Súlyosság:  
  (99/100)

.vvv kiterjesztés vírus. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

Jake Doe - - | Típus: Tolvajló programok
12

Mi a gond a számítógépemmel? Nem tudom megnyitni a tegnapi munkám dokumentumait. Minden fájlnév megváltozott, és most .vvv kiterjesztésük van. Mit folyik itt? Segítsetek!

A .vvv kiterjesztés vírus leírása:

A .vvv kiterjesztés vírus egy veszélyes ransomware, amely adataink szerint a Teslacrypt 2.0 egy új változata. A vírus trójai fertőzés segítségével juthat a rendszerbe, tehát megbízható fájlnak látszatja magát, és többnyire e-mailes csatolmányként terjed. Ha a ransomware megfertőzi a rendszert, az AES-256-CBC algoritmussal minden személyes fájlt titkosít, beleértve a következő kiterjesztéseket: .docx, .docm, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pptm, .pdf, .eps, .ai, .indd, .cdr, .dng, .lnk, .jpg, .png, .pdd, .doc, .jfif, .jpeg, .gif, .bmp, .exif, .txt, .wps, .mp3. A titkosítás során a kiterjesztések .vvv-re módosulnak. A folyamat végén HOW_RECOVER.HTML, HELP_RESTORE.HTML és HOW_RECOVER.TXT vagy HELP_RESTORE.TXT fájlokat hoz létre. Minden olyan mappában megjelennek, amelyekben titkosított fájlok vannak. Mindkét fájl a titosítás visszafordításának mikéntjéről tájékoztat. Váltságdíj megfizetését követeli (akár 500 dollárt is) a bitcoin fizetőrendszeren keresztül a titkosítás visszafordításához szükséges kulcsért cserébe. Közli továbbá, hogy ha az áldozat nem fizet a meghatározott időpontig, a fájlok örökre elvesznek. Ne engedje, hogy a fenyegetés megfélemlítse, és ne fizesse ki a váltságdíjat, mert egyáltalán nem biztos, hogy a bűnözők tényleg segítenek visszaállítani a fájlokat!

A legfontosabb, hogy AZONNAL távolítsa el a .vvv kiterjesztés vírust, amint megjelenik a titkosításra figyelmeztető üzenet. Ezzel legalább a fájlok egy részét megmentheti, hiszen a .vvv kiterjesztés malware eltávolítása leállítja a titkosítási folyamatot. Azt tanácsoljuk, hogy megbízható antimalware programot használjon a .vvv kiterjesztés vírus eltávolításához, például a Reimage legújabb változatát.

.vvv File Extension virus ransom payment method

Hogyan jutott a rendszerbe a .vvv kiterjesztés vírus?

A .vvv kiterjesztés vírust trójai fertőzés terjeszti, tehát letölthető weboldalakról és megkapható e-mailben is. Ennél fogva biztonsági szakértőink azt tanácsolják, hogy ne töltsön le semmilyen kétes programot. Mindig ellenőrizze, hogy a weboldalak biztonságos linkekkel hivatkoznak-e a letöltésekre, továbbá kerülje a gyanús kérdőíveket, és ne adja meg személyes vagy banki adatait ismeretlen weboldalakon! A programok telepítését is körültekintően kell végeznie. Győződjön meg arról, hogy a telepítő nem tartalmaz veszélyes mellékleteket: mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced) telepítési módot válassza és nézze végig a szoftver elemeit. A freeware és shareware programokhoz mellékelt szoftverek szinte minden esetben kéretlen reklámprogramok, ezért nem fog veszíteni semmit, ha elutasítja ezek telepítését.

A ransomware vírusok leggyakrabban használt terjesztési módja az e-maileken alapul. Nagyon óvatosnak kell lennie az ismeretlen feladóktól származó e-mailekkel, különösen akkor, ha csatolmányokkal érkeznek. Figyeljen a feladóra: az internetes csalók gyakran próbálják elhitetni a potenciális áldozatokkal, hogy valamilyen megbízható weboldaltól érkezett fontos levélről van szó, például „CHECK.TXT”, „AWARD.TXT” vagy „PENALTY.TXT” csatolmánnyal. Ne dőljön be a csalóknak, ne nyissa meg a csatolmányokat! A következő oldalról megtudhatja, hogy hogyan távolíthatja el a .vvv kiterjesztés malware-t.

Hogyan távolítható el a ransomware vírus? Vissza tudom szerezni a fájljaimat valahogy?

Ha a .vvv kiterjesztés ransomware megfertőzte számítógépét, azonnal hozzá kell látnia a vírus eltávolításához. Sajnos a szakértők egy része szerint fizetés nélkül lehetetlen visszaállítani a fájlokat, viszont NEM szabad pénzt adni a bűnözők kezébe, mert nem garantált a fájlok visszaállítása így sem, ráadásul a kezükbe juthatnak bankkártyája adatai. Azt tanácsoljuk, hogy a fájlok visszaállításához a következő programokat használja: Kaspersky virus-fighting utilities, Photorec és R-Studio.

A .vvv kiterjesztés vírus eltávolítását az ajánlott antimalware programokkal, vagy az alábbi kézi eltávolítási útmutató segítségével végezheti el.

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) .vvv kiterjesztés vírus eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X

Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha az ajánlott Reimage nem tudta eltávolítani a fertőzést, a lehető legtöbb részletet megadva küldjön kérdést támogatási csapatunknak.
Reimage ajánlott a(z) .vvv kiterjesztés vírus eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában
Reimage a médiában
Alternatív Szoftverek
Plumbytes Anti-Malware
Kipróbáltuk a(z) Plumbytes Anti-Malware hatékonyságát a(z) .vvv kiterjesztés vírus ellen (2015-12-16)
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) .vvv kiterjesztés vírus ellen (2015-12-16)
Hitman Pro
Kipróbáltuk a(z) Hitman Pro hatékonyságát a(z) .vvv kiterjesztés vírus ellen (2015-12-16)
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Kipróbáltuk a(z) Webroot SecureAnywhere AntiVirus hatékonyságát a(z) .vvv kiterjesztés vírus ellen (2015-12-16)

1 módszer. .vvv File Extension eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
Windows 7 / Vista / XP
 • Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
 • Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
 • Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking
Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'
Windows 10 / Windows 8
 • Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
 • Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
 • Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking
Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
Lépés 2: .vvv File Extension törlés

Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: Reimage. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (.vvv File Extension) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

A(z) Reimage malware-ek észlelésére használható. A fertőzések eltávolításához meg kell vásárolnia a teljes verziót. Reimage részletei.

2 módszer. .vvv File Extension eltávolítása ezzel: System Restore

Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
Windows 7 / Vista / XP
 • Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
 • Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
 • Válassza a listáról a következőt: Command Prompt
Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'
Windows 10 / Windows 8
 • Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
 • Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
 • Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt
Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
 • Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
 • Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
 • Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
 • A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a Reimage legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden .vvv File Extension elemtől megszabadulhasson
A(z) Reimage malware-ek észlelésére használható. A fertőzések eltávolításához meg kell vásárolnia a teljes verziót. Reimage részletei.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt .vvv File Extension, használjon megbízható antispyware programot, például: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus vagy Malwarebytes Anti Malware

Jake Doe
Jake Doe - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

forrás: http://www.2-spyware.com/remove-vvv-file-extension-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken