Problem.437332391.js – mi ez? Törölnöm kellene?

írta: Gabriel E. Hall - -

Mit kell tudnom a Problem.437332391.js fájlról?

A Problem.437332391.js fájl JavaScript fájlok egy csoportjához tartozik, amelyek kliensoldali utasításokat hajthatnak végre bizonyos weboldalakon. A webfejlesztők számos célra használják a JavaScriptet, például a formázott dátumok automatikus megváltoztatásához, hivatkozott oldalakat tartalmazó új böngészős ablakok megnyitásához, szövegek vagy képek rámutatáskori megváltoztatásához és így tovább. A JavaScrip széles körű felhasználhatósága miatt nem ritka, hogy potenciálisan kéretlen programok, vírusok és férgek fejlesztői is visszaélnek vele.

Maga a Problem.437332391.js az egyik legagresszívabb, legelterjedtebb vírushoz tartozik. Ez a Locky vírus. A JavaScript viszonylag új megoldás a vírus terjesztésére. Először Word dokumentummal terjedt, amely látszólag számlainformációkat tartalmazott. A Word dokumentom makrókat tartalmazott, amelyek engedélyezve aktiválták a vírust.

A váltás JavaScript letöltőre meglehetősen kiszámítható lépése a Locky készítőinek. Ezek a fájlok jóval késebbek, és titkosításuk is egyszerűbb; az antivírusok így nehezebben észlelik őket. Lehetséges, hogy a JavaScript miatt a Lock a korábbinál is gyorsabban terjed. A .js fájl, hasonlóan a Word fájlhoz spam e-mailekkel terjed, és a fájlt tartalmazó ZIP archívum megnyitásakor lép működésbe. Ekkor a vírus átvizsgálja a rendszert. Ha az operációs rendszer orosz, akkor a vírus törli magát. Ha nem, megkezdi a titkosítási folyamatot. Ha tehát olyan e-mailbe botlik, amelyhez a Problem.437332391.js.t csatolták, semmiképp ne nyissa meg a ZIP fájlt, mert ezzel aktiválná a programkódot, amely letölti a Locky vírust a számítógépre. Mielőbb el kell távolítania a Problem.437332391.js-t, amíg nem késő! Ha viszont már megnyitott a fájlt, a vírus pedig titkosította dokumentumait, komolyabb feladattal kell megküzdenie: a Lucky vírus eltávolításával. Azt tanácsoljuk, hogy használjon megbízható antivírus szoftvert, például a Reimage legújabb változatát.

Hogyan védhetem meg a számítógépet az ilyen fájloktól?

A legegyszerűbben úgy kerülheti el az ilyen kártékony programokat, hogy megfelelő óvintézkedéseket tesz. Mivel már tudja, hogy mire szolgál a Problem.437332391.js és azt is, hogy hogyan terjesztik, itt az ideje a megfelelő védelem kiépítésének. A legfontosabb lépés, hogy legyen óvatos az újonnan érkezett levelek megnyitásával, különösen a gyanús csatolmányok megnyitásával – főleg akkor, ha a feladó teljesen ismeretlen. Egy másik fontos lépés, hogy szerezzen be megbízható antivírus szoftvert, és a megfelelő védelem érdekében tartsa is naprakészen.

Hogyan távolítható el az Problem.437332391.js vírus?

A Problem.437332391.js eltávolítható kézzel, amennyiben még nem nyitotta meg, és a vírus nem lépett működésbe. Ha azonban a vírus már működik, akkor a Locky eltávolításával is foglalkoznia kell. Ez nem egyszerű feladat még az automatikus eltávolítással sem, hiszen rendkívül agresszív, akár az antivírus programot is letilthatja. A számítógép lecsatlakoztatása a hálózatról esetleg megoldhatja ezt a problémát. Ha további gondok adódnak, olvassa át másik bejegyzésünket, amelyben szakértőink által előkészített Locky vírus eltávolítás útmutatót talál.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A(z) Reimage egy ajánlott szoftver a rendszer átfésüléséhez és az esetleges veszélyek és silány programok felderítésére. A szoftver próbaidős változatával felderíthetőek ezek a programok.

A szerzőről

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/file-problem-437332391-js.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken


Fájlok
Szoftverek
Összehasonlítás