Super Optimizer. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Ugnius Kiguolis - - | Típus: Malware
12

Mi az a Super Optimizer?

A Super Optimizer a készítői (Super PC Tools Ltd.) szerint egy olyan program, amellyel eltávolíthatjuk a rendszer felesleges regisztrációs bejegyzéseit és fájljait, így javíthatunk a számítógép sebességén. Sokan szándékosan letöltik, mert rengeteg külső weboldal reklámozza – hasznos szoftverként. Mi azonban felfedeztük, hogy emellett engedély nélkül, más szoftverek mellékleteként is a rendszerbe juthat. Emiatt (de más okokból is) a potenciálisan kéretlen programok közé sorolandó. Érdemes tehát kétszer is meggondolnia, hogy feltelepíti-e a Super Optimizert – annak ellenére, hogy fejlesztői hasznos programként hirdetik.

Kipróbáltuk a programot és megállapítottuk, hogy telepítés után minden egyes rendszerindításkor átnézi a regisztrációs adatbázist. Elméletileg elavult bejegyzéseket keres, mert ezek lelassíthatják a rendszert. A vizsgálat után meg is jeleníti a találatokat, de ez a lista általában csak kevés elemet tartalmaz, ezért a számítógép teljesítményén nem igazán javíthat eltávolításuk.Ha mégis az eltávolítás mellett döntünk, kiderül, hogy ezt csak a teljes változat megvásárlása után tehetjük meg. Ha Ön esetleg már megvásárolta a Super Optimizer teljes változatát, biztosan rájött, hogy feleslegesen költött a programra. Még néhány száz eltávolított bejegyzés sem okoz látványos teljesítményjavulást, arról nem is beszélve, hogy a Super Optimizer kéretlen átirányításokat indíthat affiliate weboldalakra, lelassíthatja a rendszert és más problémákat is okozhat.

Következésképp egyáltalán NEM tanácsos megbízni a programban, fizetni érte pedig végképp nem ajánlott, mert nemcsak kidobott pénz lenne, hanem veszélyes kezekbe is juttathatja személyes adatait. Ha el szeretné távolítani a szoftvert, vizsgálja át a rendszert a Reimage legújabb változatával.

Hogyan kerülhet a rendszerbe a Super Optimizer?

Mivel a Super Optimizert megbízható programként hirdetik, felbukkanhat programletöltő weboldalakon is, de fontos, hogy titokban is bejuthat a rendszerbe, mégpedig a bundling nevű módszerrel. Jellemzően letöltéskezelők, PDF-készítők és más hasonló programok rejtik. Ha el szeretné kerülni, mindenképpen kerülje el a Gyors, Ajánlott, stb. elnevezésű telepítési módokat. Az egyéni/custom (vagy haladó/advanced) módot válassza, olvasson át minden lépést és utasítsa el a Super Optimizer telepítését. Általános érvényű tanács, hogy az ingyenes programok által felajánlott további ingyenes szoftverek elkerülendők. Felajánlhatnak böngészős kiegészítőket, bővítményeket, eszköztárakat, de módosíthatják a kezdőlapokat és az alapértelmezett keresőmotorkat is. Ne fogadja el ezeket az ajánlatokat, különösen, ha ismeretlen programot telepít. Amennyiben a Super Optimizer rendszervizsgálatai már felbukkantak a rendszerben, lásson hozzá a program eltávolításához.

Hogyan távolítható el a Super Optimizer?

Mivel a Super Optimizer nem vírus vagy malware, valószínűleg megjelenik a rendszer ‘Program eltávolítása’ menüjében. Az is valószínű azonban, hogy olyan regisztrációs bejegyzésekkel rendelkezik, amelyek eltávolítás után újra aktiválják, ezért tanácsos egy antispyware programot használni az eltávolításhoz. Mi a következő programokat ajánljuk: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus vagy Malwarebytes Anti Malware. A Super Optimizer kézi eltávolításához szükséges lépések a következők:

  • Start -> Vezérlőpult -> Program eltávolítása (Windows XP-n az utóbbi Programok telepítése és törlése)
  • Itt keresse ki a Super Optimizer bejegyzését.
  • Távolítsa el, és az összes többi kétes bejegyzést is.
  • Zárja be az ablakot.

Ha Windows 8 rendszert használ, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. A megjelenő gyorsmenüben válassza a ‘Vezérlőpult’ gombot, az új ablakban pedig a Program eltávolítása’ menüpontot.

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Super Optimizer eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha az ajánlott Reimage nem tudta eltávolítani a fertőzést, a lehető legtöbb részletet megadva küldjön kérdést támogatási csapatunknak.
Reimage ajánlott a(z) Super Optimizer eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában
Reimage a médiában
Super Optimizer kép
Super Optimizer kép
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Forrás: http://www.2-spyware.com/remove-super-optimizer.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken