Súlyosság:  
  (10/100)

Tavanero.info vírus eltávolítása (eltávolítási instrukciók) - (frissítve: 2017. feb)

írta: Olivia Morelli - - | Típus: Böngészőeltérítő

Miért veszélyesek a Tavanero.info átirányításai?

A Tavanero.info vírus egy olyan számítógépes alkalmazás, mely az áldozat számítógépét használja arra, hogy bevételre tegyen szert egyes kattintások után. Hogyan csinálja? Telepítését követően megváltoztatja a rendszer egyes beállításait és eléri, hogy a Tavanero.info oldal anélkül is megjelenjen a felhasználó böngészőjében, hogy beírná a webcímet a címsorba. Ez a böngészőeltérítő tulajdonképpen beállítja a Tavanero.infot kezdőlapnak és alapértelmezett keresőmotornak, valamint átállítja az új lap megnyitásakor megjelenő oldalpreferenciákat is. Azon túl, hogy megváltoztatja a böngésző beállításait, bővítményeket hoz létre és figyeli a cookie-kat, átállítja a Windows parancsikonjait és hozzáadja a tavanero(.)info/tavanero/tavanero.php értéket a célmezőhöz a Google Chrome, a Mozilla Firefox, és más népszerű böngészőkben. Ez a böngészőeltérítő átállítja a parancsikonokat az asztalon, valamint a Start menüben: valahányszor a felhasználó megnyitja őket, egy bizonyos böngésző automatikusan elindul és azonnal betölti a Tavanero.info oldalt. A kiváló Reimage Reimage Cleaner Intego szoftver segít megszabadulni az idegesítő átirányításoktól a Tavanero.info vírus eltávolításával rendszeréből. Ez az automatikus eltávolítási mód kifejezetten ajánlott, de abban az esetben, ha nem szeretne ilyen programot használni, megpróbálkozhat a kézi eltávolítással is, azonban kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a módszer bizonyos fokú számítógépes tudást igényel. Tapasztalatlan felhasználóként nehéz megtalálni a módosított parancsikonokat és saját kezűleg visszaállítani őket.

A Tavanero.info átirányító vírus elindít egy gyanús keresőmotort a felhasználó számára. Első ránézésre átlagos keresőmotornak tűnik, azonban a „Google Custom Search” felirat elárulja, hogy ez NEM az eredeti Google kereső, hanem annak egy módosított változata. Ez azt jelenti, hogy a keresési találatok egy részét gyanús, megbízhatatlan, harmadik fél által szponzorált találatok teszik ki. Gondolja meg, mielőtt rákattint egy ilyen találatra, mert veszélyes weboldalakra irányíthatja önt. A legrosszabb esetben az ilyen átirányítások rosszindulatú oldalakra juttatják önt, melyek szponzorált tartalmakat, veszélyes letöltéseket és hasonlókat tartalmaznak. Mondanunk sem kell, hogy ha gyors, tiszta és védett számítógépet szeretne, kerülje el az ilyen oldalakat. Ajánlott mielőbb elkezdenie a Tavanero.info eltávolítását, amint meglátja ezt a webcímet automatikusan betöltődni a címsorba.

Tavanero.info virus

Hogyan jut a program észrevétlenül számítógépére?

Ahogy már említettük, a Tavanero.info akkor támadja meg a számítógépet, mikor a felhasználó telepít egy ingyenes programot anélkül, hogy egyes kulcsfontosságú részletekre odafigyelne. Bármilyen programot telepít, ne siessen. Mikor elindítja a telepítőprogramot, olvasson el minden megjelenő információt, ne ugorja át a felhasználási feltételeket és az adatkezelési nyilatkozatot. Ezután válassza ki a megfelelő beállításokat. Ahelyett, hogy az előre bejelölt opcióknál maradna, válassza a kézi beállítást és ne engedélyezze további ajánlott programok, keresőeszközök, bővítmények és hasonló programok telepítését. Folytassa a telepítést és fejezze be úgy, mint bármikor máskor. Ne felejtse ezeket a tanácsokat, amikor legközelebb ingyenes programot tölt le. 

A Tavanero.info böngészőeltérítő eltávolítása

Kiemeleten ajánljuk a Tavanero.info vírus automatikus eltávolítását, mert nem átlagos böngészőeltérítő vírusról van szó. Nem elég eltávolítani a gyanús bővítményeket és programokat a rendszerből ahhoz, hogy megszabaduljunk ettől a keresőmotortól. Hiába állította vissza a böngészőjében a parancsikonokat, továbbra is átirányíthatják a Tavanero.infora, mert a támadó átállította a következő regisztrációs bejegyzéseket, melyek elindítják a nemkívánatos oldalt a Chrome böngészőn azt követően, hogy rákattintott a Chrome parancsikonra:

HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Policies\Google\Chrome\HomepageLocation;
HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Policies\Google\Chrome\RestoreOnStartupURLs\1.

Kövesse a lenti instrukciókat a böngészőeltérítő kézi eltávolításához, de ne felejtse el ellenőrizni az összes parancsikont az asztalon és a Start menüben és visszaállítani őket úgy, hogy a Tulajdonságokmenü Parancsikon lapján kitörli a https://tavanero.info/tavanero/tavanero.php webcímet a Cél mezőből. Teljes Tavanero.info-eltávolítás vitelezhető ki egy vírusirtó szoftver segítségével. Ha nem rendelkezik ilyen szoftverrel, telepítse az alábbiak valamelyikét:

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Tavanero.info vírus kép
Tavanero.info vírus képTavanero.info vírus képTavanero.info vírus kép
Tavanero.info vírus kép

Manuális Eltávolítási Útmutató - Tavanero.info vírus:

Tavanero.info eltávolítása Windows rendszerekből

Alaposan nézze át a lenti instrukciókat és ne feledje, hogy a Tavanero vagy Tavanero.infoval kapcsolatos fájlokat, programokat és változtatásokat kell keresnie.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Tavanero.info szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Tavanero.info bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'
 5. Távolítsa el a(z) Tavanero.info elemet a Windows parancsikonok közül
  Kattintson jobb gombbal a(z) Mozilla Firefox parancsikonján, majd Properties. Kattintson jobb gombbal a böngészők ikonjain, majd 'Properties'
 6. Ezután Shortcut fül, ott pedig Target mező. Törölje a vírushoz kapcsolódó kártékony URL-t. Válassza azt a fület, hogy 'Shortcut', majd törölje a(z) 'http://isearch.babylon.com...' URL-jét

Ismételje meg a fenti lépéseket a többi böngésző ( pl. Internet Explorer és Google Chrome) parancsikonjaival. Minden egyes parancsikont nézzen át, tehát az Asztalon, a Start menüben és a Tálcán találhatóakat is.

Tavanero.info eltávolítása Mac OS X rendszerből

Valószínűleg nem fog találni a Tavanero.infohoz köthető alkalmazásokat, de azért nem árt megnézni a telepített alkalmazásokat a biztonság kedvéért. Az elsősleges cél azonban a böngészőbeállítások szerkesztése, melyhez alul találja az instrukciókat.

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Tavanero.info) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Tavanero.info eltávolítása innen: Internet Explorer (IE)

Az itt látható instrukciókat követve tisztítsa meg böngészőjét a Tavanero.info elemeitől, majd kattintson jobb gombbal az IE parancsikonra a számítógépén, nyissa meg a Tulajdonságok menüpontot, válassza ki a Parancsikon lapot, és törölje ki a Tavanero.info webcímeta Cél mezőből. Mentse el a változtatásokat az Alkalmaz, majd az OK gomb megnyomásával.

 1. Veszélyes beépülők eltávolítása
  Indítsa el a Internet Explorer böngészőt, kattintson a fogaskerékre (IE menü) a böngésző jobb felső sarkában, majd Manage Add-ons. Kattintson a menügombra, majd 'Manage add-ons'
 2. Egy Manage Add-ons ablak fog megjelenni. Keressen itt Tavanero.info bejegyzéseket és egyéb gyanús beépülőket, majd tiltsa le őket: Disable. Kattintson jobb gombbal minden kártékony bejegyzésen, majd 'Disable'
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a fogaskerék (menü) ikonra a böngésző jobb felső sarkában, majd Internet Options. Maradjon a megjelenő General fülön.
 4. Távolítsa el innen a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő domaincímet. A mentéshez kattintson az Apply gombra. Törölje a kártékony URL-t, adjon meg egy megfelelő domaint, majd
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Internet Explorer böngészőt.
  Kattintson ismét a fogaskerék (menü) gombra, majd Internet options. Ezután Advanced fül.
 6. Itt pedig Reset.
 7. Az új ablakban válassza ki azt, hogy Delete personal settings, majd Reset a(z) Tavanero.info eltávolításához. Először 'Advanced' fül, majd 'Reset' gomb. Ezután 'Delete personal settings', majd ismét 'Reset' gomb

Tavanero.info vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Kövesse a lenti utasításokat, majd tegye az alábbiakat:

Kattintson jobb gombbal a Microsoft Edge parancsikonra a számítógépén, nyissa meg a Tulajdonságok menüpontot, válassza ki a Parancsikon lapot, és törölje ki a Tavanero.info webcímeta Cél mezőből. Mentse el a változtatásokat az Alkalmaz, majd az OK gomb megnyomásával.

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Tavanero.info továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Tavanero.info eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

Távolítsa el a Tavanerot teljesen az utasítások követésével, majd kattintson jobb egérgombbal a Firefox parancsikonra, nyissa meg a Tulajdonságok menüpontot, válassza ki a Parancsikon lapot, és törölje ki a Tavanero.info webcímeta Cél mezőből. Mentse el a változtatásokat az Alkalmaz, majd az OK gomb megnyomásával.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Tavanero.info elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a menüre (jobb felső sarok), majd Options General.
 4. Törölje a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő weboldalt, vagy kattintson arra, hogy Restore to default.
 5. A változtatások mentéséhez OK gomb. A 'General' fülön törölje a kártékony URL-eket a(z) 'Home Page' szekcióból, vagy nyomja meg a(z) 'Restore to Default' gombot. A mentéshez 'OK' gomb
 6. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 7. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Tavanero.info eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Tavanero.info eltávolítása innen: Google Chrome

Kövesse a következő utasításokat, majd ezeket az egyszerű lépéseket:

1. Kattintson jobb egérgombbal a Chrome parancsikonra, nyissa meg a Tulajdonságok menüpontot, majd válassza ki a Parancsikon lapot.

2. Törölje ki a Tavanero.info webcímet a Cím mezőből, majd kattintson az Alkalmaz és az OK gombokra.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Tavanero.info bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a menüikonra, majd Settings.
 4. A On startup opció alatt keresse meg azt, hogy Open a specific page or set of pages és kattintson arra, hogy Set pages. A menü, majd 'Settings' megnyitása után 'Set pages'
 5. Egy új ablaknak kell megnyílnia. Törölje ki a kártékony keresőoldalakat és adja meg azt a weblapot, amelyet kezdőlapként szeretne használni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 6. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 7. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 8. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 9. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 10. A jelenlegi lépés és a(z) Tavanero.info eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Tavanero.info eltávolítása innen: Safari

Törölje ki a Tavanro-infohoz tartozó bővítményeket és más elemet, majd kövesse ezeket az utasításokat a Safari parancsikon helyreállításához:

1. Kattintson jobb egérgombbal a Safari parancsikonra, nyissa meg a Tulajdonságok menüpontot és válassza ki a Parancsikon lapot.

2. Törölje ki a Tavanero.info webcímet a Cím mezőből, majd kattintson az Alkalmaz és az OK gombokra.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Tavanero.info vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Nyisson egy Safari ablakot, kattintson a menü Safari feliratú elemére. Ezután a már korábban bemutatott módon Preferences, majd General
 4. Keresse meg a Homepage területet. Ha a kártevő (Tavanero.info) módosította, távolítsa el a kéretlen linket és adja meg azt az oldalt, amelyet kereséseihez használni szeretne. Ne feledje, hogy a címet http://-rel kell kezdeni. 'General' - távolítsa el a kártékony URL-eket és adja meg a kívánt webcímet
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 6. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Tavanero.info) eltávolításának befejezéshez Tavanero.info gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb
A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-tavanero-info-virus.html
Eltávolítási útmutatók más nyelveken

A véleménye ezzel kapcsolatban: Tavanero.info virus