spysetup.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

írta: Jake Doevan - -

A spysetup.exe fájl rosszindulatú folyamatok futtatásáért felel

A spysetup.exe egy kártékony fájl, amely számos veszélyes folyamatot futtathat a rendszerben. A futtatható állomány bizonyos paraziták elindításáért vagy kártékony mellékletek megnyitásáért felelhet. A fájl jelenléte még akkor is fertőzés gyanújára ad okot, ha látszólag semmilyen problémát nem okoz.

A legújabb adatok szerint a spysetup fájlt a Spy System 2.3 nevű, 2000-ben kiadott trójai vírus telepíti és használja. Ez a trójai a Windows korábbi változatait képes megtámadni.

A spysetup.exe emellett kémprogramként és billentyűzetfigyelőként működő fertőzések része is lehet. Ezek a paraziták a háttérben elrejtőzve figyelik meg például a bejelentkezési adatokat (felhasználóneveket és jelszavakat) és a bankkártyaadatokat.

Ha az ön számítógépén is látható a folyamat a Feladatkezelőben, egyértelműen ellenőriznie kell a rendszert. Ha a kártevőt a rendszerben hagyja, pénzét és személyazonosságát is támadók kezébe adhatja.

A spysetup.exe azonnali eltávolítást igényel. Adatait és számítógépét csak akkor tudhatja biztonságban, ha a parazitát minden komponensével együtt eltávolította. Mi azt javasoljuk, hogy ehhez a kiváló Reimage legújabb változatát vagy más malware-eltávolító szoftvert használjon.

Fontos, hogy a fájl jelenléte bizonyos esetekben még nem jelenti azt, hogy a rendszer fertőzött. Akár teljesen ártalmatlan programok is használhatják ezt a fájlnevet. Ilyen esetben a spysetup.exe eltávolítsa felesleges, sőt, akár problémákat is okozhat. Ha bizonytalan, vizsgálja át a fájlt egy spyware- vagy víruseltávolító programmal.

A fájlt több féle fertőzés is telepítheti

Ahogyan már említettük is, a spysetup trójaiakhoz és kémprogramokhoz kötődik. Ezek a fenyegetések akkor juthatnak be, ha a felhasználó:

  • fertőző e-mailes csatolmányt nyit meg;
  • kártékony hivatkozásra kattint;
  • kártékony hirdetésre kattint;
  • álcázott programot tölt le;
  • álcázott frissítést telepít.

Ezen kívül bizonyos kártékony programok akár a felhasználó részvétele nélkül is bejuthatnak. Felhasználhatnak például exploit kiteket, amelyek a rendszer sebezhetőségeit aknázzák ki, vagy kihasználhatnak nem megfelelően védett távoli asztali kapcsolatokat.

Óvatosnak kell tehát lennie az internetezés során. Fontos továbbá, hogy a programokat és az operációs rendszer mindig naprakészen tartsa. Ezzel jelentősen csökkentheti a támadások esélyeit. Telepítsen egy antivírus programot is, amely meg tudja védeni a rendszert a trójaiakkal, kémprogramokkal és más malware-ekkel szemben.

A spysetup.exe megfelelő eltávolítása

Azt javasoljuk, hogy vizsgálja át a rendszert a kiváló Reimage segítségével, hogy automatikusan megszabadulhasson a spysetup.exe fájltól. Ez a program vagy egy más malware-eltávolító önállóan megkeresi és törli a kártékony fájlokat a rendszerből.

A fájl manuális eltávolítása nem ajánlott. Ha csak a spysetup.exe fájlt távolítja el, más kártékony elemek még a rendszerben maradhatnak. A fájl eltávolítása talán megakadályozza a hátramaradó kártevők megfelelő működését, de ez nem biztos, számítógépe és adatai veszélyben maradhatnak.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A(z) Reimage egy ajánlott szoftver a rendszer átfésüléséhez és az esetleges veszélyek és silány programok felderítésére. A szoftver próbaidős változatával felderíthetőek ezek a programok.

A szerzőről

Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/file-spysetup-exe.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken


Fájlok
Szoftverek
Összehasonlítás