Súlyosság:  
  (95/100)

Trojan.Cryptolocker törlés

12

Mi az a Trojan.Cryptolocker?

A Trojan.Cryptolocker egy veszélyes trójai vírus, amely ransomware vírusokat terjeszt aktívan az interneten keresztül. Tudjuk, hogy többek között olyan fenyegetések terjesztésében is részt vesz, mint a Cryptolocker, a CTB Locker és a Locker. A ransomware-ek bejutás után titkosítják az áldozatok számítógépein tárolt adatokat,  ezután pedig váltságdíj megfizetését követelik azért a visszafejtési kulcsért, amellyel visszafejthetőek és így megmenthetőek a titkosított fájlok. Egyértelmű tanács tehát, hogy a Trojan.Cryptolockert és a kapcsolódó ransomware vírusokat a lehető legmesszebbről el kell kerülni,  ellenkező esetben könnyedén értékes fájlok elvesztését okozhatják – a pénzről nem is beszélve.

Miután a Trojan.Cryptolocker beépül a rendszerbe, letölti a vírushoz tartozó fájlokat és mélyen a rendszerbe rejti őket. Hogy miért? A trójai vírusok rendszerint további parancsokra várnak készítőiktől. A hackerek felhasználhatják őket például további kártékony programok letöltésére, megadott weboldalak letiltására, az áldozat személyes adatainak begyűjtésére, és így tovább. Ezek a folyamatok nem túl meglepő módon a rendszer lassulásához is vezethetnek és átirányítások indulhatnak különböző weboldalakra. Egyik tünetet sem szabad figyelmen kívül hagyni. Ebben az esetben azonnal át kell vizsgálni a rendszert egy megbízható antispyware programmal és el kell távolítani vele a kártékony fájlokat. Ehhez mi a SpyHunter legújabb változatát ajánljuk, de használhat más MEGBÍZHATÓ biztonsági szoftvert is.

Hogyan juthat a rendszerbe a Trojan.Cryptolocker?

Fontos, hogy a Trojan.Cryptolocker “fontos” e-mailes csatolmány formájában próbál a rendszerbe jutni. A levél lehet valamilyen rendőrségi figyelmeztetés, adózással kapcsolatos hivatalos üzenet, vagy népszerű webshop hírlevele – a lényeg, hogy az e-mailek megtévesztésre épülnek. Maga a trójai a levelek csatolmányában rejtőzik. Ha az áldozat letölti a csatolmányt, a Trojan.Cryptolocker a rendszerbe jut és hozzálát a többi vírusos fájl beszerzéséhez. Az is előfordulhat, hogy a trójai azzal kerül a számítógépre, hogy a felhasználót ráveszik arra, hogy az e-mail szövegében kattintson egy félrevezető linkre. Legyen tehát nagyon óvatos az ismeretlen és gyanús feladóktól származó e-mailekkel!

Hogyan távolítható el a Trojan.Cryptolocker vírus?

Amennyiben az ön számítógépét is megfertőzte a Trojan.Cryptolocker vagy valamilyen más veszélyes vírus, a legelső és legfontosabb teendő egy naprakész antispyware program teljes rendszervizsgálatának lefuttatása. Ehhez a következő programokat ajánljuk: SpyHunter, STOPzilla vagy Malwarebytes Anti Malware. Ha a vírus Mac OS X rendszerbe jutott be, a Webroot SecureAnywhere AntiVirus legújabb változatát ajánljuk, amely Windows és Mac OS X rendszereken is fut. 

Végül meg kell jegyeznünk, hogy elengedhetetlen másolatot készíteni a fontos fájlokról, mert, ahogy említettük, a Trojan.Cryptolocker nagy erőkkel terjeszti a crypto-ransomware vírusokat. Ha biztonságban szeretné tudni fájljait, használjon külső merevlemezeket, CD-ket, DVD-ket, vagy valamilyen felhős tárhelyet, például a Google Drive-ot, a Dropbox-ot vagy a Flickr-t. Ebből a bejegyzésből többet is megtudhat a biztonsági mentésekről: Miért kellenek biztonsági mentések, és milyen módjai vannak?

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Trojan.Cryptolocker eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
SpyHunter ajánlott a(z) Trojan.Cryptolocker eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a SpyHunter malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a SpyHunter leírás.

Ha úgy dönt, hogy más antispyware programot használ, távolítsa el a SpyHunter telepítését a rendszerből.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott Trojan.Cryptolocker eltávolító 

Az ingyenes próbaverzió segítségével bizonyosodjon meg róla, hogy a szoftver detektálja a parazitát.
több mint 40.000.000 letöltés!
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) Trojan.Cryptolocker ellen (2015-09-23)
Reimage
Kipróbáltuk a(z) Reimage hatékonyságát a(z) Trojan.Cryptolocker ellen (2015-09-23)
Manuális Eltávolítási Útmutató - Trojan.Cryptolocker

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/uggy/web/wp-content/themes/AskIt/functions.php on line 500

1 módszer. Trojan.Cryptolocker eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
Windows 7 / Vista / XP
 • Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
 • Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
 • Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking
Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'
Windows 10 / Windows 8
 • Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
 • Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
 • Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking
Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
Lépés 2: Trojan.Cryptolocker törlés

Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: SpyHunter. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Trojan.Cryptolocker) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking


2 módszer. Trojan.Cryptolocker eltávolítása ezzel: System Restore

Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
Windows 7 / Vista / XP
 • Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
 • Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
 • Válassza a listáról a következőt: Command Prompt
Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'
Windows 10 / Windows 8
 • Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
 • Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
 • Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt
Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
 • Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
 • Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
 • Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
 • A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást

Teljes Trojan.Cryptolocker eltávolítás

A rendszer visszaállítása után távolítsa el a vírushoz (Trojan.Cryptolocker) tartozó összes hátramaradó kártékony fájlt. Ehhez töltse le a következőt, és vizsgálja át vele a rendszert: SpyHunter

Ha adott fájlokat szeretne visszafejteni, ideje, hogy a reményteli Windows Previous Versions funkciót használja. Ehhez válassza ki a fájlt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a következő menüpontot: Windows Previous Versions. Menjen arra a fülre, hogy Windows Previous Versions, és keressen fájlvisszaállítási ponot. Válassza ki, ha van ilyen, majd Windows Previous Versions. Figyelem! Ez a módszer csak akkor hatásos, ha engedélyezte a System Restore funkciót. Ha a ransomware úgy készült, hogy eltávolítsa a fájlok Windows Previous Versions adatait, nem fog működni. Ebben az esetben a következőkkel próbálkozhat: Photorec vagy R-studio..

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Eltávolítási útmutatók más nyelvekenLike-oljon a Facebookon