Súlyosság:  
  (99/100)

Radamant vírus eltávolítása

123

A Radamant vírus leírása:

A Radamant (vagy .RDM kiterjesztés vírus) többek között a TeslaCrypt és a .VVV kiterjesztés vírus családjának legújabb tagja. 2015 decemberének közepén bukkant fel. Az előző változatokhoz hasonlóan spam vírusok segítségével terjed. A szoftverbiztonsági szakértők szerint olyan e-mailes üzenetek megnyitásakor juthat a rendszerbe, amelyek Microsoft Word vagy PDF típusú csatolmányokat tartalmaznak. Az ilyen e-mail üzenetek szövege fontos csatolmánynak állítja be a vírust, általában valamilyen anyagi vagy személyes ügyhöz kapcsolódóan. Sajnos a csatolmány letöltésével egyetlen dologhoz juthatunk csak hozzá, mégpedig egy trójai vírushoz, amely fertőzéskor letölti a Radamant ransomware-t és a %Temp% mappába telepíti .tmp fájlként. Ezt követően a Radamant megkeres bizonyos típusú fájlokat, és titkosítja azokat. Ezt az AES-256 típusú titkosítással teszi. A titkosított fájlok kiterjesztését .RDM-re cseréli, majd óriási értesítést jelenít meg, amely közli, hogy a fájlok csak váltságdíj kifizetésével állíthatók vissza.

Ha az ön számítógépén is látható az üzenet, sajnos nagy gondban van. Először is, a Radamant által titkosított fájlokat a megfelelő dekódolási kulcs nélkül lehetetlen visszaállítani. Ezt azonban csak a 300 dolláros váltságdíjért adják a hackerek. Az összeget bitcoinban kell fizetni, néhány napon belül. Ellenkező esetben a vírus törli a kulcsot, a fájlok pedig örökre elvesznek. Tovább rontja a helyzetet, hogy a váltságdíjat elveheti, a kulcsot viszont megtarthatják. Hogy ilyenkor mi a teendő? Kezdetnek azonnal csatlakoztassa le a számítógépet az internetről, hogy a lehető legkevesebb adat vesszen el. Ezt követően futtasson teljes rendszervizsgálatot a SpyHunter legújabb változatával, és távolítson el vele minden Radamant ransomware-hez kapcsolódó fájlt. Ha a vírus fotóit, munkáit vagy más személyes fájljait is titkosította, biztonsági mentésekből állíthatja őket vissza. Ehhez két szoftvert is használhat, a Photorec és az R-Studio szoftvereket. Ha azonban nem működnek, a fájlok örökre elvesztek.

The main warning messages of Radamant virus

Hogyan fertőzhet meg a Radamant?

A Radamant ransomware csomag jelenleg éli eddigi legaktívabb időszakát, könnyedén a rendszerbe juthat internetezés közben. Fontos tehát, hogy megbízható antispyware programot használjon, és tartsa naprakészen! Emellett kerülje az illegális weboldalakat, ahol olyan agresszív értesítések is megjelenhetnek, amelyeknek a célja a felhasználók félrevezetése. Nem szabad elfeledkeznie a spam levelekről sem. Ahogy a bejegyzés elején már említettük is, a Radamant vírus főként félrevezető, például számláknak és más fontos dokumentumoknak tűnő levélcsatolmányok formájában terjed. Ha a fenyegetés a rendszerbe jut, azonnal hozzálát a megállíthatatlan titkosításához. Amint érzékeli, hogy a váltságdíjat kifizették, hozzálát a fájlok visszafejtéséhez. Legalábbis állítólag, garancia erre nincs. A biztonsági szakértők ezért azt tanácsolják, hogy NE fizesse ki a váltságdíjat a Radamant malware-nek. A vírus eltávolítására vonatkozó információkat a következő oldalon találja.

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Radamant ransomware eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
SpyHunter ajánlott a(z) Radamant ransomware eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a SpyHunter malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a SpyHunter leírás.

Ha úgy dönt, hogy más antispyware programot használ, távolítsa el a SpyHunter telepítését a rendszerből.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott Radamant ransomware eltávolító 

Az ingyenes próbaverzió segítségével bizonyosodjon meg róla, hogy a szoftver detektálja a parazitát.
több mint 40.000.000 letöltés!
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) Radamant ransomware ellen (2015-12-27)
Reimage
Kipróbáltuk a(z) Reimage hatékonyságát a(z) Radamant ransomware ellen (2015-12-27)

Eltávolítási útmutatók más nyelveken



Like-oljon a Facebookon