd ismét 'Reset' gomb
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Oursurfing.com eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
 • Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions.
Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 • Válassza ki a(z) Oursurfing.com elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove.
Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a menüre (jobb felső sarok), majd Options General.
 • Törölje a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő weboldalt, vagy kattintson arra, hogy Restore to default.
 • A változtatások mentéséhez OK gomb.
A 'General' fülön törölje a kártékony URL-eket a(z) 'Home Page' szekcióból, vagy nyomja meg a(z) 'Restore to Default' gombot. A mentéshez 'OK' gomb Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
 • Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information.
Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 • Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Oursurfing.com eltávolításához.
Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Oursurfing.com eltávolítása innen: Google Chrome

Kártékony beépülők eltávolítása
 • Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions.
Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 • Válassza ki a(z) Oursurfing.com bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket.
Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a menüikonra, majd Settings.
 • A On startup opció alatt keresse meg azt, hogy Open a specific page or set of pages és kattintson arra, hogy Set pages.
A menü, majd 'Settings' megnyitása után 'Set pages'
 • Egy új ablaknak kell megnyílnia. Törölje ki a kártékony keresőoldalakat és adja meg azt a weblapot, amelyet kezdőlapként szeretne használni.
A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 • Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines.
A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 • A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni.
A kártékony URL-ek eltávolításához 'X' Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
 • Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 • Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings.
A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 • A jelenlegi lépés és a(z) Oursurfing.com eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot.
Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Oursurfing.com eltávolítása innen: Safari

Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
 • Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences
Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 • Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Oursurfing.com vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb
Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions' Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Nyisson egy Safari ablakot, kattintson a menü Safari feliratú elemére. Ezután a már korábban bemutatott módon Preferences, majd General
 • Keresse meg a Homepage területet. Ha a kártevő (Oursurfing.com) módosította, távolítsa el a kéretlen linket és adja meg azt az oldalt, amelyet kereséseihez használni szeretne. Ne feledje, hogy a címet http://-rel kell kezdeni.
'General' - távolítsa el a kártékony URL-eket és adja meg a kívánt webcímet Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
 • Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari...
Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 • Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Oursurfing.com) eltávolításának befejezéshez Oursurfing.com gombot nyomjon.
Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Teljes Oursurfing.com redirect eltávolítás

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Oursurfing.com) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Eltávolítási útmutatók más nyelvekenLike-oljon a Facebookon