Súlyosság:  
  (10/100)

WinThruster vírus eltávolítása (2017. dec frissítése) - eltávolítási útmutató

írta: Alice Woods - - | Típus: Rendszereszközök

Kétszer is gondolja át a WinThruster telepítését, csalódást okozhat

Képernyőkép a WinThruster vírusról

A WinThruster egy olyan számítógépoptimalizáló program, amelyet a szakértők megbízhatatlannak tekintenek. Vírusnak vagy rosszindulatú programnak nem nevezhető, de működése gyanús. A programot a Solvusoft vállalat fejleszti, ahogyan a WinSweeper és a DriverDoc programokat is.

Ha éppen információkat keres erről az optimalizálóról, feltételezhetően már telepítette is, és most azt látja, hogy a teljes változat megvásárlására próbálja rávenni. Valószínűleg olyan weboldalakat is találna, amelyek WinThruster vírusként hivatkoznak a szoftverre; fontos, hogy nem vírusról van szó.

Mindazonáltal pozitívumokat is nehéz felsorolni vele kapcsolatban. A biztonsági szakértők a potenciálisan kéretlen programok közé sorolják, és nemcsak a teljes változat megvásárlását, de a próbaváltozat telepítését sem javasolják. Nézzük a részleteket, lássuk, hogy megbízható program-e.

Meglátogattuk a szoftver weboldalát. Itt azt ígérik, hogy kijavítja a hibákat és optimalizálja a rendszert. Ezzel a mondattal még nem igazán tűnik ki a számtalan további hasonló program közül, így tovább nézelődtünk.

Úgy tűnik, a Windows 10, 8, 7, Vista, XP, sőt, 2000 rendszerekkel kompatibilis. A hivatalos weboldal szerint a WinThruster megoldja a rendszerproblémákat, eltávolítja a felesleges fájlokat, gyorsabb indulásra veszi rá a programokat, meghosszabbítja a számítógép élettartamát és javít a teljesítményen.

Első látásra tehát a WinThruster igazán hasznos eszköznek tűnik, sokat javíthat a számítógépen. Sajnos a valóság azonban az, hogy biztosan csalódást fog okozni. Fontos például figyelembe venni, hogy ezek prémium funkciók, amelyek csak a WinThruster 39,95 dolláros teljes változatának megvásárlását követően válnak elérhetővé.

WinThruster
A WinThruster egy ártalmatlan program, de a legtöbb szakértő nem ajánlja a használatát.

A vásárlás ráadásul beleegyezést ad az éves előfizetés automatikus meghosszabbítására. Az éves előfizetésről szóló információkat természetesen apró betűkkel közlik, amelyek könnyedén elkerülhetik a vásárlók figyelmét. Fontos továbbá, hogy a funkciókkal a vásárlás után sem feltétlenül lesz megelégedett.

Arról nem is beszélve, hogy ha nem vásárolja meg a teljes változatot, nagy valószínűséggel WinThruster hirdetések fognak felbukkanni, amelyek a vásárlásra próbálják ösztönözni ijesztő eredményeket megjelenítő hamis rendszervizsgálatokkal.

Könnyen lehet, hogy a vizsgálatok hamis eredményeket jelenítenek meg, hogy elhitessék a felhasználóval, hogy meg kell vennie a szoftvert. A hirdetések elsőre talán nem tűnnek akkora problémának, mert egyetlen kattintással bezárhatók.

Előbb-utóbb azonban rendkívül bosszantóvá válnak. Nem meglepő, hogy a vásárlásra nem hajlandó felhasználók rövid időn belül a WinThruster eltávolításának módját kezdik keresgélni.

Ha ön sem szeretné megvásárolni a WinThrustert, távolítsa el a bejegyzésünk végén található útmutatót követve, vagy használjon egy megbízható antimalware eszközt, például: Reimage vagy SpyHunter 5Combo Cleaner.

TIPP: Ne próbáljon ingyenes WinThruster termékkulcsot vagy WinThruster cracket keresni online. Ezzel csak kártékony program telepítését kockáztatja, arról nem is beszélve, hogy a kalózváltozatok használata illegális. 

Kétes WinThruster terjesztési módszerek

A Win Thruster egyes felhasználói nem is szándékosan telepítették a programot. Észrevétlenül is a rendszerbe juthat a bundling nevű terjesztési módszernek „köszönhetően”. Máris részletezzük a módszert.

Az ilyen potenciálisan kéretlen programok jellemzően nem túl népszerűek, tehát nem sokan telepítik őket szándékosan. A fejlesztőknek ezért más módszereket kell találniuk szoftvereik terjesztésére: kényszerítik a telepítést. Erre használják a bundling módszert, melynek során sajátjukat más programok telepítőihez mellékelik. Így a felhasználók a tudtuk nélkül is feltelepíthetik.

A módszer egyszerű – más programok telepítői felkínálják a WinThrustert (vagy hasonló szoftvereket), és ha a felhasználó nem utasítja el a lehetőséget, automatikusan a rendszerbe jutnak.

Ha ezt el szeretné kerülni, mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot kell választania, és el kell utasítania a mellékleteket.

Sokan sajnos az alapértelmezett/default (vagy szokásos/standard stb.) telepítési módot választják, pedig ezek gyakran meg sem jelenítik a mellékletek elutasításának lehetőségét.

A WinThruster biztonságos eltávolítása

Ha önnek sem tetszik a WinThruster, távolítsa el a rendszerből minden kapcsolódó fájllal együtt. Ezt könnyedén megteheti egy antispyware szoftverrel, de akár kézzel is.

Ha tudni szeretné, hogy a szakértők miért javasolják egy automatikusan működi spyware-eltávolító telepítését, csak olvassa át a legfrissebb víruseseményeket a VirusActivity oldalon.

Habár ez a program nem érdemli ki a „WinThruster vírus” elnevezést, sajnos hasznos programnak sem nevezhető. Lentebb részletes útmutatót talál a WinThruster eltávolítására vonatkozóan:

 

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

Manuális Eltávolítási Útmutató - WinThruster vírus:

WinThruster eltávolítása Windows rendszerekből

Feladata a program megtalálása a Vezérlőpult -> Program eltávolítása menüben. A bejegyzés neve WinThruster, a közzétevő pedig Solvusoft Corporation. Kattintson rá, majd válassza az Eltávolítás gombot. 

  1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
  2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
  3. Távolítsa el a(z) WinThruster szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
    Keressen ki a(z) WinThruster bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
  4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

A szerzőről

Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-winthruster-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken