Súlyosság:  
  (10/100)

Piesearch.com vírus eltávolítása

12

Mit kell tudni a Piesearch.com-ról?

A Piesearch.com egy új keresőmotor, amely a jól ismert konkurensekkel szeretné felvenni a versenyt. A gond az, hogy habár szokványos keresőnek tűnik, már egy gyors utánanézés is rengeteg negatív hangvételű beszámolót eredményez a szolgáltatásról. Számos biztonsági csoport sorolja a böngészőeltérítők és a potenciálisan kéretlen programok közé, méghozzá több okból.

Először is, a Piesearch.com programját önálló alkalmazásként nem lehet letölteni, kizárólag más szoftverek mellékleteként terjed. Ez azt jelenti, hogy bizonyos médialejátszók, PDF-készítők, letöltéskezelők és más ingyenes alkalmazások telepítése után bukkanhat fel – lecserélve az eddigi kezdőlapokat és keresőmotorokat. A Piesearch.com jelenlétéről árulkodó első probléma az engedély nélküli átirányítások. Látszólag a Google találatait jeleníti meg, nem szabad megbíznia a linkekben, mert szponzorált harmadik felek tartalmaira vezetnek, tehát affiliate weboldalakra vezető affiliate linkekről van szó. Ez egyszerűen bizonyítható például a Google és a Piesearch.com vírus ugyanarról a kulcsszóról indított keresésének összehasonlításával. Legyen óvatos, a biztonsági szakértők szerint a linkek akár veszélyes weboldalakra is vezethetnek. A kártevő megtartása további problémákhoz vezethet, mert tracking cookie-k segítségével megfigyeli a felhasználók böngészési szokásait, hogy személyre szabott hirdetéseket jeleníthessen meg. Természetesen a böngészők teljesítményét is rontja, nem is beszélve az állandó összeomlásokról.

Szeretne ilyesmit látni a számítógépén? Valószínűleg nem. Feladata tehát, hogy mielőbb eltávolítsa a Piesearch vírust. Ezt legegyszerűbben a SpyHunter nevű antispyware, vagy más elismert alternatíva segítségével teheti meg.

the main page of Piesearch virus 

A böngészőeltérítők terjesztésének módszerei:

Hogyan juthat a rendszerbe a Piesearch.com? A Piesearch.com engedély nélkül is a rendszerbe juthat. Ezt követően minden telepített böngészőbe beépül (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Exporer, Safari) és lecseréli az alapértelmezett keresőmotorokat, a kezdőlapokat és az új fülek tartalmát. Ha el szeretné kerülni a kártevőt, tudnia kell, hogyan terjed:

 • Félrevezető reklámok. A Piesearch átirányításai és egyéb problémái megjelenhetnek például akkor, ha bedől az egyik félrevezető hirdetésnek, amellyel bizonyos weboldalak hasznos, megbízható szoftverként reklámozzák a programot. Rengeteg olyan weboldal van, amely kétes szándékú keresőket hirdet hasznos alkalmazásként. Legyen óvatos!
 • Bundling. Ez a terjesztési módszer freeware és shareware szoftvereken alapul, számos esetben tartalmaznak harmadik felektől származó kiegészítőket, eszköztárakat és hasonló kéretlen programokat. Ha nem figyel oda az ingyenes programok telepítésére, könnyen belecsalhatják ennek a böngészőeltérítőnek a telepítésébe is. Ha ezt el szeretné kerülni, mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza a gyors, ajánlott és hasonló nevű gombok helyett.

Hogyan távolítható el a Piesearch.com vírus?

A Piesearch.com eltávolítását elvégezheti kézzel és automatikus módszerrel is. Mindkét módszer megbízhatónak tekinthető, de ha nem érzi jártasnak magát a számítógépek világában, válassza inkább a böngészőeltérítő automatikus eltávolítását. Hogy miért ezt a módszert ajánljuk? Leginkább azért, mert a böngészőeltérítőknek számos olyan komponense van, amelyet nehéz lehet kézzel megtalálni. Sőt, akár a maradványok is indíthatnak veszélyes weboldalakat célzó átirányításokat. A rendszer helyreállításának legjobb módja tehát, hogy teljes rendszervizsgálatot futtat egy megbízható antispyware szoftverrel. A használható programok listáját lentebb találja:

A(z) Piesearch.com automatikusan eltávolítható a következő programok valamelyikének segítségével: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware Azért ezeket a programokat ajánljuk, mert hatékonyan távolítják el a vírusok és potenciálisan kéretlen programok minden fájlját és regisztrációs bejegyzését

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Piesearch.com vírus eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
SpyHunter ajánlott a(z) Piesearch.com vírus eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a SpyHunter malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a SpyHunter leírás.

Ha úgy dönt, hogy más antispyware programot használ, távolítsa el a SpyHunter telepítését a rendszerből.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott Piesearch.com vírus eltávolító 

Az ingyenes próbaverzió segítségével bizonyosodjon meg róla, hogy a szoftver detektálja a parazitát.
több mint 40.000.000 letöltés!
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) Piesearch.com vírus ellen (2015-11-25)
Reimage
Kipróbáltuk a(z) Reimage hatékonyságát a(z) Piesearch.com vírus ellen (2015-11-25)
Piesearch.com vírus kép
Piesearch.com vírus kép
Gyorsmenü: Manuális Eltávolítási Útmutató - Piesearch.com vírus
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Piesearch.com eltávolítása Windows 7 / Vista / XP rendszerekből

 • Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.)

Piesearch.com eltávolítása Windows 10 / Windows 8 rendszerekből

 • Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program.
Távolítsa el a(z) Piesearch.com szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
 • Keressen ki a(z) Piesearch.com bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 • Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez.
Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall' Távolítsa el a(z) Piesearch.com elemet a Windows parancsikonok közül
 • Kattintson jobb gombbal a(z) Mozilla Firefox parancsikonján, majd Properties.
Kattintson jobb gombbal a böngészők ikonjain, majd 'Properties'
 • Ezután Shortcut fül, ott pedig Target mező. Törölje a vírushoz kapcsolódó kártékony URL-t.
Válassza azt a fület, hogy 'Shortcut', majd törölje a(z) 'http://isearch.babylon.com...' URL-jét

Ismételje meg a fenti lépéseket a többi böngésző ( pl. Internet Explorer és Google Chrome) parancsikonjaival. Minden egyes parancsikont nézzen át, tehát az Asztalon, a Start menüben és a Tálcán találhatóakat is.

WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Piesearch.com eltávolítása Mac OS X rendszerből

OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications

Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'

Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Piesearch.com) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb

Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Piesearch.com eltávolítása innen: Internet Explorer (IE)

Veszélyes beépülők eltávolítása
 • Indítsa el a Internet Explorer böngészőt, kattintson a fogaskerékre (IE menü) a böngésző jobb felső sarkában, majd Manage Add-ons.
Kattintson a menügombra, majd 'Manage add-ons'
 • Egy Manage Add-ons ablak fog megjelenni. Keressen itt Piesearch.com bejegyzéseket és egyéb gyanús beépülőket, majd tiltsa le őket: Disable.
Kattintson jobb gombbal minden kártékony bejegyzésen, majd 'Disable' Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a fogaskerék (menü) ikonra a böngésző jobb felső sarkában, majd Internet Options. Maradjon a megjelenő General fülön.
 • Távolítsa el innen a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő domaincímet. A mentéshez kattintson az Apply gombra.
Törölje a kártékony URL-t, adjon meg egy megfelelő domaint, majd Állítsa alaphelyzetbe az Internet Explorer böngészőt.
 • Kattintson ismét a fogaskerék (menü) gombra, majd Internet options. Ezután Advanced fül.
 • Itt pedig Reset.
 • Az új ablakban válassza ki azt, hogy Delete personal settings, majd Reset a(z) Piesearch.com eltávolításához.
Először 'Advanced' fül, majd 'Reset' gomb. Ezután 'Delete personal settings', majd ismét 'Reset' gomb
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Piesearch.com eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
 • Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions.
Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 • Válassza ki a(z) Piesearch.com elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove.
Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a menüre (jobb felső sarok), majd Options General.
 • Törölje a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő weboldalt, vagy kattintson arra, hogy Restore to default.
 • A változtatások mentéséhez OK gomb.
A 'General' fülön törölje a kártékony URL-eket a(z) 'Home Page' szekcióból, vagy nyomja meg a(z) 'Restore to Default' gombot. A mentéshez 'OK' gomb Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
 • Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information.
Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 • Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Piesearch.com eltávolításához.
Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Piesearch.com eltávolítása innen: Google Chrome

Kártékony beépülők eltávolítása
 • Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions.
Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 • Válassza ki a(z) Piesearch.com bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket.
Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a menüikonra, majd Settings.
 • A On startup opció alatt keresse meg azt, hogy Open a specific page or set of pages és kattintson arra, hogy Set pages.
A menü, majd 'Settings' megnyitása után 'Set pages'
 • Egy új ablaknak kell megnyílnia. Törölje ki a kártékony keresőoldalakat és adja meg azt a weblapot, amelyet kezdőlapként szeretne használni.
A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 • Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines.
A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 • A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni.
A kártékony URL-ek eltávolításához 'X' Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
 • Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 • Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings.
A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 • A jelenlegi lépés és a(z) Piesearch.com eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot.
Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Piesearch.com eltávolítása innen: Safari

Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
 • Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences
Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 • Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Piesearch.com vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb
Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions' Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Nyisson egy Safari ablakot, kattintson a menü Safari feliratú elemére. Ezután a már korábban bemutatott módon Preferences, majd General
 • Keresse meg a Homepage területet. Ha a kártevő (Piesearch.com) módosította, távolítsa el a kéretlen linket és adja meg azt az oldalt, amelyet kereséseihez használni szeretne. Ne feledje, hogy a címet http://-rel kell kezdeni.
'General' - távolítsa el a kártékony URL-eket és adja meg a kívánt webcímet Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
 • Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari...
Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 • Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Piesearch.com) eltávolításának befejezéshez Piesearch.com gombot nyomjon.
Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Teljes Piesearch.com virus eltávolítás

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Piesearch.com) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Eltávolítási útmutatók más nyelvekenLike-oljon a Facebookon