Súlyosság:  
  (98/100)

Rango XP Protection 2014. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Jake Doevan - - | Típus: Spyware

Mi az a Rango XP Protection 2014?

A Rango XP Protection 2014 egy kártékony program, amely mindent megtesz, hogy elhitesse az áldozatokkal, hogy meg kell vásárolniuk a teljes változatát. Ha önt is belecsalták a vásárlásba, biztosan tudja már, hogy haszontalan programról van szó. Az első és legfontosabb tudnivaló a Rango XP Protection 2014-gyel kapcsolatban, hogy kitalált vírusokról jelent: vagy olyan fájlok szerepelnek a megjelenített listán, amelyek ártalmatlanok, ezért nem szabad őket eltávolítani, vagy olyanok, amelyek valódi vírusok ugyan, de nem jutottak be a számítógépbe. A teljes változat megvásárlása után egyszerűen nem jelenít meg több értesítést, csak a háttérben marad. Figyelem! A Rango XP Protection 2014 tárolása (legyen az a “próba-” vagy a “teljes” változat) nem ajánlott, mert további rosszindulatú ténykedésbe kezdhet, például megfigyelheti a személyes adatokat, vagy további kártevőket tölthet le. Ha biztonságban szeretné tudni számítógépét, távolítsa el a Rango XP Protection 2014-et. Mint ahogy a neve tükrözi, ez a vírus a Windows XP rendszerekre készült, de ez sajnos nem jelenti azt, hogy a Windows 7 és 8 felhasználói biztonságban vannak. A legújabb hírek szerint a biztonsági szakértők már a Rango Win 7 Protection 2014 és a Rango Win 8 Protection 2014 változatokat is felfedezték.

Hogyan fertőzheti meg a Rango XP Protection 2014 a számítógépemet?

A Rango XP Protection 2014 egy átlagos rogue antispyware, ezért nem meglepő, hogy a már korábban megfigyelt terjesztési módszereket használja. A fő módszer félrevezető értesítéseken alapszik. Ha nem szeretné, hogy a Rango XP Protection 2014 bejusson számítógépébe, ne kattintson azokra a webes értesítésekre, amelyek arról tájékoztatják, hogy frissítenie kell a Javát, a Flash Playert, az FLV Playert, vagy más hasonló programot. Ha mindenképp frissíteni szeretne, használja a hivatalos weboldalakat! Egy másik típusú becsapós értesítés is segíti a vírust. Ez azt állítja, hogy a számítógépben valamilyen problémát detektált, ezért felajánlja a rendszer ingyenes vizsgálatát. Fontos, hogy ilyen módon nem is lehet észrevenni semmilyen problémát, ezért ne dőljön be az üzeneteknek! Sajnos mindkét értesítés megjelenhet megbízható weboldalakon is – naponta több száz weboldal fertőződik meg. Legyen óvatos! Ha a Rango XP Protection 2014 a rendszerbe jut, különféle módosításokat eszközöl, majd a következő értesítéseket kezdi megjeleníteni:

Rango XP Protection 2014 Alert
System Hacked!
Unknown program is scanning your system registry right now! Identity theft detected.

System security threat was detected. Viruses and/or spyware may be damaging your system now. Prevent infection and data loss or stealing by running a free security scan

Rango XP Protection 2014 has blocked a program from accessing the internet – This program is infected with Trojan-BNK.Win32.Keylogger.gen Private data can be stolen by third parties, including credit card details and passwords.

Ha az ön számítógépén is feltűntek a fenti értesítések, kövesse az alábbi eltávolítási útmutatót.

Hogyan távolítható el a Rango XP Protection 2014 vírus?

A Rango XP Protection 2014 tehát komoly kártevő, amely a pénzünket is megszerezheti. Ha megvásárolta a teljes változatot, mielőbb vegye fel a kapcsolatot a bankkártyát kibocsátó bankkal! Ezután távolítsa el a kártevőt, lehetőleg az AUTOMATIKUS ELTÁVOLÍTÁSI MÓDSZER segítségével. Azért ezt a módszert ajánljuk elsősorban, mert csak néhány lépésből áll: mindössze egy megbízható antispyware programot kell letöltenie, frissítenie, majd futtatnia. Részletes útmutatást ebben a leírásban talál. A Rango XP Protection 2014 eltávolításához mi a következő programokat ajánljuk: Reimage és Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner. Ezek a vírus rejtett komponenseit is biztosan megtalálják.

Figyelem! Ahogy azt már említettük is, a Rango XP Protection 2014 képes letiltani a valódi biztonsági programokat, például a SpyHuntert vagy a StopZillát. Ha az ön számítógépén is ez a helyzet, próbálkozzon a következőkkel:

1. A VÍRUS LETILTÁSA A RENDSZER-VISSZAÁLLÍTÁS SEGÍTSÉGÉVEL:

 1. Start menü -> Minden program -> Kellékek -> Rendszereszközök -> Rendszer-visszaállítás.
 2. Kattintson az A számítógép visszaállítása egy korábbi időpontra, majd pedig a Tovább gombra.
 3. Válasszon egy megfelelő visszaállítási pontot, majd Tovább.
 4. Egy ismételt Tovább gomb segítségével véglegesítse a választást, majd várja meg, amíg a számítógépe újraindul.
 5. Futtasson teljes rendszervizsgálatot a Reimage legújabb változatával.

2. CSÖKKENTETT MÓD HÁLÓZATTAL:

 1. Indítsa újra a számítógépet.
 2. Amint a számítógép bekapcsol, kezdje nyomogatni az F8 billentyűt, amíg a Speciális rendszerindítási beállítások képernyő meg nem jelenik.
 3. Válassza a Csökkentett mód hálózattal lehetőséget (a nyilak segítségével), majd Enter billentyű.
 4. Jelentkezzen be a megszokott felhasználói fiókba.
 5. Indítson egy böngészőt, például az Internet Explorert.
 6. Nyissa meg a következő webcímet: http://avirus.hu/download/hunter.exe Letöltés után indítsa el és futtassa a programot.

3. A SZÁMÍTÓGÉP ÁTVIZSGÁLÁSA VENDÉGFIÓK SEGÍTSÉGÉVEL:

Ha rendelkezik másik (vagy vendég-) fiókkal, megpróbálhatja abból elindítani a vizsgálatot. Csak jelentkezzen be és töltse le a Reimage programot a teljes rendszervizsgálathoz. A következő lépésekkel tudja aktiválni a vendégfiókot:

 1. Start menü -> Vezérlőpult -> Felhasználói fiókok.
 2. Miután megjelent az új ablak, kattintson a Vendégfiók gombra.
 3. Kattintson az A vendégfiók engedélyezése gombra és indítsa újra a számítógépet.
 4. Miután megjelent a Windows bejelentkezési képernyő, válassza a Vendégfiókot és töltse le az ajánlott antispyware-t.

4. AZ ANTISPYWARE LETÖLTÉSE EGY MÁSIK SZÁMÍTÓGÉPEN:

 1. Egy másik számítógépen töltse le a Reimage vagy a Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner legújabb változatát.
 2. A letöltés végeztével másolja fel a fájlt egy CD/DVD-re, külső HDD-re vagy egy pendrive-ra.
 3. Állítsa le a rosszindulatú folyamatokat a fertőzött számítógépen. Ehhez használhatja ezt az útmutatót.
 4. Csatlakoztassa az adathordozót a fertőzött számítógéphez és futtassa az antispyware programot.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.
Rango XP Protection 2014 kép
Rango XP Protection 2014 kép

A szerzőről

Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-rango-xp-protection-2014.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken