Súlyosság:  
  (99/100)

Vanilla Reload vírus. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Ugnius Kiguolis - - | Típus: Tolvajló programok

What is Vanilla Reload virus?

A Vanilla Reload vírus egy veszélyes ransomware (váltságdíjat követelő vírus), amely a Vanilla Reload nevű online fizetőszolgáltatáshoz köthető. Ezzel a szolgáltatással online vásárlásokat indíthatunk bankkártya nélkül. Véleményünk szerint a weboldal ezen tulajdonsága miatt döntöttek a hackerek amellett, hogy a váltságdíjak beszedését a Vanilla Reloadon keresztül intézzék. Mikor a Vanilla Reload megfertőz egy számítógépet, azonnal lezárja azt, és egy óriási üzenetet jelenít meg, amely pénzt követel a MoneyPak, a Vanilla Reload, és a RELoadit szolgáltatásokon keresztül. Az FBI virushoz, az Ukash virushoz, a Moneypak virushoz és a REloadit virushoz és más ransomware-ekhez hasonlóan ez a vírus is megindokolja, hogy miért zárta le a hozzáférést a számítógép asztalához és start menüjéhez. Általában arról tájékoztatja az áldozatokat, hogy illegális online tevékenységek, például jogvédett tartalmak letöltése, malware-terjesztés, stb. miatt történt a tiltás. A ransomware programok néha viszont egyszerűen csak megfertőzik a számítógépet, lezárják a tárolt fájlokat és pénzt követelnek a feloldásért. Egy böngészőeltérítő segítségével még akár a böngészőt is rávehetik az értesítés kiírására. Ha olyan értesítéssel találkozik, amely ezeken a rendszereken keresztül pénzt kér öntől, számítógépe egyértelműen komoly vírussal fertőzött. NE fizessen! Csak távolítsa el a vírust, amihez lentebb útmutatót is talál.

Hogyan fertőzheti meg a számítógépet a Vanilla Reload vírus?

A Vanilla Reload vírus többféle módon is a rendszerbe juthat. Könnyedén megfertőzheti a rendszert például egy vírusos levélcsatolmány megnyitásával, vagy vírusos weboldal meglátogatásával. Ezt a vírust ezen kívül hamis értesítések is terjesztik. Ezek azt állítják a felhasználóknak, hogy elavult programokat használnak, de a megoldás csak egy kattintásnyira van. Ezekre az értesítésekre természetesen nem szabad rákattintani, hiszen nem lehet tudni, hogy miféle ‘frissítés’ fog a számítógépre töltődni. Ha úgy gondolja, hogy néhány program tényleg elavult, keresse fel a hivatalos weboldalaikat és onnan frissítse őket. Emellett győződjön meg arról, hogy naprakész és megbízható anti-spyware program védi a számítógépét, amely meg tudja akadályozni a Vanilla Reload telepítését. Ha már megfertőzte a rendszert, a vírus letilthatja az asztalt és a start menüt, valamint titkosíthatja a fájlokat. Ezután méretes riasztással értesíti a felhasználót arról, hogy váltságdíjat kell fizetnie a Vanilla Reload szolgáltatáson keresztül. Például:

All activities of this computer has been recorded. All your files are encrypted.
Don’t try to unlock your computer! This PC is blocked due to at Least one of the specified below.

Kérjük, ne adjon meg PIN számot, mert egyszer sem biztos, hogy a vírus visszaadja a fájlokat és az irányítást. Távolítsa el inkább a lenti útmutató segítségével:

Hogyan távolítható el a Vanilla Reload vírus?

Ha úgy gondolja, hogy számítógépét a Vanilla Reload vírus fertőzi, ne vesztegesse az időt, távolítsa el minél előbb, hiszen nincs más megoldás a fájlok és a rendszer visszaszerzésére. Először is a rendszer gyeplőjét kell visszaszerezni és ezután kell eltávolítani a Vanilla Reload vírust és minden fertőzött fájlját. Íme a lépések:

* Pendrive módszer:

1. Egy másik számítógép segítségével töltse le a Reimage programot, vagy egy másik megbízható anti-malware-t.
2. Frissítse a programot és helyezze egy pendrive-ra vagy egy CD-re.
3. Indítsa újra a fertőzött számítógépet ‘Csökkentett mód parancssorral’ módban, majd csatlakoztassa a pendrive-ot.
4. Indítsa újra a számítógépet, megint válassza a ‘Csökkentett mód parancssorral’ módot és futtasson teljes rendszervizsgálatot az anti-malware programmal.

* A Vanilla Reload csak felhasználói fiókokra van hatással, tehát másik fiókból irányítható a rendszer. Ha az egyik ilyen fióknak adminisztrátori jogai vannak, onnan is elindítható az anti-malware program.

* A Flash lejátszó letiltása szintén segíthet a vírus leállításában. A letiltáshoz látogassa meg a Macromedia support következő aloldalát: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Ezután futtasson teljes rendszervizsgálatot az anti-malware programmal.

* A Vanilla Reload vírus eltávolítása kézzel:

  1. Indítsa számítógépét ‘Csökkentett mód parancssorral’ üzemmódban, így nem töltődik be a Reload vírus. (Ez a vírus minden verziójára igaz.)
  2. Indítsa el a Regedit alkalmazást.
  3. Keresse ki a WinLogon Entries bejegyzést és jegyzetelje ki az összes olyan fájlt, ami nem explorer.exe vagy üres. Írja őket felül az explorer.exe-vel.
  4. Keressen rá a regisztrációs adatbázisban a kijegyzetelt fájlokra és törölje őket.
  5. Indítsa újra a számítógépet és futtasson teljes rendszervizsgálatot a Reimage naprakész változatával.

Ha a Vanilla Reload letiltotta a webböngészőket, az alábbi módon feloldhatja a tiltást:

1. Zárja be a blokkolt böngészőt és nyisson egy Feladatkezelőt a Ctrl+Alt+Del billentyűkombináció segítségével.
2. Állítsa le a fertőzött böngészőhöz tartozó folyamatot. (iexplore.exe, firefox.exe, chrome.exe, safari.exe, opera.exe)
3. Indítsa el a böngészőt, de ne hagyja, hogy betöltse a legutóbb meglátogatott weboldalt.
4. Töltse le a Reimage legfrissebb változatát, vagy más, megbízható anti-malware programot és futtasson vele teljes rendszervizsgálatot.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.
Vanilla Reload vírus kép
Vanilla Reload vírus kép

A szerzőről

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-vanilla-reload-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken