svchost.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

írta: Jake Doevan - -
svchost.exe

Miféle fájl az svchost.exe?

Az svchost.exe az egyik legismertebb rendszerfolyamat. Biztonságos, nem jelent veszélyt. A Microsoft Windows egy komponense, amely a DLL fájlokkal indított folyamatok futtatásáért felel. Számos példányt láthatunk a Feladatkezelő -> Folyamatok lapon, nem ok aggodalomra, hogy egyszerre esetleg 10-14 ilyen folyamat is fut. Egyetlen svchost több Windows-szolgáltatásért is felelhet, hogy csökkentse a szükséges rendszererőforrások mértékét.

Előfordulhat azonban, hogy az svchost.exe mégis túlságosan is igénybe veszi a CPU-t. Ebben az esetben érdemes lehet letiltani a rendszert leterhelő szolgáltatást. Íme az ehhez szükséges lépések:

  1. Nyissa meg a Feladatkezelőt a Ctrl+Shift+Esc billentyűkombináció megnyomásával.
  2. Lépjen a „Folyamatok” vagy „Részletek” (rendszertől függ) fülre, és ha látja, jelölje be az „Az összes felhasználó folyamatainak megjelenítése” opciót.
  3. Kattintson jobb gombbal arra az svchost.exe példányra, amely túlságosan igénybe veszi a CPU-t, és válassza az „Ugrás szolgáltatás(ok)ra” lehetőséget.
  4. Tekintse át a kijelölt szolgáltatásokat. Ezek futnak az svchost.exe folyamat vezénylése alatt.
  5. Szolgáltatás leállításához kattintson rá jobb gombbal, és válassza a „Leállítás” lehetőséget.

Ne feledje, hogy nem szabad eltávolítania a kritikus rendszerfolyamatokat. Ezek elengedhetetlenek a rendszer biztonságos és stabil működéséhez.

Milyen veszélyek köthetők az svchost.exe fájlhoz?

Fontos tudnia, hogy egyes paraziták megbízható fájlok nevét veszik fel. Az svchost.exe is egy ilyen név lehet. Ha a rendszert leterheli egy svchost.exe folyamat, nézze meg közelebbről a fájl nevét. Előfordul, hogy a vírus készítői nem tökéletesen egyező nevet használnak, hanem például svchosts.exe, scvhost.exe, scvhosts.exe, svchostc.exe, xsvchost.exe vagy hasonló formát. A kártékony svchost.exe fájlt egy megbízható antispyware szoftver teljes rendszervizsgálatával is azonosíthatja. Mi a következőket ajánljuk: Reimage vagy Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A(z) Reimage egy ajánlott szoftver a rendszer átfésüléséhez és az esetleges veszélyek és silány programok felderítésére. A szoftver próbaidős változatával felderíthetőek ezek a programok.

A szerzőről

Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/file-svchost-exe.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken


Fájlok
Szoftverek
Összehasonlítás