Súlyosság:  
  (99/100)

Policajny Zbor vírus. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Jake Doevan - - | Típus: Tolvajló programok

A Policajny Zbor vírus (avagy Policajny Zbor Slovenskej Republiky vírus) egy komoly számítógépes fertőzés, amely lezárja a rendszert és becsapós értestést jelenít meg az asztalon. Hivatalos üzenetnek tűnhet az ország kormányától, pedig valójában egy átverésről van szó, amely az áldozat pénzét próbálja elvenni. Méghozzá úgy, hogy pornográf anyagok, levélszemét, jogvédett tartalmak terjesztésével és más bűncselekményekkel vádolja az áldozatot, és büntetés megfizetését követeli a súlyosabb következmények elkerülésének érdekében. Kérjük, ne dőljön be a Policajny Zbor vírus értesítésének, mert csak kidobná pénzét az ablakon. Ehelyett inkább AZONNAL távolítsa e la vírust.

Hogyan fertőzhet meg a Policajny Zbor vírus?

A Policajny Zbor vírust a Trojan.LockScreen nevű trójai faló terjeszti. Ez a fertőzés nemcsak a ransomware bejutását segíti, lezárja a rendszert és megakadályozza, hogy a felhasználó az internetre csatlakozzon és biztonsági szoftvert indítson. Ezt követően a Policajny Zbor vírus megjeleníti az óriási figyelmeztetését, amely a számítógép minden egyes bekapcsolásakor fel fog bukkanni. A következőt írja:

Pozor! Váš počitač je zablokovaný kvótli aspon jedného z clótvodov uvedených nižšie.
Boli ste pordenie «autorského práva a súvisiacich práv- (Video, Hudba, Software) a nedovolené použitie alebo distribúciu obsah chránený autorskými právami, a týrn pordil článoki28 trestného zákonnika Slovenskej Republiky.
(…)
Akonáhle 72 hodin uplynuti, možnost zaplatit pokutu vyprší, a trestné konanie je začaté proti Vas automaticky počas najbližšich 72 hodin!
Výéka pokuty je SKK 2000 atebo €100. Mátžete zaptatit pokutu pomocou PaySafeCard alebo Ukash. Ked platíte pokutu, bude váš počitač si odomknút v 1 až 72 hodin az peniaze budú vložené do štátneho.

Kérjük, hogy NE dőljön be a figyelmeztetésnek, nem a szlovén rendőrségről vagy más hivatalos szervről van szó, hanem átverésről. Haladéktalanul el kell távolítania a zsarolóvírust.

Hogyan távolítható el a Policajny Zbor vírus?

Ha számítógépét zárolták, nagy a valószínűsége, hogy ransomware vírus a felelős. A probléma megoldásához indítsa a számítógépet „Csökkentett mód hálózattal” vagy „Csökkentett mód parancssorral” üzemmódban, kés kövesse az alábbi lépéseket:

* Pendrive módszer:

1. Egy másik számítógépen töltse le a SpyHunter, a SpyHunterCombo Cleaner”] vagy a Malwarebytes Malwarebytes”] aktuális változatát.
2. Frissítse a programot, majd másolja fel egy pendrive-ra vagy egy CD-re.
3. Indítsa a fertőzött számítógépet csökkentett módban, és futtasson teljes rendszervizsgálatot az adathordozóról indított antimalware programmal.
4. Indítsa újra a fertőzött számítógépet és futtasson teljes rendszervizsgálatot.

* A Policajny Zbor vírus kézi eltávolítása:

  • Indítsa a számítógépet „Csökkentett mód parancssorral” módban, így a Ukash vírus nem töltődik be. (Ez a vírus minden verziójával működik.)
  • Futtassa a Regedit programot
  • Nézze át a WinLogon bejegyzéseket és jegyzeteljen ki mindent, ami nem explorer.exe vagy üres. Cserélje ki őket az explorer.exe-re.
  • Keressen rá az adatbázisban a kijegyzetelt fájlokra és töröljön minden ezeket említő bejegyzést.
  • Indítsa újra a számítógépet és futtasson teljes rendszervizsgálatot a Reimage”] naprakész változatával, hogy a vírus maradék fájljaitól is megszabadulhasson. Használhatja a SpyHunterCombo Cleaner vagy a Malwarebytes Malwarebytes programot is.

Ha nem tudja elindítani a „Csökkentett mód hálózattal” üzemmódot, a következőket próbálja meg:

* A Policajny Zbor vírus által fertőzött számítógépeken a fertőzéskor nem használt felhasználói fiókok általában érintetlenek maradnak. Ha egy ilyen fiók adminisztrátori jogokkal rendelkezik, azon keresztül is elindíthat egy antimalware programot.

* A Flash tartalmak letiltásával is megpróbálhatja leállítani a ransomware-t. A Flash letiltásához olvassa át a Macromedia oldalán a „Deny” szakaszt: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Ha ezzel megvan, futtasson teljes rendszervizsgálatot egy naprakész antimalware programmal.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.
Policajny Zbor vírus kép
Policajny Zbor vírus kép

A szerzőről

Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-policajny-zbor-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken