Súlyosság:  
  (99/100)

Radamant ransomware. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

Ugnius Kiguolis - - | Típus: Tolvajló programok
12

A Radamant vírus leírása:

A Radamant (vagy .RDM kiterjesztés vírus) többek között a TeslaCrypt és a .VVV kiterjesztés vírus családjának legújabb tagja. 2015 decemberének közepén bukkant fel. Az előző változatokhoz hasonlóan spam vírusok segítségével terjed. A szoftverbiztonsági szakértők szerint olyan e-mailes üzenetek megnyitásakor juthat a rendszerbe, amelyek Microsoft Word vagy PDF típusú csatolmányokat tartalmaznak. Az ilyen e-mail üzenetek szövege fontos csatolmánynak állítja be a vírust, általában valamilyen anyagi vagy személyes ügyhöz kapcsolódóan. Sajnos a csatolmány letöltésével egyetlen dologhoz juthatunk csak hozzá, mégpedig egy trójai vírushoz, amely fertőzéskor letölti a Radamant ransomware-t és a %Temp% mappába telepíti .tmp fájlként. Ezt követően a Radamant megkeres bizonyos típusú fájlokat, és titkosítja azokat. Ezt az AES-256 típusú titkosítással teszi. A titkosított fájlok kiterjesztését .RDM-re cseréli, majd óriási értesítést jelenít meg, amely közli, hogy a fájlok csak váltságdíj kifizetésével állíthatók vissza.

Ha az ön számítógépén is látható az üzenet, sajnos nagy gondban van. Először is, a Radamant által titkosított fájlokat a megfelelő dekódolási kulcs nélkül lehetetlen visszaállítani. Ezt azonban csak a 300 dolláros váltságdíjért adják a hackerek. Az összeget bitcoinban kell fizetni, néhány napon belül. Ellenkező esetben a vírus törli a kulcsot, a fájlok pedig örökre elvesznek. Tovább rontja a helyzetet, hogy a váltságdíjat elveheti, a kulcsot viszont megtarthatják. Hogy ilyenkor mi a teendő? Kezdetnek azonnal csatlakoztassa le a számítógépet az internetről, hogy a lehető legkevesebb adat vesszen el. Ezt követően futtasson teljes rendszervizsgálatot a Reimage legújabb változatával, és távolítson el vele minden Radamant ransomware-hez kapcsolódó fájlt. Ha a vírus fotóit, munkáit vagy más személyes fájljait is titkosította, biztonsági mentésekből állíthatja őket vissza. Ehhez két szoftvert is használhat, a Photorec és az R-Studio szoftvereket. Ha azonban nem működnek, a fájlok örökre elvesztek.

The main warning messages of Radamant virus

Hogyan fertőzhet meg a Radamant?

A Radamant ransomware csomag jelenleg éli eddigi legaktívabb időszakát, könnyedén a rendszerbe juthat internetezés közben. Fontos tehát, hogy megbízható antispyware programot használjon, és tartsa naprakészen! Emellett kerülje az illegális weboldalakat, ahol olyan agresszív értesítések is megjelenhetnek, amelyeknek a célja a felhasználók félrevezetése. Nem szabad elfeledkeznie a spam levelekről sem. Ahogy a bejegyzés elején már említettük is, a Radamant vírus főként félrevezető, például számláknak és más fontos dokumentumoknak tűnő levélcsatolmányok formájában terjed. Ha a fenyegetés a rendszerbe jut, azonnal hozzálát a megállíthatatlan titkosításához. Amint érzékeli, hogy a váltságdíjat kifizették, hozzálát a fájlok visszafejtéséhez. Legalábbis állítólag, garancia erre nincs. A biztonsági szakértők ezért azt tanácsolják, hogy NE fizesse ki a váltságdíjat a Radamant malware-nek. A vírus eltávolítására vonatkozó információkat a következő oldalon találja.

Radamant áttekintés:

 • Spam e-mailek segítségével terjed;
 • Kikeres bizonyos fájltípusokat, majd titkosítja őket;
 • A Radamant vírus visszafejtési kulcsa csak 0,5 bitcoin kifizetésével kapható meg;
 • A háttérben futva várakozik a fejlesztők utasításaira;
 • A fájlok elrejtésével megnehezíti az eltávolítást.

A Radamant eltávolítása a rendszerből:

A Radamant vírus eltávolításához válasszon egy megbízható antispyware programot, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot. Távolítson el minden észlelt kártékony fájlt és más komponenst. Sajnos a vírus kézi eltávolítása szinte lehetetlen, mert elemei a rendszer mélyén rejtőznek, ezért a biztonsági szakértőink a Radamant ransomware automatikus eltávolítását javasolják.

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Radamant ransomware eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X

Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha az ajánlott Reimage nem tudta eltávolítani a fertőzést, a lehető legtöbb részletet megadva küldjön kérdést támogatási csapatunknak.
Reimage ajánlott a(z) Radamant ransomware eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában
Reimage a médiában
Alternatív Szoftverek
Plumbytes Anti-Malware
Kipróbáltuk a(z) Plumbytes Anti-Malware hatékonyságát a(z) Radamant ransomware ellen (2015-12-27)
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) Radamant ransomware ellen (2015-12-27)
Hitman Pro
Kipróbáltuk a(z) Hitman Pro hatékonyságát a(z) Radamant ransomware ellen (2015-12-27)
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Kipróbáltuk a(z) Webroot SecureAnywhere AntiVirus hatékonyságát a(z) Radamant ransomware ellen (2015-12-27)

1 módszer. Radamant eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
Windows 7 / Vista / XP
 • Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
 • Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
 • Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking
Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'
Windows 10 / Windows 8
 • Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
 • Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
 • Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking
Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
Lépés 2: Radamant törlés

Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: Reimage. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Radamant) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

A(z) Reimage malware-ek észlelésére használható. A fertőzések eltávolításához meg kell vásárolnia a teljes verziót. Reimage részletei.

2 módszer. Radamant eltávolítása ezzel: System Restore

Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
Windows 7 / Vista / XP
 • Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
 • Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
 • Válassza a listáról a következőt: Command Prompt
Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'
Windows 10 / Windows 8
 • Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
 • Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
 • Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt
Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
 • Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
 • Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
 • Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
 • A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a Reimage legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Radamant elemtől megszabadulhasson
A(z) Reimage malware-ek észlelésére használható. A fertőzések eltávolításához meg kell vásárolnia a teljes verziót. Reimage részletei.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Radamant, használjon megbízható antispyware programot, például: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus vagy Malwarebytes Anti Malware

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A malware-eltávolítás szakértője

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

forrás: http://www.2-spyware.com/remove-radamant-ransomware.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken