Súlyosság:  
  (99/100)

TeslaCrypt 2.0. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

Olivia Morelli - - | Típus: Tolvajló programok
12

Mit jelent a ransomware kifejezés?

A ransomware (zsarolóvírus) egy kártékony szoftver, amely általában fertőző e-mailes csatolmányként jut a rendszerbe. A csatolmány megnyitásakor a vírus lefut a rendszerben és megfertőzi a személyes fájlokat, például a hangfájlokat, a videókat, a képeket és a szövegeket. A fertőzés során titkosítja a fájlokat, hogy váltságdíjat követelhessen az adatok megmentéséért. Ráadásul a váltságdíj kifizetése sajnos nem garantálja, hogy a fájlok visszajutnak az áldozathoz.

A TeslaCrypt új változata bukkant fel

A ransomware-ek kategóriájába tartozó, rendkívül veszélyes TeslaCrypt vírus új változata bukkant fel: a TeslaCrypt 2.0 (az előző verziót ebben a cikkben mutattuk be: TeslaCrypt vírus. Az új verzió többek között abban különbözik a korábbiaktól, hogy a titkosított fájlok kiterjesztését .VVV-re módosítja. A titkosítást követően a TeslaCrypt egy html fájlt hoz létre, amely az adatok visszaszerzésének lépéseit közli. A szöveg a CryptoWall vírus üzenetének másolata. A bitcoin rendszeren keresztül követeli a gyakran 500 dollárt is elérő váltságdíjat.

TeslaCrypt 2.0 virus

A TeslaCrypt 2.0 az AES-256-CBC algoritmussal titkosítja a fájlokat. A fertőzött rendszerekhez tartozó „mesterkulcsot” az ECHD algoritmus generálja. A biztonsági szakértők szerint sajnos közel lehetetlen a fájlok visszaállítása a váltságdíj kifizetése nélkül. A fizetés azonban szintén nem garantálja, hogy a fájlok visszakerülnek, hiszen nem bízhat meg a cyberbűnözőkben, akik hozzáfértek személyes adataihoz. Ha a TeslaCrypt 2.0 értesítését látja, és nem tudja megnyitni személyes fájljait, azonnal lásson hozzá a TeslaCrypt 2.0 eltávolításához, hogy a vírus lehető legkevesebb fájlt tudja titkosítani. Ezt a Reimage malware-eltávolító programmal teheti meg.

Hogyan juthat a rendszerbe a TeslaCrypt 2.0?

A ransomware vírusokat többnyire rosszindulatú e-mailek csatolmányaiként terjesztett trójai vírusok juttatják a rendszerbe. A TeslaCrypt új változata főleg a videójátékosokat célozza meg, ezért számítógépes játékok mellékleteként is terjed. A vírus végérvényesen elpusztíthatja a fájlokat, ezért nagyon óvatosnak kell lennie. Íme néhány tanács, amelyek segítségével elkerülheti a TeslaCrypt 2.0 bejutását:

 • Ne böngésszen gyanús weboldalakat. Gyanúsak például azok a weboldalak, amelyek reklámhirdetésekkel és felugró ablakokkal vannak tele.
 • Ne töltsön le kétes szoftvereket megbízhatatlan weboldalakról: nagyon nagy a valószínűsége, hogy ezek a letöltések kéretlen programokat, vagy akár vírusokat tartalmaznak.
 • Ne nyisson meg ismeretlen feladóktól származó e-maileket és csatolmányokat, ezek is gyakran fertőzők.
 • Körültekintően telepítsen programokat. Figyeljen oda a telepítők minden lépésére, olvassa át a Felhasználási feltételeket és az Adatkezelési nyilatkozatokat, biztonságos módban telepítsen. A biztonságos mód alatt az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot értjük. Így lehetősége lesz elutasítani a kiszemelt szoftverhez mellékelt további, gyakran gyanús szándékú programok telepítését.

Ha úgy gondolja, hogy a TeslaCrypt 2.0 malware már megfertőzte a rendszert és jelenleg is a fájlok titkosításán dolgozik, a következő weblapról megtudhatja a TeslaCrypt 2.0 eltávolítási lépéseit és a fájlok dekódolásának lehetőségeit.

Hogyan távolítható el a ransomware vírus?

Kézzel is törölhető a vírust, de azt tanácsoljuk, hogy a TeslaCrypt 2.0-t inkább automatikus módon távolítsa el. Rendkívül veszélyes vírus, amelyet komoly gonddal programoztak. Nem olyan egyszerű eltávolítani, mint egy egyszerű spyware-t. Használja inkább a SpyHunter nevű antimalware szoftvert. A következő programokkal megpróbálkozhat a fájlok dekódolásával: Photorec, R-Studio vagy Kaspersky virus-fighting utilities. Az alábbi lépések segítségével megpróbálhatja kézzel eltávolítani a vírust:

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) TeslaCrypt 2.0 eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X

Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha az ajánlott Reimage nem tudta eltávolítani a fertőzést, a lehető legtöbb részletet megadva küldjön kérdést támogatási csapatunknak.
Reimage ajánlott a(z) TeslaCrypt 2.0 eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában
Reimage a médiában
Alternatív Szoftverek
Plumbytes Anti-Malware
Kipróbáltuk a(z) Plumbytes Anti-Malware hatékonyságát a(z) TeslaCrypt 2.0 ellen (2015-12-05)
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) TeslaCrypt 2.0 ellen (2015-12-05)
Hitman Pro
Kipróbáltuk a(z) Hitman Pro hatékonyságát a(z) TeslaCrypt 2.0 ellen (2015-12-05)
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Kipróbáltuk a(z) Webroot SecureAnywhere AntiVirus hatékonyságát a(z) TeslaCrypt 2.0 ellen (2015-12-05)
TeslaCrypt 2.0 kép
TeslaCrypt 2.0 kép

1 módszer. TeslaCrypt 2.0 eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
Windows 7 / Vista / XP
 • Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
 • Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
 • Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking
Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'
Windows 10 / Windows 8
 • Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
 • Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
 • Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking
Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
Lépés 2: TeslaCrypt 2.0 törlés

Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: Reimage. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (TeslaCrypt 2.0) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

A(z) Reimage malware-ek észlelésére használható. A fertőzések eltávolításához meg kell vásárolnia a teljes verziót. Reimage részletei.

2 módszer. TeslaCrypt 2.0 eltávolítása ezzel: System Restore

Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
Windows 7 / Vista / XP
 • Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
 • Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
 • Válassza a listáról a következőt: Command Prompt
Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'
Windows 10 / Windows 8
 • Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
 • Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
 • Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt
Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
 • Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
 • Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
 • Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
 • A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a Reimage legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden TeslaCrypt 2.0 elemtől megszabadulhasson
A(z) Reimage malware-ek észlelésére használható. A fertőzések eltávolításához meg kell vásárolnia a teljes verziót. Reimage részletei.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt TeslaCrypt 2.0, használjon megbízható antispyware programot, például: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus vagy Malwarebytes Anti Malware

Olivia Morelli
Olivia Morelli - Malware-elemző

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

forrás: http://www.2-spyware.com/remove-teslacrypt-2-0.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken