Súlyosság:  
  (11/100)

Search Anonymo vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2017. aug)

írta: Gabriel E. Hall - - | Típus: Böngészőeltérítő

Megvédheti a személyes adataimat a Search Anonymo böngészés közben?

Search Anonymo virus

A Search Anonymo vírus egy problémás szoftver, amely a böngészőeltérítők közé tartozik. Arra készült, hogy beépüljön a Chrome és Firefox böngészőkbe, de később akár más böngészőket is célba vehet. A felhasználók alapértelmezett keresőmotorját a Searchanonymo.com-ra váltja, és azt állítja, hogy ez a kereső megvédi a személyes adatokat.

A potenciálisan kéretlen program azt ígéri, hogy nem fogja megfigyelni a felhasználókat, valamint releváns találatokkal segíti az internetezést – sajnos ezek mind megtévesztő állítások. Telepítés után a Searchanonymo.com átirányító vírus áteszi az irányítást a böngésző Omnibox funkciója felett, és saját keresési találatokat jelenít meg a címsorból indított keresésekre.

Fontos, hogy az eredmények között harmadik felek által szponzorált címek is vannak. Ezek a módosított találatok veszélyes weboldalakra mutathatnak! Azt javasoljuk tehát, hogy ne böngéssze ezeket a gyanús weboldalakat. A Search Anonymo kattintás alapú módszerrel próbál pénzt gyűjteni a fejlesztőknek, de nem foglalkozik a hirdetett tartalmak megbízhatóságával. Ez az egyik ok, amiért nem ajánlott a kereső használata, és amiért el kell távolítani a Search Anonymo-t.

A Search Anonymo vírus
A Search Anonymo vírus letölthető a saját weboldaláról, de ingyenes programok mellékleteként is bejuthat. Ezt követően módosítja a Chrome és a Firefox keresési beállításait.

Mindezen felül a biztonságos böngészésre vonatkozó állítások is valótlannak tűnnek. Habár a program nem figyeli meg a felhasználó online tevékenységeit, és a böngészési előzményeket sem nézi át, a Search Anonymo keresőt mégsem szabad használni.

A program adatkezelési nyilatkozata szerint telepítés és elindítás után a „termék” többek között olyan információkat gyűjt be, mint a felhasználó IP címe, a hozzáférés ideje, a megnyitott URL, valamint a geomarketinges adatok. A kétes program egyébként elvileg a Microsoft vagy a Yahoo keresőjét használja a találatok megjelenítéséhez, és ezek a szolgáltatások is felgyejezhetik a keresett kifejezéseket, az IP címet, a keresések idejét, stb.

A program emellett azt is bevallja, hogy „tartalmakat és szponzorált hivatkozásokat szolgáltató harmadik feleknek” továbbíthatja a begyűjtött felhasználói adatokat. Egyértelmű tehát, hogy a kétes kereső megfigyeli a felhasználóit, így a biztonságos és privát böngészésről szóló állításai valótlanok. Azt javasoljuk tehát, hogy távolítsa el a Search Anonymo-t például a kiváló Reimage segítségével.

Hogyan jutott a rendszerbe ez a vírus?

Érdemes tudni, hogy habár rendkívül bosszantó programról van szó, nem nevezhető kártevőnek. Nem használ illegális trükköket a bejutáshoz, akár saját weboldaláról is letölthető. Sokan mégis anélkül telepítik, hogy észrevennék a dolgot, nem meglepő tehát, hogy értetlenül állnak a Search Anonymo felbukkanása előtt.

A legtöbb esetben freeware és shareware programok mellékleteként jut a rendszerbe, mert a felhasználók nem figyelnek oda a telepítési folyamatokra, nem olvassák át a módosítható beállításokat. Sokan az alapértelmezett telepítési módot (egyszerű, gyors stb.) választják. Ezek a módok azonban gyakran elrejtik a mellékelt kéretlen programokat, amelyek gyakran adware-ek, böngészőeltérítők és más kétes programok – és automatikusan telepítik is őket.

Nagyon fontos, hogy a részletes (egyéni/custom vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza, és elutasítsa a telepítőbe rejtett kéretlen programokat. Csak akkor telepítse fel a kiszemelt programot, ha már minden mellékletet elutasított.

Hogyan távolítható el a Search Anonymo a Chrome-ból és a Firefox-ból?

A Search Anonymo vírust a lentebb olvasható lépésekkel távolíthatja el a böngészőkből. Ne hagyja figyelmen kívül a problémát. Nem megoldás, ha mostantól egy másik böngészőt használ, a behatoló egyszerre több böngészőbe is beépülhet. Azt javasoljuk, hogy inkább lásson hozzá a Search Anonymo eltávolításához. Ha nem kézzel szeretne megszabadulni a behatolótól, futtasson rendszervizsgálatot egy antispyware vagy antimalware programmal és hagyja, hogy az eltávolítást automatikusan elvégezze.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Search Anonymo vírus:

Search Anonymo eltávolítása Windows rendszerekből

Nézze át a telepített programok listáját, és távolítson el minden gyanús elemet. Ha megtalálja a Search Anonymo-t a listán, természetesen törölje. Ha nem szerepel a listán, folytassa a Search Anonymo eltávolítási útmutató következő lépésével, és állítsa helyre a böngészőket.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Search Anonymo szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Search Anonymo bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'
 5. Távolítsa el a(z) Search Anonymo elemet a Windows parancsikonok közül
  Kattintson jobb gombbal a(z) Mozilla Firefox parancsikonján, majd Properties. Kattintson jobb gombbal a böngészők ikonjain, majd 'Properties'
 6. Ezután Shortcut fül, ott pedig Target mező. Törölje a vírushoz kapcsolódó kártékony URL-t. Válassza azt a fület, hogy 'Shortcut', majd törölje a(z) 'http://isearch.babylon.com...' URL-jét

Ismételje meg a fenti lépéseket a többi böngésző ( pl. Internet Explorer és Google Chrome) parancsikonjaival. Minden egyes parancsikont nézzen át, tehát az Asztalon, a Start menüben és a Tálcán találhatóakat is.

Search Anonymo eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Search Anonymo) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Search Anonymo eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

A Firefox böngésző is a Search Anonymo célpontjai közé tartozik. Ha a Firefox már hozzákezdett a searchanonymo.com találatok megjelenítéséhez, a következő lépések segítségével törölje a Search Anonymo bővítményt.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Search Anonymo elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a menüre (jobb felső sarok), majd Options General.
 4. Törölje a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő weboldalt, vagy kattintson arra, hogy Restore to default.
 5. A változtatások mentéséhez OK gomb. A 'General' fülön törölje a kártékony URL-eket a(z) 'Home Page' szekcióból, vagy nyomja meg a(z) 'Restore to Default' gombot. A mentéshez 'OK' gomb
 6. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 7. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Search Anonymo eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Search Anonymo eltávolítása innen: Google Chrome

Törölnie kell a Chrome-ból a Search Anonymo nevű bővítményt. Lentebb útmutatót talál a bővítmény eltávolítására vonatkozóan.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Search Anonymo bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a menüikonra, majd Settings.
 4. A On startup opció alatt keresse meg azt, hogy Open a specific page or set of pages és kattintson arra, hogy Set pages. A menü, majd 'Settings' megnyitása után 'Set pages'
 5. Egy új ablaknak kell megnyílnia. Törölje ki a kártékony keresőoldalakat és adja meg azt a weblapot, amelyet kezdőlapként szeretne használni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 6. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 7. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 8. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 9. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 10. A jelenlegi lépés és a(z) Search Anonymo eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

A szerzőről

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-search-anonymo-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken