Súlyosság:  
  (62/100)

Pokemon Go vírus eltávolítása (víruseltávolítási instrukciók)

írta: Gabriel E. Hall - - | Típus: Malware

Mit kell tudnom a Pokémon Go letöltése előtt?

Mielőtt belekezdenénk a bejegyzésbe, ki szeretnénk emelni, hogy a Pokémon Go vírusnak semmi köze a világszerte egyre népszerűbb eredeti alkalmazáshoz. Bármilyen kártékony program megpróbálhatja kihasználni a szinte már függőséget okozó virtuális valóság alapú játék nevét. A Google Play malware-gyanú miatt mostanra már számos ilyen alkalmazást levett a piactérről. Amíg egy alkalmazás a toplistán szerepel, várható, hogy rosszindulatú másolatok is felbukkannak. Két gyanús programról már ki is derült, hogy potenciálisan rosszindulatú szándékkal készültek. Az „Install Pokemongo” és a „Guide & Cheats for Pokemon Go” alkalmazások jelentős összeget fizettettek ki a felhasználókkal a Pokécoinok, Pokélabdák és Lucky Eggek begyűjtésének segítéséért. A Google Play gyorsan reagált, ezek az alkalmazások már nem elérhetők. Mindazonáltal fontos, hogy ne dőljön be a rémhíreknek, nem minden Pokémon Góhoz kötődő alkalmazás veszélyes. A „Poké Radar” és a „Helper for Pokémon Go” például teljesen megbízható alkalmazások, amelyek sokat segíthetnek a játék során. Ha azonban véletlenül a játék kártékony változatát töltötte le, mielőbb el kell távolítania készülékéről. Ha Android-felhasználó, a Reimage mobil segítségével ellenőrizheti a letöltött alkalmazások eredetiségét, és a gyanús szoftvereket el is távolíthatja. Ha iOS rendszerét célozták meg, próbálja ki a Webroot SecureAnywhere AntiVirus szoftvert.

An illustration of Pokemon Go virus

Leginkább az emeli a rosszindulatú Pokémon Go alkalmazások bejutásának valószínűségét, hogy a játék még nem érhető el minden országban, például Japánban, Kínában és Dél-Koreában sem. A türelmetlen felhasználók rákeresnek a még elérhetetlen játékra az alkalmazásboltban, ahol könnyedén a valódinak gondolhatnak egy rosszindulatú szoftvert. Semmi sem garantálja, hogy a számítógépes bűnözők nem fogják kihasználni az alkalmazás népszerűségét, hogy komolyabb fertőzéseket terjesszenek, például a Cerber vírust. Valójában már érkeztek is jelentések hasonló esetekről. Egy oroszországi iOS-felhasználó telefonját teljesen lezárta egy Pokémon Go látszatú vírus, és 40 eurót követelt a visszaállításért. Egyértelmű, hogy a cyberbűnözők egyre kifinomultabb módszerekkel próbálják tőrbe csalni a felhasználókat, ezért nagyon óvatosnak kell lennie a telepített alkalmazásokkal. Ha ön is az áldozatok közé tartozik, mielőbb távolítsa el a szoftvert, ne hagyja, hogy a vírus átvegye az irányítást.

Hogyan kerülhetők el a fertőzött alkalmazások?

Segítenek tájékozódni a játék megbízhatóságáról a felhasználói értékelések. Egyértelmű jelei a gyanús és felesleges programoknak. Ha a kiszemelt alkalmazás gyenge értékeléseket kapott, és komoly kritikák érik, inkább ne töltse le, keressen egy alternatívát. Ha választott valamit, ellenőrizze az alkalmazás által igényelt hozzáférési jogokat is. Szakítsa meg a telepítést, ha gyanús elemet lát.

Hogyan távolítható el a Pokémon Go vírus a fertőzött eszközről?

Ahogyan már említettük is, a Pokémon Go vírus eltávolításához egy megfelelő antivírus szoftverre van szüksége. Mindenképpen olyat válasszon, amely kompatibilis eszközével, különben nem biztos, hogy teljes rendszervizsgálatot tud futtatni. Ha a gyanús program nem kártékony, az antívus szoftver nem biztos, hogy észleli. Ilyen esetben használja a készülék beépített alkalmazáseltávolítóját. A legfontosabb pedig az, hogy mindig figyeljen a lehetséges veszélyes programokra!

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A szerzőről

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-pokemon-go-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken