Súlyosság:  
  (91/100)

Sirius Vista Protection 2014. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Gabriel E. Hall - - | Típus: Spyware

Mi az a Sirius Vista Protection 2014?

A Sirius Vista Protection 2014 egy ál-antispyware vírus, amelyet mielőbb el kell távolítani a rendszerből. Kézi eltávolítása azonban nem tanácsos, mert ezek a kártevők regisztrációs bejegyzések segítségével a telepítőfájlok eltávolítása után is újraéledhetnek. Válasszon ezért inkább egy megbízható antispyware programot. Futtasson vele teljes rendszervizsgálatot, így biztosan megszabadulhat a kártevőtől! A legfontosabb tudnivaló a Sirius Vista Protection 2014 működésével kapcsolatban az, hogy semmiképp se dőljön be a megjelenített rendszervizsgálatoknak és értesítéseknek, amelyek állítólagos fertőzésekről tájékoztatnak. Nem számít, hogy milyen megbízhatónak tűnik a vírus felülete, egyetlen célja, hogy ráijesszen az áldozatokra és ezzel rávegye őket a “teljes változat” megvásárlására. Ha bizonytalan, vizsgálja át a rendszert egy elismert antispyware programmal és látni fogja, hogy a találati listán szerepel a Sirius Vista Protection 2014 (de a Sirius által detektált fertőzések nem). Ha megvásárolná a fizetős változatot, komoly veszélybe kerülne. Nemcsak a kifizetett összeget veszítené el, hanem a csalók kezébe adná személyes adatait is. A kártevő a következőhöz hasonló értesítéseket jelenít meg:

System Hijack!

System security threat was detected. Viruses and/or spyware may be damaging your system now. Prevent infection and data loss or stealing by running a free security scan.

Ha az ön számítógépén is felbukkantak, ne kattintson rájuk, hanem lásson hozzá az eltávolításhoz. Azt tanácsoljuk, használja hozzá a Reimage legújabb változatát, vagy valamilyen más elismert antispyware programot.

Hogyan juthat a Sirius Vista Protection 2014 a számítógépemre?

A Sirius Vista Protection 2014 egy jól ismert ál-antispyware csoportba, a Braviax vírusok közé tartozik. Ha még nem hallott róluk, annyit érdemes tudnia, hogy meglehetősen sűrűn adnak ki újabb víruscsaládokat, amelyek ugyanezen az elven működnek. A Sirius Vista Protection 2014 is egy ilyen család tagja. Habár kifejezetten a Windows Vista rendszerek ellen készült, a más rendszereket célzó klónjai, például a Sirius Win 8 Antivirus 2014 vagy a Sirius XP Antivirus 2014 is folyamatosan terjed a Windows 8 és a Windows XP rendszereken. Óvatosan kell tehát internetezni, mert az ilyen és hasonló programok félrevezető módszerekkel próbálják rávenni az embereket a telepítésre. Az esetek többségében félrevezető értesítések, spam levelek, illegális programok, trójaiak és más hasonló megtévesztő taktikákkal terjesztik. Ha olyan webes értesítésekbe botlik, amelyek programok frissítését vagy a rendszer ingyenes átvizsgálását ajánlják, biztos lehet benne, hogy ezek átverések és vírusokat, malware-eket vagy ál-antispyware-eket terjesztenek. Bánjon óvatosan a gyanús levelekkel is, mert ezek is gyakran tartalmaznak kártékony mellékleteket. Ha a Sirius Vista Protection 2014 az ön számítógépén is garázdálkodni kezdett, kövesse az alábbi útmutatót, így eltávolíthatja a rendszerből.

Hogyan távolítható el a Sirius Vista Protection 2014 Vírus?

Ha az ön számítógépén is ilyen riasztások bukkantak fel, a Sirius Vista Protection 2014 minden bizonnyal bejutott a rendszerbe. Az eltávolításhoz válassza az AUTOMATIKUS ELTÁVOLÍTÁSI MÓDSZERT, mert ez csak egy valódi antispyware letöltését, frissítését, majd rendszervizsgálatának lefuttatását jelenti. Ha részletes leírásra van szüksége, olvassa el ezt az útmutatót. A Sirius Vista Protection 2014 eltávolításához mi a Reimage és a Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner programokat ajánljuk, mert ezek könnyedén megtalálják és eltávolítják a kártevő rejtett elemeit is.

FIGYELEM! Ahogy azt már említettük is, a Sirius Vista Protection 2014 képes letiltani a valódi biztonsági programokat, például a SpyHuntert vagy a StopZillát. Ha az ön számítógépén is ez a helyzet, próbálkozzon a következőkkel:

1. A VÍRUS LETILTÁSA A RENDSZER-VISSZAÁLLÍTÁS SEGÍTSÉGÉVEL:

 1. Start menü -> Minden program -> Kellékek -> Rendszereszközök -> Rendszer-visszaállítás.
 2. Miután a Rendszerfájlok és -beállítások visszaállítása ablak megjelent, kattintson a Tovább gombra.
 3. Válasszon egy megfelelő visszaállítási pontot, majd Tovább.
 4. Kattintson a Befejezés gombra és várja meg, amíg a számítógép újraindul.
 5. Futtasson teljes rendszervizsgálatot a Reimage legújabb változatával.

2. CSÖKKENTETT MÓD HÁLÓZATTAL:

 1. Indítsa újra a számítógépet.
 2. Amint a számítógép bekapcsol, kezdje nyomogatni az F8 billentyűt, amíg a Speciális rendszerindítási beállítások képernyő meg nem jelenik.
 3. Válassza a Csökkentett mód hálózattal lehetőséget (a nyilak segítségével), majd Enter billentyű.
 4. Jelentkezzen be a megszokott felhasználói fiókba.
 5. Kattintson jobb gombbal egy böngészőre, például az Internet Explorerre, és válassza a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget, majd adja meg a rendszergazda jelszavát (ha szükséges)
 6. Nyissa meg a következő webcímet: http://avirus.hu/download/hunter.exe, majd letöltés után indítsa el és futtassa a programot.

3. A SZÁMÍTÓGÉP ÁTVIZSGÁLÁSA VENDÉGFIÓK SEGÍTSÉGÉVEL:

Ha rendelkezik másik (vagy vendég-) fiókkal, megpróbálhatja abból elindítani a vizsgálatot. Csak jelentkezzen be és töltse le a Reimage programot a teljes rendszervizsgálathoz. A következő lépésekkel tudja aktiválni a vendégfiókot:

 1. Start menü -> Vezérlőpult -> Felhasználói fiókok.
 2. Miután megjelent az új ablak, kattintson a Felhasználói fiókok és családbiztonság, majd pedig a Felhasználói fiókok hozzáadása vagy eltávolítása gombokra.
 3. Kattintson a Vendég, majd a Bekapcsolás gombokra, ezután indítsa újra a számítógépet.
 4. Miután megjelent a Windows bejelentkezési képernyő, válassza a Vendégfiókot és töltse le az ajánlott antispyware-t.

4. AZ ANTISPYWARE LETÖLTÉSE EGY MÁSIK SZÁMÍTÓGÉPEN:

 1. Egy másik számítógépen töltse le a Reimage vagy a Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner legújabb változatát.
 2. A letöltés végeztével másolja fel a fájlt egy CD/DVD-re, külső HDD-re vagy egy pendrive-ra.
 3. Állítsa le a rosszindulatú folyamatokat a fertőzött számítógépen. Ehhez használhatja ezt az útmutatót.
 4. Csatlakoztassa az adathordozót a fertőzött számítógéphez és futtassa az antispyware programot.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A szerzőről

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-sirius-vista-protection-2014.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken