Súlyosság:  
  (97/100)

Rango XP Antispyware 2014. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Jake Doevan - - | Típus: Spyware

Mi az a Rango XP Antispyware 2014?

A Rango XP Antispyware 2014 egy újabb félrevezető program, amely nemrégiben jelent meg és megtévesztéssel próbálja megszerezni az áldozatok pénzét. Az ál-antispyware (rogue antispyware) kártevők kategóriájába tartozik, mert valódi antispyware látszatát kelti. Rendszervizsgálatot tettet, majd állítólagos vírusfertőzésekről tájékoztat. A Rango XP Antispyware 2014 is a Braviax víruscsalád egyik tagja, ezért minél előbb el kell távolítani. Többnyire spam levelek, becsapós értesítések és kártékony weboldalak terjesztik, ezért a védelem legjobb módja, ha telepít egy megbízható antispyware programot. Természetesen tartsa is naprakészen! A vírus jelen változata a Windows XP felhasználóit célozza, de létezik Rango Win 8 Antivirus 2014, Rango Win 7 Antispyware 2014 és Rango Win 7 Protection 2014 is, tehát minden népszerűbb Windows rendszer veszélyben van. Miután a rendszerbe jutott, hamis rendszervizsgálatot indít. Meg kell hogy mondjuk, nagyon hihető külsőt készítettek a vírusnak. A vizsgálat után találati lista jelenik meg, amely az állítólagos vírusokat tartalmazza. Ezen kívül rendszeresen megjelenő felugró ablakok is megpróbálják elhitetni az áldozatokkal, hogy számítógépük veszélyben van. NE dőljön be a vírusnak, mert egyetlen célja, hogy megijessze és ezzel a teljes változat megvásárlásába csalja. A találati lista kitaláció, a vírusok nem léteznek, tehát ha nem szeretné elveszíteni pénzét, ne vásárolja meg a programot. Futtasson inkább teljes rendszervizsgálatot a Reimage legújabb változatával, ez a program el tudja távolítani a Rango XP Antispyware 2014-et.

Hogyan juthat a Rango XP Antispyware 2014 a számítógépemre?

A korábbi ilyen típusú vírusokhoz hasonlóan a Rango XP Antispyware 2014-et is többnyire spam levelek és félrevezető webes értesítések terjesztik. Ezt tanácsoljuk, hogy a gyanús e-maileket egyáltalán ne is nyissa meg, vagy ha nagyon muszáj, akkor első dolga legyen, hogy megnézze, nincs-e árulkodó nyelvtani hiba a levélben. Ha van, ne nyissa meg a mellékletet, mert a Rango XP Antispyware 2014-et rejtheti, esetleg más kártevőt. Vigyázzon továbbá azokkal az értesítésekkel, amelyek a böngészőben jelenhetnek meg és Java, Flash Player, FLV Player, stb. frissítéseket ajánlanak. Nehéz kiszúrni őket, mert hihető kinézetük van, ezért mindig inkább a programok hivatalos weboldaláról töltse le a frissítéseket. Biztonsági szakértőink tanácsa, hogy használjon megbízható antispyware programot, ez automatikusan megvédi az ilyen kártevőktől. Ha a Rango XP Antispyware 2014 már a rendszerbe jutott, mielőbb lásson hozzá az eltávolításhoz, mert nemcsak a vásárlásba csalhatja bele, hanem megfigyelheti a leütött billentyűket, és más személyes adatokat is összegyűjthet. Az eltávolításhoz kövesse az alábbi útmutatót.

Hogyan távolítható el a Rango XP Antispyware 2014 vírus?

Ha az ön számítógépét is megtámadta a Rango XP Antispyware 2014, távolítsa el a kártevőt minél előbb, lehetőleg az AUTOMATIKUS ELTÁVOLÍTÁSI MÓDSZER segítségével. Azért ezt a módszert ajánljuk elsősorban, mert csak néhány lépésből áll: mindössze egy megbízható antispyware programot kell letöltenie, frissítenie, majd futtatnia. Részletes útmutatást ebben a leírásban talál. A Rango XP Antispyware 2014 eltávolításához mi a következő programokat ajánljuk: Reimage és Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner. Ezek a vírus rejtett komponenseit is biztosan megtalálják.

Figyelem! Ahogy azt már említettük is, a Rango XP Antispyware 2014 képes letiltani a valódi biztonsági programokat, például a SpyHuntert vagy a StopZillát. Ha az ön számítógépén is ez a helyzet, próbálkozzon a következőkkel:

1. A VÍRUS LETILTÁSA A RENDSZER-VISSZAÁLLÍTÁS SEGÍTSÉGÉVEL:

 1. Start menü -> Minden program -> Kellékek -> Rendszereszközök -> Rendszer-visszaállítás.
 2. Kattintson az A számítógép visszaállítása egy korábbi időpontra, majd pedig a Tovább gombra.
 3. Válasszon egy megfelelő visszaállítási pontot, majd Tovább.
 4. Egy ismételt Tovább gomb segítségével véglegesítse a választást, majd várja meg, amíg a számítógépe újraindul.
 5. Futtasson teljes rendszervizsgálatot a Reimage legújabb változatával.

2. CSÖKKENTETT MÓD HÁLÓZATTAL:

 1. Indítsa újra a számítógépet.
 2. Amint a számítógép bekapcsol, kezdje nyomogatni az F8 billentyűt, amíg a Speciális rendszerindítási beállítások képernyő meg nem jelenik.
 3. Válassza a Csökkentett mód hálózattal lehetőséget (a nyilak segítségével), majd Enter billentyű.
 4. Jelentkezzen be a megszokott felhasználói fiókba.
 5. Indítson egy böngészőt, például az Internet Explorert.
 6. Nyissa meg a következő webcímet: http://avirus.hu/download/hunter.exe Letöltés után indítsa el és futtassa a programot.

3. A SZÁMÍTÓGÉP ÁTVIZSGÁLÁSA VENDÉGFIÓK SEGÍTSÉGÉVEL:

Ha rendelkezik másik (vagy vendég-) fiókkal, megpróbálhatja abból elindítani a vizsgálatot. Csak jelentkezzen be és töltse le a Reimage programot a teljes rendszervizsgálathoz. A következő lépésekkel tudja aktiválni a vendégfiókot:

 1. Start menü -> Vezérlőpult -> Felhasználói fiókok.
 2. Miután megjelent az új ablak, kattintson a Vendégfiók gombra.
 3. Kattintson az A vendégfiók engedélyezése gombra és indítsa újra a számítógépet.
 4. Miután megjelent a Windows bejelentkezési képernyő, válassza a Vendégfiókot és töltse le az ajánlott antispyware-t.

4. AZ ANTISPYWARE LETÖLTÉSE EGY MÁSIK SZÁMÍTÓGÉPEN:

 1. Egy másik számítógépen töltse le a Reimage vagy a Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner legújabb változatát.
 2. A letöltés végeztével másolja fel a fájlt egy CD/DVD-re, külső HDD-re vagy egy pendrive-ra.
 3. Állítsa le a rosszindulatú folyamatokat a fertőzött számítógépen. Ehhez használhatja ezt az útmutatót.
 4. Csatlakoztassa az adathordozót a fertőzött számítógéphez és futtassa az antispyware programot.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.
Rango XP Antispyware 2014 kép
Rango XP Antispyware 2014 kép

A szerzőről

Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-rango-xp-antispyware-2014.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken