utcsvc.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

írta: Jake Doevan - -

A Feladatkezelőben futó utcsvc.exe folyamat számítógépes fertőzést rejthet

Az utcsvc.exe egy futtatható fájl, amely különböző Windows-programokért felelhet. A fájlt a Microsoft készítette, rendszerfolyamatok használhatják. Előfordulhat azonban, hogy veszélyt jelent.

A VirusTotal adatai szerint 55 nagyobb antivírus közül 12 azonosítja kártékony fájlként. A Hybrid Analysis még nagyobb észlelési arányt mutat. AZ Emisisoft pedig több mint 100 utcsvc.exe-hez köthető megbízhatatlan fájlt azonosított.

Egyértelmű, hogy a fájl problémákat okozhat a rendszerben, a megfigyelések szerint malware-ek vagy trójaiak terjesztésére használhatják. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen fertőzéseket terjeszthet vagy futtathat az utcsvc.exe folyamat, de a következőkre képes lehet:

  • zsarolóvírusokat hozhat működésbe;
  • fájlokat titkosíthat és törölhet;
  • spyware-t telepíthet;
  • személyes adatokat lophat el, például banki adatokat, bankkártyaadatokat, bejelentkezési adatokat stb.;
  • egyéb rosszindulatú programokat telepíthet;
  • hátsó ajtót nyithat fertőzéseknek.

Ha tehát azt tapasztalja, hogy számítógépe furcsán viselkedik, például figyelmeztetéseket jelenít meg, agresszív hirdetésekkel árasztja el a böngészőket, vagy megakadályozza bizonyos fájlok megnyitását, akkor érdemes lehet átnéznie a Feladatkezelőben a futó folyamatokat. Ha az utcsvc.exe-t is látja, lehet, hogy megtalálta a problémák forrását.

Az utcsvc.exe eltávolítása előtt azonban mindenképpen vizsgálja át a rendszert biztonsági szoftverrel, hogy tényleg kártékony változatról van-e szó. Ha ártalmatlan, de mégis törli, azzal csak további problémákat okozna a rendszerben.

Fontos, hogy az utcsvc.exe biztonságos eltávolításához malware-eltávolító szoftverre lesz szüksége. Kiváló választások a következők: Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner.

A kártékony állomány biztonságos fájlnak tűnve terjedhet

A kártékony utcsvc.exe fájl valamilyen más fájlnak, programnak vagy frissítésnek álcázva terjedhet. A legtöbb esetben tehát megtévesztéssel jut a rendszerbe. Az .exe a következő formákban bukkanhat fel:

  • e-mailes csatolmányként;
  • illegális program vagy fájl mellett (film, zene stb.);
  • hamisított szoftverfrissítések formájában;
  • hamisított antivírus vagy más program képében.

Ha tehát nemrégiben megnyitotta egy spam e-mail csatolmányát vagy illegális tartalmat töltött le, ellenőriznie kell, hogy nem jutott-e a rendszerbe kártékony program. Legyen óvatos az interneten, kerülje el a kockázatos weboldalakat.

Az utcsvc.exe folyamat leállítása

Mielőtt leállítaná vagy törölné a fájlt, ellenőriznie kell, hogy tényleg kártékony-e. Ha biztos benne, akkor sem szabad kézzel próbálkoznia az utcsvc.exe eltávolításával. Ha a fájl tényleg malware-hez tartozik, számos egyéb komponens is a rendszerben lehet, amelyeket egyszerre kell törölnie.

Az utcsvc.exe eltávolításához tehát jobb, ha antivírus, antimalware programot használ. Biztosak vagyunk benne, hogy a kiváló Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner vagy Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes meg tudja tisztítani a rendszert, válasszon egyet közülük.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A(z) Reimage egy ajánlott szoftver a rendszer átfésüléséhez és az esetleges veszélyek és silány programok felderítésére. A szoftver próbaidős változatával felderíthetőek ezek a programok.

A szerzőről

Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/file-utcsvc-exe.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken


Fájlok
Szoftverek
Összehasonlítás