Súlyosság:  
  (89/100)

Sirius XP Antivirus 2014. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Jake Doevan - - | Típus: Spyware

Mi az a Sirius XP Antivirus 2014?

A Sirius XP Antivirus 2014 egy újabb ál-antispyware, ezért azonnal el kell távolítani, amint felbukkan. Veszélyes vírus, amely a hamis biztonsági riasztásaival megpróbálja megszerezni az áldozatok pénzét. A Windows XP operációs rendszereket célozza, ezeken jelenhet meg akár minden előzetes jel nélkül is. Ha az ön rendszerébe már bejutott, valószínűleg észrevette a Google Chrome-ban, Mozilla Firefoxban és Internet Explorerben megjelenő biztonsági értesítéseket. Ezek mellett ál-rendszervizsgálatot, majd hasonlóan valótlan találati listát is megjeleníthet. Nem szabad elfelejteni, hogy mindennek egy fő célja van: pénzt szerezni megtévesztés útján. Számos vírus szerepelhet a találati listán, de biztos lehet benne, hogy mind csak kitaláció, a valódi vírus maga a Sirius XP Antivirus 2014. Nagyon kockázatos nem eltávolítani a kártevőt, mert megfigyelheti a leütött billentyűket és más személyes adatokhoz is hozzáférhet. Beépülhet az összes telepített böngészőbe és veszélyes weboldalak megnyitására kényszerítheti ezeket, így további kártevők letöltését kezdeményezheti. Ha tehát már felbukkantak a Sirius XP Antivirus 2014 keresői és értesítései, ne kattintson rájuk, és ne fizessen a vírus “teljes változatáért”! A fizetéssel nemcsak a licenc árát veszítheti el, hanem személyes adatait is (pl. bankkártya). Kövesse a bejegyzés végén található automatikus eltávolítási útmutatót és vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ilyen például a Reimage.

Hogyan juthat a Sirius XP Antivirus 2014 a számítógépemre?

A Sirius XP Antivirus 2014 (mint a legtöbb ál-antivírus) többnyire trójaiak, spam levelek és becsapós értesítések segítségével terjed. Ha illegális weboldalakat látogat és gyanús programokat vagy levélmellékleteket tölt le, könnyedén “elkaphatja” a Sirius XP Antivirus 2014 vírust. Bejutás után számos módosítást végez a rendszerben a megtévesztés és a pénzszerzés érdekében. A következőhöz hasonló üzenetek a fertőzés egyértelmű jelei:

Sirius Win 7 Antivirus 2014 has blocked a program from accessing the internet
This program is infected with Trojan-BNK.Win32.Keylogger.gen
Private data can be stolen by third parties, including credit card details and passwords.

A kártevő ráadásul meg tudja védeni magát az eltávolítással szemben. Letilthatja például a Windows Eszközkezelőjét, a regisztrációsadatbázis-szerkesztőt, vagy más, eltávolításra alkalmas programokat. Ha ön is ebbe a helyzetbe került, kövesse az alábbi útmutatót. Ha pedig a jövőben el szeretné kerülni az ilyen fertőzéseket, azt tanácsoljuk, hogy telepítsen és tartson naprakészen egy megbízható antispyware programot.

HOGYAN TÁVOLÍTHATÓ EL A SIRIUS XP ANTIVIRUS 2014 VÍRUS?

Ha tehát az ön számítógépén is megjelentek a fentihez hasonló értesítések, távolítsa el a Sirius XP Antivirus 2014 vírust, lehetőleg az AUTOMATIKUS ELTÁVOLÍTÁSI MÓDSZER segítségével. Azért ezt a módszert ajánljuk elsősorban, mert csak néhány lépésből áll: mindössze egy megbízható antispyware programot kell letöltenie, frissítenie, majd futtatnia. Részletes útmutatást ebben a leírásban talál. A Sirius XP Antivirus 2014 eltávolításához mi a következő programokat ajánljuk: Reimage és Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner. Ezek a vírus rejtett komponenseit is biztosan megtalálják.

Figyelem! Ahogy azt már említettük is, a Sirius XP Antivirus 2014 képes letiltani a valódi biztonsági programokat, például a SpyHuntert vagy a StopZillát. Ha az ön számítógépén is ez a helyzet, próbálkozzon a következőkkel:

1. A VÍRUS LETILTÁSA A RENDSZER-VISSZAÁLLÍTÁS SEGÍTSÉGÉVEL:

 1. Start menü -> Minden program -> Kellékek -> Rendszereszközök -> Rendszer-visszaállítás.
 2. Kattintson az A számítógép visszaállítása egy korábbi időpontra, majd pedig a Tovább gombra.
 3. Válasszon egy megfelelő visszaállítási pontot, majd Tovább.
 4. Egy ismételt Tovább gomb segítségével véglegesítse a választást, majd várja meg, amíg a számítógépe újraindul.
 5. Futtasson teljes rendszervizsgálatot a Reimage legújabb változatával.

2. CSÖKKENTETT MÓD HÁLÓZATTAL:

 1. Indítsa újra a számítógépet.
 2. Amint a számítógép bekapcsol, kezdje nyomogatni az F8 billentyűt, amíg a Speciális rendszerindítási beállítások képernyő meg nem jelenik.
 3. Válassza a Csökkentett mód hálózattal lehetőséget (a nyilak segítségével), majd Enter billentyű.
 4. Jelentkezzen be a megszokott felhasználói fiókba.
 5. Indítson egy böngészőt, például az Internet Explorert.
 6. Nyissa meg a következő webcímet: http://avirus.hu/download/hunter.exe Letöltés után indítsa el és futtassa a programot.

3. A SZÁMÍTÓGÉP ÁTVIZSGÁLÁSA VENDÉGFIÓK SEGÍTSÉGÉVEL:

Ha rendelkezik másik (vagy vendég-) fiókkal, megpróbálhatja abból elindítani a vizsgálatot. Csak jelentkezzen be és töltse le a Reimage programot a teljes rendszervizsgálathoz. A következő lépésekkel tudja aktiválni a vendégfiókot:

 1. Start menü -> Vezérlőpult -> Felhasználói fiókok.
 2. Miután megjelent az új ablak, kattintson a Vendégfiók gombra.
 3. Kattintson az A vendégfiók engedélyezése gombra és indítsa újra a számítógépet.
 4. Miután megjelent a Windows bejelentkezési képernyő, válassza a Vendégfiókot és töltse le az ajánlott antispyware-t.

4. AZ ANTISPYWARE LETÖLTÉSE EGY MÁSIK SZÁMÍTÓGÉPEN:

 1. Egy másik számítógépen töltse le a Reimage vagy a Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner legújabb változatát.
 2. A letöltés végeztével másolja fel a fájlt egy CD/DVD-re, külső HDD-re vagy egy pendrive-ra.
 3. Állítsa le a rosszindulatú folyamatokat a fertőzött számítógépen. Ehhez használhatja ezt az útmutatót.
 4. Csatlakoztassa az adathordozót a fertőzött számítógéphez és futtassa az antispyware programot.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A szerzőről

Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-sirius-xp-antivirus-2014.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken