Vulkaninfo32.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

írta: Ugnius Kiguolis - -
Vulkaninfo32.exe

A Vulkaninfo32.exe fájl malware jele is lehet

A Vulkaninfo32.exe egy ártalmatlan komponens, amely a Vulkan STD grafikus alkalmazásainak komponense. Megtalálhatjuk a C:\Program files elérési úton, valamint a Start menüben is, ha bizonyos verziójú Nvidia, Intel vagy AMD grafikus vezérlőt telepítettünk. Fontos tudni azonban, hogy léteznek kártékony programok, amelyek ugyanazt a fájlnevet használják, mint ez az ártalmatlan szoftver. 

Többnyire azért szeretnék sokan tudni, hogy mi is az a Vulkaninfo32.exe, mert a rendszer egy külön alkalmazásává vált. Korábban az csak Nvidia grafikus vezérlő komponense volt. Ez egy Application Program Interface (API), amely protokollokat, eszközöket és eljárásokat tartalmaz, amelyek szoftverfejlesztéshez használhatók. 

A Vulkaninfo 32 segítségével jobb teljesítmény érhető el a számítógépes játékokban. Ezért mellékelik illesztőprogramjaikhoz a grafikus hardverek gyártói is. Ha nemrégiben ön is frissítette ezt az illesztőprogramot, valószínűleg nincs oka aggodalomra.

Mindazonáltal érdemes tudnia, hogy támadók is felhasználják a Vulkaninfo32.exe fájlnevet, hogy malware-t álcázzanak. A fájl digitális aláírása gyorsan ellenőrizhető. Ha ez nem LunarG, tegye meg a rendszer védelméhez szükséges lépéseket.

Fontos, hogy a valódi Vulkaninfo32.exe fájlt nem érdemes eltávolítani, nincs rossz hatással a számítógépre. Ha azonban kétségei támadtak a fájl megbízhatóságát illetően, vizsgálja át a rendszert egy megbízható antivírus szoftverrel. Mi ehhez a kiváló Reimage legújabb változatát ajánljuk.

Ha a Vulkaninfo32.exe eltávolítása mellett dönt, és az a valódi fájl, nem fogja tudni használni a Vulcan API lehetőséget. Ez azonban csak azt jelenti, hogy a számítógép a DirectX API-t fogja alkalmazni. Javasoljuk tehát, hogy egy antimalware szoftverrel bizonyosodjon meg a fájl hovatartozásáról.

A kártékony fájlok bejutása

A valódi Vulkaninfo 32 grafikus illesztőprogramokkal kerül a rendszerbe, a hamis változat azonban ingyenes programok mellékleteként juthat be. Fontos, hogy figyeljen oda a programok letöltése és telepítése során.

Mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced) telepítési módot válassza és olvasson el minden lépést. A megbízhatatlan, veszélyforrásnak tekinthető programok telepítői jellemzően előre bejelölik azokat az opciókat, amelyek kéretlen programot juttatnak a rendszerbe. Ezeket a jelöléseket törölnie kell.

A NoVirus.uk szakértői azt is kiemelték, hogy mindig futtasson megbízható antimalware programot számítógépe védelmének érdekében. Olyat válasszon, amely bizonyítottan jól működik.

A kétes Vulkaninfo32.exe eltávolítható 

A valódi Vulkaninfo32.exe a C:\Program Files mappában van, és a LunarG digitális aláírása tartozik hozzá. Ha azt látja, hogy a fájl fut, de ön nem használja az API-t, lehet, hogy a rendszer fertőzött. Ebben az esetben válassza az automatikus eltávolítást.

Szerezze be a kiváló Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner vagy Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes legújabb változatát és vizsgálja át vele a rendszert. Ha malware-ről van szó, a programok jelezni fogják, és el is fogják távolítani a Vulkaninfo32.exe minden komponensét. Természetesen más biztonsági szoftvert is választhat,

Azt azonban nem javasoljuk, hogy kézzel próbálkozzon a Vulkaninfo32.exe eltávolításával. Előfordulhat, hogy nem megfelelően távolítja el, vagy további kárt okoz a rendszerben. A folyamat több számítógépes tapasztalatot igényel, ezért mi azt javasoljuk, hogy válassza az automatikus eltávolítást.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A(z) Reimage egy ajánlott szoftver a rendszer átfésüléséhez és az esetleges veszélyek és silány programok felderítésére. A szoftver próbaidős változatával felderíthetőek ezek a programok.

A szerzőről

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions


Fájlok
Szoftverek
Összehasonlítás