Súlyosság:  
  (96/100)

Rango XP Antivirus 2014. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Gabriel E. Hall - - | Típus: Spyware

Mi az a Rango XP Antivirus 2014?

A Rango XP Antivirus 2014 valódi antivírus program látszatát kelti, de nem szabad bedőlni a trükknek. Valójában ez is egy ál-antispyware, és a jól ismert Braviax/FakeRean víruscsoport tagja. Nagyon óvatosan kell vele bánni, mert célja, hogy megszerezze az áldozatok pénzét. Félrevezető módszerekkel fertőz, például becsapós webes értesítésekkel, vagy spam levelekkel. Miután a rendszerbe jutott, egy rendszervizsgálatnak kinéző ablakban látszólag vírusokat keres a számítógépen. Külseje alapján tényleg könnyen hihetnénk egy minőségi programnak. A vizsgálat után fertőzések hosszú listáját jeleníti meg. NE dőljön be a trükknek, a Rango XP Antivirus 2014 találatai mind kitalációk: vagy nemlétező, vagy ártalmatlan fájlok szerepelnek a listán. A ‘Fix now’ gomb megnyomásával megnyílik egy olyan weboldal, amely megpróbálja elhitetni az áldozatokkal, hogy a detektált fertőzések eltávolításához meg kell vásárolniuk a program “teljes verzióját”. A vírus bejutása után egyébként rendszeresen felbukkannak a fertőzésekről szóló értesítések. Ha az ön számítógépén is megjelent a Rango XP Antivirus 2014, hagyja figyelmen kívül az értesítéseket és NE vásárolja meg a teljes változatot, mert nemcsak az árát veszíti el, hanem akár a bankkártyája adatait is megoszthatja a hackerekkel. Vizsgálja át a számítógépet egy megbízható antispyware programmal, ilyen például a Reimage.

Hogyan juthat a Rango XP Antivirus 2014 a számítógépemre?

Mivel a Rango XP Antivirus 2014 megtévesztésre szakosodott kártékony program, szinte mondanunk sem kell, hogy terjesztésének módja is hasonló rosszindulatú taktikán alapul. A vírus könnyen a számítógépre juthat, ha illegális weboldalakat látogat, becsapós értesítésekre kattint, gyanús programokat tölt le, vagy ismeretlen feladótól származó e-mail mellékleteket nyit meg. Bejutás után módosításokat végez az operációs rendszer beállításai között, majd megjeleníti a megtévesztő keresést és értesítést. A következő üzenetek mind a Rango XP Antivirus 2014-hoz tartoznak, így ezek egyértelmű jelei a fertőzésnek:

System security threat was detected. Viruses and/or spyware may be damaging your system now. Prevent infection and data loss or stealing by running a free security scan

Rango XP Antivirus 2014 has blocked a program from accessing the internet – This program is infected with Trojan-BNK.Win32.Keylogger.gen Private data can be stolen by third parties, including credit card details and passwords.

Rango XP Antivirus 2014 Alert – System Hacked! Unknown program is scanning your system registry right now! Identity theft detected.

Mostanában a Rango XP Antivirus 2014 leginkább becsapós webes értesítések útján terjed. Ezek az értesítések a számítógép valamilyen hibájára hívják fel a figyelmet és felajánlanak egy ingyenes vizsgálatot is. NE higgyen az ilyen üzeneteknek, a számítógép problémáit nem is lehet így megállapítani. Tanácsos továbbá kitörölni a gyanús e-maileket, mert ezek is népszerű csatornái a vírusok terjesztésének. A leghatékonyabb módszer egy megfelelő antispyware program telepítése. Ha a Rango XP Antivirus 2014 már a rendszerbe jutott, kövesse az alábbi eltávolítási lépéseket.

Hogyan távolítható el a Rango XP Antivirus 2014 vírus?

A Rango XP Antivirus 2014 becsapós üzeneteivel megpróbálja megszerezni az áldozatok pénzét, ezért távolítsa el minél előbb, lehetőleg az AUTOMATIKUS ELTÁVOLÍTÁSI MÓDSZER segítségével. Azért ezt a módszert ajánljuk elsősorban, mert csak néhány lépésből áll. Csak egy megbízható antispyware programot kell letöltenie, frissítenie, majd futtatnia. Részletes útmutatást ebben a leírásban talál. A Rango XP Antivirus 2014 eltávolításához mi a következő programokat ajánljuk: Reimage és Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner. Ezek a vírus rejtett komponenseit is biztosan megtalálják.

Figyelem! Ahogy azt már említettük is, a Rango XP Antivirus 2014 képes letiltani a valódi biztonsági programokat, például a SpyHuntert vagy a StopZillát. Ha az ön számítógépén is ez a helyzet, próbálkozzon a következőkkel:

1. A VÍRUS LETILTÁSA A RENDSZER-VISSZAÁLLÍTÁS SEGÍTSÉGÉVEL:

 1. Start menü -> Minden program -> Kellékek -> Rendszereszközök -> Rendszer-visszaállítás.
 2. Kattintson az A számítógép visszaállítása egy korábbi időpontra, majd pedig a Tovább gombra.
 3. Válasszon egy megfelelő visszaállítási pontot, majd Tovább.
 4. Egy ismételt Tovább gomb segítségével véglegesítse a választást, majd várja meg, amíg a számítógépe újraindul.
 5. Futtasson teljes rendszervizsgálatot a Reimage legújabb változatával.

2. CSÖKKENTETT MÓD HÁLÓZATTAL:

 1. Indítsa újra a számítógépet.
 2. Amint a számítógép bekapcsol, kezdje nyomogatni az F8 billentyűt, amíg a Speciális rendszerindítási beállítások képernyő meg nem jelenik.
 3. Válassza a Csökkentett mód hálózattal lehetőséget (a nyilak segítségével), majd Enter billentyű.
 4. Jelentkezzen be a megszokott felhasználói fiókba.
 5. Indítson egy böngészőt, például az Internet Explorert.
 6. Nyissa meg a következő webcímet: http://avirus.hu/download/hunter.exe Letöltés után indítsa el és futtassa a programot.

3. A SZÁMÍTÓGÉP ÁTVIZSGÁLÁSA VENDÉGFIÓK SEGÍTSÉGÉVEL:

Ha rendelkezik másik (vagy vendég-) fiókkal, megpróbálhatja abból elindítani a vizsgálatot. Csak jelentkezzen be és töltse le a Reimage programot a teljes rendszervizsgálathoz. A következő lépésekkel tudja aktiválni a vendégfiókot:

 1. Start menü -> Vezérlőpult -> Felhasználói fiókok.
 2. Miután megjelent az új ablak, kattintson a Vendégfiók gombra.
 3. Kattintson az A vendégfiók engedélyezése gombra és indítsa újra a számítógépet.
 4. Miután megjelent a Windows bejelentkezési képernyő, válassza a Vendégfiókot és töltse le az ajánlott antispyware-t.

4. AZ ANTISPYWARE LETÖLTÉSE EGY MÁSIK SZÁMÍTÓGÉPEN:

 1. Egy másik számítógépen töltse le a Reimage vagy a Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner legújabb változatát.
 2. A letöltés végeztével másolja fel a fájlt egy CD/DVD-re, külső HDD-re vagy egy pendrive-ra.
 3. Állítsa le a rosszindulatú folyamatokat a fertőzött számítógépen. Ehhez használhatja ezt az útmutatót.
 4. Csatlakoztassa az adathordozót a fertőzött számítógéphez és futtassa az antispyware programot.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.
Rango XP Antivirus 2014 kép
Rango XP Antivirus 2014 kép

A szerzőről

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-rango-xp-antivirus-2014.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken