Súlyosság:  
  (99/100)

TorrentLocker vírus eltávolítása

írta: Jake Doevan - - | Típus: Tolvajló programok

Mi az a TorrentLocker vírus?

A TorrentLocker vírus egy veszélyes cyberfenyegetés, amely a ransomware vírusok kategóriájába tartozik. Hasonlóan a CryptoLocker és CryptoWall vírusokhoz, ez a fenyegetés is titkosítja az áldozat számítógépén tárolt bizonyos kiterjesztésű fájlokat (fotókat, videókat, hangfájlokat), majd értesítést jelenít meg, amellyel váltságdíjat követel a fájlokért. Leírja, hogy váltságdíj-fizetés híján a fájlok örökre elvesznek. A helyzet az, hogy ez igaz. A kártevő új tulajdonsága, hogy elmagyarázza az áldozatoknak, hogy hogyan fizethetnek. Egy bizonyos ausztráliai bitcoin weboldalra kell belépni, ott bitcoint kell vásárolni, majd el kell küldeni a megadott bitcoincímre. Számos egyéb tulajdonsága mellett ez az utasítás is arra enged következtetni, hogy a vírus kifejezetten az ausztrál felhasználókat célozza, de ez persze nem jelenti azt, hogy a világ más országaiban élők biztonságban vannak. Kérjük, hogy legyen óvatos a TorrentLocker vírussal, a ransomware fertőzések terjedése miatt rendkívül fontosak a megfelelő óvintézkedések.

Hogyan juthat a rendszerbe a TorrentLocker vírus?

A legújabb hírek szerint a TorrentLockert többnyire spam e-mailek terjesztik. Ha el szeretné kerülni az ilyen parazitákat, alaposan meg kell vizsgálnia azokat az e-maileket, amelyek befizetésekről, vásárlásokról és hasonló fontosabb dolgokról szólnak. Keressen elgépeléseket vagy nyelvtani hibákat, ellenőrizze a feladót és hasonlítsa össze a biztosan valódi e-mail címmel. Ha bármi is gyanúsnak tűnik, vegye fel a kapcsolatot a valós feladóval és érdeklődjön az e-maillel kapcsolatban. Ellenkező esetben fertőzött csatolmányt tölthet le, amely könnyedén rejtheti a TorrentLocker vírust is. Ha a ransomware a rendszerbe jut, a Rijndael algoritmus segítségével azonnal titkosítja az áldozat fájljait, majd tájékoztatja a felhasználót a történtekről. Ha az ön számítógépét is megfertőzte a TorrentLocker, kétszer is gondolja meg a váltságdíj kifizetését, mert csak a hackereket támogatná, nem biztos, hogy visszakapná az adatait. Ha el szeretné távolítani a ransomware-t a rendszerből, a következő lépéseket kell követnie.

Hogyan távolítható el a TorrentLocker vírus?

Sajnálatos módon nincs lehetőség a TorrentLocker vírus által titkosított fájlok visszaszerzésére, kivéve esetleg a váltságdíj kifizetését. Ezt azonban mi nem ajánljuk, mert csak további vírusok elkészítésére bíztatná a hackereket. Ha el szeretné távolítani a TorrentLocker vírust a rendszerből, a Reimage”] és a SpyHunter 5Combo Cleaner”] programokat ajánljuk Ha ezek a programok nem indulnak, a következő a teendő:

  1. Indítsa a számítógépet „Csökkentett mód parancssorral” módban, hogy megkerülhesse a vírus rendszerzárát. (Ez a vírus minden verziójával működik.)
  2. Futtassa a Regedit programot
  3. Nézze át a WinLogon bejegyzéseket és jegyzeteljen ki mindent, ami nem explorer.exe vagy üres. Cserélje ki őket az explorer.exe-re.
  4. Keressen rá az adatbázisban a kijegyzetelt fájlokra és töröljön minden ezeket említő bejegyzést.
  5. Indítsa újra a számítógépet és futtasson teljes rendszervizsgálatot egy naprakész antispyware programmal.

Ez ha működik is, csak a számítógéphez adja vissza a hozzáférést, a fájlokhoz nem. Érdemes tehát időt szánni az ilyen fertőzések megelőzésére. Ehhez használhatja a fent említett programokat, de ne feledkezzen meg a biztonsági mentések immunitásáról. Másolja a fájlokat külső merevlemezre, CD-kre, DVD-kre, vagy válasszon valamilyen online tárhelyet, például a Google Drive-ot, a Dropbox-ot vagy a Flickr-t.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.
TorrentLocker vírus kép
TorrentLocker vírus kép

A szerzőről

Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-torrentlocker-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken