Súlyosság:  
  (15/100)

Security Warning (Fake). Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Lucia Danes - - | Típus: Malware

Mi történik, ha a Security Warning (Fake) szoftver a rendszerbe jut?

A Security Warning (Fake) malware az OS Firewall nevű szoftverhez (OSFirewall.exe) kötődik, amely egy megtévesztő, malware típusú szoftver. Egészen pontosan scareware-ről van szó, mert a rendszerbe jutva ijesztő felugró ablakokat jelenít meg, amelyek valódi rendszerfigyelmeztetéseknek tűnnek. A figyelmeztetések azt állítják, hogy gyanús, valószínűleg rosszindulatú programok vannak a gépben, és az OS Firewall ezeket nem tudja automatikusan eltávolítani, ezért az áldozatnak fel kell hívnia egy telefonszámot. Trükkös, nem igaz? Sokan azonban tényleg megrémülnek, ha bankkártyájuk adatait, belépési adatait, Facebookos beszélgetéseiket, banki belépési adataikat, Skype-os csevegéseiket stb. látszólag veszély fenyegeti.

Security Warning (Fake) scam pop-up message

Pedig ebben az esetben az OSFirewall.exe a kártékony szoftver. Ne dőljön be a vírus állításainak, és még véletlenül se hívja fel a telefonszámot, különben a csalók áldozatául eshet: megpróbálhatják kiszedni önből személyes adatait, beleértve banki adatait is, vagy megpróbálhatják rávenni, hogy engedje meg, hogy távolról hozzáférjenek a számítógéphez. A telefonszám ráadásul gyakran emeltdíjas, így egyetlen hívás is rengeteg pénzbe kerülhet. Kérjük, hogy ne dőljön be a csalásnak, ne hagyja, hogy átverjék. A jó hír az, hogy az OS Firewall malware könnyedén eltávolítható. Azt tanácsoljuk, hogy egy professzionális antimalware programot használjon, ilyen például a Reimage.

Hogyan juthat a rendszerbe a Security Warning (Fake)?

Az OS Firewallhoz hasonló malware-ek több módszerrel is terjednek. Általában kétes weboldalakon megjelenő szoftverfrissítéseknek látszó értesítések segítik őket. Biztosan látott már Java frissítésnek látszó hirdetést; könnyű őket kiszúrni, tolakodó felugró ablakok formájában, reklámsávként vagy teljes weboldalként jelennek meg. Ne bízzon az ilyen ajánlatokban; a szoftverfrissítéseket mindig csak megbízható forrásból, például a fejlesztők weboldaláról töltse le.
Az OS Firewall fenyegetés emellett szoftvercsomagként is a rendszerbe juthat, megbízhatatlan letöltőoldalakon keresztül. Ha el szeretné kerülni a veszélyes és fertőző programokat, ellenőriznie kell a letöltésre kiszemelt telepítőket, mert lehet, hogy mellékletekkel érkeznek. Ehhez mindig válassza az egyéni/custom (vagy haladó/advanced, stb) telepítési módot. Ezzel további beállításokat kezelhet a telepítőben, többek között átnézheti és el is utasíthatja a kéretlen (de persze „ajánlott”) programokat. Fontos tehát elutasítania a kétes mellékletek telepítését.

Ha úgy sejti, hogy a szoftver már a rendszerbe jutott, a 2. oldal segítségével eltávolíthatja a rendszerből.

Hogyan távolítható el az OS Firewall?

Ha már felbukkantak a Security Warning (Fake) értesítései, mielőbb hozzá kell látnia az OS Firewall vírus eltávolításához. Informatikai biztonsági szakértőkként azt tanácsoljuk, hogy a malware programokat automatikus módszerrel távolítsa el. Ehhez bármelyik ajánlott programot használhatja: Reimage (Windows) vagy Webroot SecureAnywhere AntiVirus (Windows és Mac OS). Válasszon programot operációs rendszerének megfelelően, majd futtasson teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden észlelt fenyegetést.

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Security Warning (Fake) eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha az ajánlott Reimage nem tudta eltávolítani a fertőzést, a lehető legtöbb részletet megadva küldjön kérdést támogatási csapatunknak.
Reimage ajánlott a(z) Security Warning (Fake) eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.
A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes hatékonyságát a(z) Security Warning (Fake) ellen (2016-03-14)
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes hatékonyságát a(z) Security Warning (Fake) ellen (2016-03-14)

A szerzőről

Lucia Danes
Lucia Danes - Víruskutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Lucia Danes
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-security-warning-fake.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken