Súlyosság:  
  (10/100)

Vosteran.com átirányító eltávolítása

12

Mi az a Vosteran.com?

A Vosteran.com a böngészőeltérítők közé sorolandó, mert negatívan hat a böngésző működésére. Ez egy kétes keresőszolgáltató, amely a kezdőlap és az alapértelmezett keresőmotor helyett jelenhet meg anélkül, hogy erre engedélyt kért volna. Ezért tűnik úgy, mintha a semmiből bukkant volna fel és ezért hiszik sokan, hogy a Vosteran.com egy kártékony vírus. Szerencsére nem vírusról van szó, de ennek ellenére számos gyanús funkcióval rendelkezik. Ha a rendszerbe jut, beépül a Google Chrome-ba, a Mozilla Firefoxba és az Internet Explorerbe, módosítja ezek beállításait, majd elintézi, hogy minden rendszerindításkor betöltődjön. Ha utánanéz a Vosteran.com böngészős kiegészítőjének, valószínűleg megtalálja a hivatalos weboldalt és azt is, hogy fő funkciója elvileg az, hogy a népszerűbb közösségi oldalakra mutató gyorslinkeket jelenítsen meg, valamint hogy javítsa az általános böngészési és keresési élményt. A valóság azonban nem teljesen ez. A Vosteran.com célja, hogy bizonyos szponzorált weboldalakon forgalmat generáljon, növelje ezek értékelését és eladásait, valamint hogy termékeket hirdessen. A szolgáltatás módosíthatja emiatt a keresési találatokat és szponzorált linkeket és hidetéseket tehet közéjük. A fő probléma, hogy mindez kétes weboldalakra juttathatja a felhasználókat. Nem titok, hogy számos gyanús weboldalt cyberbűnözők irányítanak, így az ezeken tárolt letöltések, linkek, hirdetések, stb. károsak lehetnek. Következésképp a felhasználók véletlenül további kéretlen programokat, vírusokat és malware-eket telepíthetnek. Sajnos nem csak ezek az átirányítások jelentenek veszélyt. A Vosteran.com megfigyelőprogramot is telepít, amely a felhasználók személyes adatait fenyegetheti. Megfigyeli az IP- és e-mail címeket, a keresett kifejezéseket, a meglátogatott weboldalakat, a tartózkodási helyet, a böngésző típusát és nyelvét, és így tovább. Habár a fejlesztők azt állítják, hogy nem élnek vissza az adatokkal, a Vosteran.com-on keresztül bejutó hackerek valószínűleg máshogy állnak a kérdéshez. Ezek miatt a megkérdőjelezhető tulajdonságai miatt ajánlott mielőbb eltávolítani a Vosteran.com beépülőjét.

Hogyan juthat a rendszerbe a Vosteran.com?

A Vosteran.com többnyire a bundling néven emlegetett terjesztési módszert használja. Ez úgy valósul meg, hogy különféle ingyenes programok, például letöltéskezelők vagy PDF készítők mellé csomagolják. (Az program készítői ezért pénzt kapnak.) Szerencsére az ilyen mellékletek telepítését, illetve a kezdőlapok és keresőmotorok módosítását el lehet utasítani, de ehhez oda kell figyelni az ingyenes programok telepítésére. Indításkor válassza az egyéni/custom (vagy haladó/advanced) telepítési módot, így minden opció és lehetőség meg fog jelenni. Utasítsa el a gyanús elemeket, ilyenek például az eszköztárak, a bővítmények és a pluginek. Ne engedélyezze továbbá a kezdőlapok és keresők megváltoztatását se! Ellenkező esetben nem csak a böngésző beállításai módosulnak, de veszélynek kiteheti a rendszert. Ha a Vosteran.com már a rendszerbe jutott, kövesse az alábbi eltávolítási útmutatót.

Hogyan távolítható el a számítógépről a Vosteran.com vírus?

A Vosteran.com beépülő eltávolításához fontos, hogy pontosan kövesse a leírtakat. Az útmutatás végrehajtása után ajánlott teljes rendszervizsgálatot futtatni egy megbízható antispyware programmal, amely törölni fogja a hátramaradt regisztrációs bejegyzéseket és az esetleges további kéretlen programokat is.

A(z) Vosteran.com automatikusan eltávolítható a következő programok valamelyikének segítségével: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware Azért ezeket a programokat ajánljuk, mert hatékonyan távolítják el a vírusok és potenciálisan kéretlen programok minden fájlját és regisztrációs bejegyzését

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Vosteran.com átirányító eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
SpyHunter ajánlott a(z) Vosteran.com átirányító eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a SpyHunter malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a SpyHunter leírás.

Ha úgy dönt, hogy más antispyware programot használ, távolítsa el a SpyHunter telepítését a rendszerből.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott Vosteran.com átirányító eltávolító 

Az ingyenes próbaverzió segítségével bizonyosodjon meg róla, hogy a szoftver detektálja a parazitát.
több mint 40.000.000 letöltés!
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) Vosteran.com átirányító ellen (2014-12-04)
Reimage
Kipróbáltuk a(z) Reimage hatékonyságát a(z) Vosteran.com átirányító ellen (2014-12-04)
Vosteran.com átirányító kép
Vosteran.com átirányító kép
Gyorsmenü: Manuális Eltávolítási Útmutató - Vosteran.com átirányító
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Vosteran.com eltávolítása Windows 7 / Vista / XP rendszerekből

 • Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.)

Vosteran.com eltávolítása Windows 10 / Windows 8 rendszerekből

 • Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program.
Távolítsa el a(z) Vosteran.com szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
 • Keressen ki a(z) Vosteran.com bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 • Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez.
Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall' Távolítsa el a(z) Vosteran.com elemet a Windows parancsikonok közül
 • Kattintson jobb gombbal a(z) Mozilla Firefox parancsikonján, majd Properties.
Kattintson jobb gombbal a böngészők ikonjain, majd 'Properties'
 • Ezután Shortcut fül, ott pedig Target mező. Törölje a vírushoz kapcsolódó kártékony URL-t.
Válassza azt a fület, hogy 'Shortcut', majd törölje a(z) 'http://isearch.babylon.com...' URL-jét

Ismételje meg a fenti lépéseket a többi böngésző ( pl. Internet Explorer és Google Chrome) parancsikonjaival. Minden egyes parancsikont nézzen át, tehát az Asztalon, a Start menüben és a Tálcán találhatóakat is.

WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Vosteran.com eltávolítása Mac OS X rendszerből

OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications

Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'

Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Vosteran.com) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb

Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Vosteran.com eltávolítása innen: Internet Explorer (IE)

Veszélyes beépülők eltávolítása
 • Indítsa el a Internet Explorer böngészőt, kattintson a fogaskerékre (IE menü) a böngésző jobb felső sarkában, majd Manage Add-ons.
Kattintson a menügombra, majd 'Manage add-ons'
 • Egy Manage Add-ons ablak fog megjelenni. Keressen itt Vosteran.com bejegyzéseket és egyéb gyanús beépülőket, majd tiltsa le őket: Disable.
Kattintson jobb gombbal minden kártékony bejegyzésen, majd 'Disable' Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a fogaskerék (menü) ikonra a böngésző jobb felső sarkában, majd Internet Options. Maradjon a megjelenő General fülön.
 • Távolítsa el innen a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő domaincímet. A mentéshez kattintson az Apply gombra.
Törölje a kártékony URL-t, adjon meg egy megfelelő domaint, majd Állítsa alaphelyzetbe az Internet Explorer böngészőt.
 • Kattintson ismét a fogaskerék (menü) gombra, majd Internet options. Ezután Advanced fül.
 • Itt pedig Reset.
 • Az új ablakban válassza ki azt, hogy Delete personal settings, majd Reset a(z) Vosteran.com eltávolításához.
Először 'Advanced' fül, majd 'Reset' gomb. Ezután 'Delete personal settings', majd ismét 'Reset' gomb
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Vosteran.com eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
 • Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions.
Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 • Válassza ki a(z) Vosteran.com elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove.
Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a menüre (jobb felső sarok), majd Options General.
 • Törölje a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő weboldalt, vagy kattintson arra, hogy Restore to default.
 • A változtatások mentéséhez OK gomb.
A 'General' fülön törölje a kártékony URL-eket a(z) 'Home Page' szekcióból, vagy nyomja meg a(z) 'Restore to Default' gombot. A mentéshez 'OK' gomb Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
 • Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information.
Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 • Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Vosteran.com eltávolításához.
Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Vosteran.com eltávolítása innen: Google Chrome

Kártékony beépülők eltávolítása
 • Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions.
Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 • Válassza ki a(z) Vosteran.com bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket.
Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a menüikonra, majd Settings.
 • A On startup opció alatt keresse meg azt, hogy Open a specific page or set of pages és kattintson arra, hogy Set pages.
A menü, majd 'Settings' megnyitása után 'Set pages'
 • Egy új ablaknak kell megnyílnia. Törölje ki a kártékony keresőoldalakat és adja meg azt a weblapot, amelyet kezdőlapként szeretne használni.
A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 • Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines.
A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 • A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni.
A kártékony URL-ek eltávolításához 'X' Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
 • Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 • Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings.
A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 • A jelenlegi lépés és a(z) Vosteran.com eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot.
Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Vosteran.com eltávolítása innen: Safari

Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
 • Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences
Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 • Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Vosteran.com vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb
Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions' Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Nyisson egy Safari ablakot, kattintson a menü Safari feliratú elemére. Ezután a már korábban bemutatott módon Preferences, majd General
 • Keresse meg a Homepage területet. Ha a kártevő (Vosteran.com) módosította, távolítsa el a kéretlen linket és adja meg azt az oldalt, amelyet kereséseihez használni szeretne. Ne feledje, hogy a címet http://-rel kell kezdeni.
'General' - távolítsa el a kártékony URL-eket és adja meg a kívánt webcímet Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
 • Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari...
Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 • Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Vosteran.com) eltávolításának befejezéshez Vosteran.com gombot nyomjon.
Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Teljes Vosteran.com Redirect eltávolítás

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Vosteran.com) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Eltávolítási útmutatók más nyelvekenLike-oljon a Facebookon