Súlyosság:  
  (15/100)

Rankings-analytics.com hivatkozás spam. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Jake Doevan - - | Típus: Malware

Miért jelent meg a Rankings-analytics.com hivatkozás spam?

A Rankings-analytics.com hivatkozás spam a webmesterek, weboldaltulajdonosok és webadminok legújabb fejfájása. Hivatkozás spamek kiküldésével a spammerek azt remélik, hogy domainjeik felbukkannak a Google Analytics statisztikáin és így látogatókat csalhatnak lapjaikra. Ezért cserébe népszerűsíteni próbálnak más oldalakat, növelve ezzel Google-ös Page Rankjüket. Ezt a módszert hivatkozás spamindexelésnek vagy feketesapkás keresőoptimalizálásnak nevezik. Milyen problémákat okozhat a Rankings-analytics.com hivatkozás spam? Ha ön is a Google Analytics adatainak segítségével próbál javítani weboldalán, gondjai lehetnek az adatok megfelelő felhasználásával. Az átirányító spam könnyedén hatással lehet a weboldal „bounce rate-jére” és a következőkre is: Audience, Acquisition, Behavior stb. Egy ilyen spam URL megnyitása ráadásul veszélyes is lehet, mert nem lehet tudni, hogy pontosan milyen weboldalak használják a módszert. Ha ilyen hivatkozásokat látogat, érdemes átvizsgálnia a rendszert egy megbízható antispyware programmal, mert elképzelhető, hogy a számítógép vírusos.

Sajnos a Rankings-analytics.com hivatkozásainak semmi köze az ön weboldalához. Ahogyan azt már említettük, a fejlesztők célja, hogy előre meghatározott weboldalakra tereljék a felhasználókat, növelve ezzel a Google keresőben elért helyezésüket. Kisebb vizsgálat után sikerült kiderítenünk, hogy a domain a SEMALT-hoz tartozik. Habár nem állíthatjuk, hogy a marketinges vállalat megbízhatatlan, hivatkozás spamet felhasználó üzleti tevékenységeik egyértelműen gyanúsak.

Rankings-analytics.com referral spam

A hivatkozás spamek elkerülése:

Ha az ön weboldalán is felbukkantak a Rankings-analytics.com hivatkozás spamek, talán arra jutott, hogy csak hivatkozáskivételi listára van szüksége a probléma megoldásához. Ez a lehetőség azonban csak ezt a bizonyos referert fogja kivenni a satisztikákból, a spam-eket pedig közvetlen látogatottsággá alakítja, amely további problémákat jelenthet a későbbiekben, ha meg szeretné különböztetni a valódi látogatásokat a spamektől. A Rankings-analytics.com hivatkozás spam megfelelő eltávolításához adjon hozzá exclude filtert és blokkolja a spamet a .htaccess fájlon keresztül. Hogy hogyan? A következő oldalon megtalálja a hivatkozás spam probléma megoldásához szükséges útmutatót.

Hogyan blokkolható a Rankings-analytics.com hivatkozás spam?

Ha úgy gondolta, hogy a Rankings-analytics.com látogatásra érdemes weboldal, önből is hasznot húztak a hivatkozásokért felelős spammerek. Sajnos semmi sem garantálja, hogy a hivatkozások ártalmatlanok, ezért fontos átvizsgálnia a rendszert egy antispyware programmal, hogy biztosíthassa számítógépe megfelelő működését. Ehhez mi a Reimage”] vagy a Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes programot ajánljuk. A Rankings-analytics.com hivatkozás spam eltűntetését a Google Analytics-ből a következő lépéssel végezheti el:

A Rankings-analytics.com hivatkozás spam blokkolása a Google Analytics-ből

1. lépés: A Rankings-analytics.com hivatkozás spam megállítása exclude filter segítségével

  1. Nyissa meg Google Analytics fiókját. Nyissa meg a következő menüt: AdminAll Filters.
  2. Kattintson az Add Filter gombra, majd adja meg a Rankings-analytics.com címet a szűrő neveként.
  3. Most válassza a Custom lehetőséget a Filter Type szakaszban és adja meg a Campaign Source lehetőséget a Filter Field mezőben. Végül pedig adja hozzá a Rankings-analytics.com címet a Filter Pattern részen.
  4. Kattintson a Save gombra a változtatások mentéséhez.

2. lépés: A Rankings-analytics.com hivatkozás spam blokkolása a .htaccess fájlban.

  1. Nyissa meg a .htaccess fájlt.
  2. Adja hozzá a következő kódot:

## SITE REFERRER BANNING
RewriteCond %{HTTP_REFERER} Rankings-analytics\.com [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} Rankings-analytics\.com
RewriteRule .* – [F]

Ha nem tudja, mi az a .htaccess fájl, kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Jelentkezzen be a cPanel felületre és nyissa meg a Files szakaszt. Kattintson a File Manager ikonra.
  2. Válassza ki a Document Root for dobozt, válassza ki a saját domainje nevét, majd kattintson a Go gombra. Figyelem! Jelölje be a rejtett fájlok megjelenítését.
  3. Várja meg az új fül vagy ablak megjelenését, és keresse meg a .htaccess fájlt. Kattintson rá jobb egérgombbal, majd válassza a Code Edit lehetőséget.
  4. Másolja be a fenti kódot, majd kattintson a Save Changes gombra.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A szerzőről

Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-rankings-analytics-com-referral-spam.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken