Súlyosság:  
  (98/100)

XP Antispyware 2014. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Gabriel E. Hall - - | Típus: Tolvajló programok

Mi az az XP Antispyware 2014?

Az XP Antispyware 2014 egy veszélyes számítógépes vírus, amely a csaló anti-spyware programok táborát erősíti. A ‘Braviax‘ nevű jól ismert malware-család tagja, és számos más verziója is létezik, többek között az XP Antivirus 2014, a Win 7 Antispyware 2014 és a Win 8 Protection 2014. Mindenképp tudni kell róla azt, hogy az áldozatok pénzét próbálja megszerezni. Ennek érdekében hamis víruskereséseket és riasztásokat jelenít meg, amelyek arról tájékoztatnak, hogy a számítógép súlyosan fertőzött. Azt is állítja, hogy el tudja távolítani a fertőzéseket és helyre tudja állítani a rendszert, de természetesen kizárólag pénzért cserébe. Az XP Antispyware 2014 készítői tehát így próbálják megszerezni mások pénzét. Nem szabad fizetni ezért a ‘teljes’, ‘licencelt’, vagy akárhogyan is nevezett változatért, mert a pénz egyenesen hackerek zsebébe jut, ráadásul ezzel személyes információkhoz is hozzájuthatnak, például a fizetésre használt bankkártya adataihoz. Érdemes szót ejteni arról is, hogy mi történik a fertőzés után: a vírus fertőzésre hivatkozva letilt bizonyos weboldalakat, és anti-spyware, valamint antivírus programokat. Ezek a fertőzések persze valótlanok, az igazi vírus maga az XP Antispyware 2014. Ne higgyen az értesítéseknek, hanem minél előbb távolítsa el a kártevőt! Abban az esetben, ha a vírus letiltotta az anti-spyware programokat, kövesse a lentebb található útmutatót.

Hogyan juthat a rendszerbe az XP Antispyware 2014?

Az XP Antispyware 2014 a ‘Braviax’ család többi tagjához hasonló módon terjed. Ez azt jelenti, hogy a terjesztés nagyban trójai vírusokra támaszkodik, ezek pedig spam levelekben, rosszindulatú felugró ablakokban és hasonló helyeken rejtőzhetnek. A legfontosabb, amit az XP Antispyware 2014 elkerülésének érdekében észben kell tartani az, hogy nem szabad rákattintani a Java, Flash Player, stb. komponensek frissítését felajánló webes értesítésekre. Fontos emellett törölni minden gyanús, például nyelvtani hibás, vagy elgépelt e-mailt, mert az ilyen levelek is népszerű terjesztési módok. Távol kell maradni az olyan értesítésektől is, amelyek a számítógép valamilyen problémájára hívják fel a figyelmet és ingyenes javítást ígérnek. Ha a kártevő mégis a rendszerbe jut, bizonyos beállítások módosítása után a következő üzeneteket jeleníti meg:

System Hijack!
System security threat was detected. Viruses and/or spyware may be damaging your system now. Prevent infection and data loss or stealing by running a free security scan.

XP Antispyware 2014 has blocked a program from accessing the internet
This program is infected with Trojan-BNK.Win32.Keylogger.gen
Private data can be stolen by third parties, including credit card details and passwords.

Hagyja figyelmen kívül ezeket az üzeneteket, hiszen nem segíteni próbálnak a számítógép biztonsági állapotán. A következő lépés az eltávolítás, hiszen nem lehet tudni, hogy a vírus milyen további kártékony ténykedésbe kezdhet: megfigyelheti a felhasználókat, majd az összegyűjtött információkat továbbíthatja, más vírusokat telepíthet, stb.

Hogyan távolítható el az XP Antispyware 2014?

Biztos lehet benne, hogy az XP Antispyware 2014 egy pénzlopás céljából készült veszélyes program, ezért el kell távolítani. Ehhez AUTOMATIKUS ELTÁVOLÍTÁST válasszon, tehát valamilyen megbízható anti-spyware program teljes rendszervizsgálatát. Ez az útmutató leírja az ehhez szükséges lépéseket. Az ajánlott eltávolító programok a Reimage és a Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, mert ezek hatékony felderítési és eltávolítási mechanizmusokkal rendelkeznek.

FIGYELEM! Mint ahogy azt már említettük is, az XP Antispyware 2014 letilthatja a biztonsági programok telepítését és elindítását, tehát a SpyHunterét és a StopZilláét is. Ha az ön számítógépén is ez tapasztalható, kövesse az alábbi lépéseket:

1. VÍRUS ELTÁVOLÍTÁSA RENDSZERVISSZAÁLLÍTÁS SEGÍTSÉGÉVEL

 1. Start -> Minden program -> Kellékek -> Rendszereszközök -> Rendszervisszaállítás.
 2. Válassza az ‘A számítógép visszaállítása egy korábbi állapotba‘ lehetőséget, majd kattintson a ‘Tovább‘ gombra.
 3. Válassza ki a dátumot és a rendszermentést, majd ‘Tovább‘.
 4. Várja meg, míg számítógépe újraindul, majd kattintson az ‘OK‘ gombra a rendszervisszaállítás befejezéséről tájékoztató ablakban.
 5. Töltse le a Reimage programot és futtasson teljes rendszervizsgálatot.

2. CSÖKKENTETT MÓD HÁLÓZATTAL MÓDSZER:

 1. Indítsa újra a számítógépet.
 2. Amint a számítógép bekapcsolt, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amig a ‘Speciális rendszerindítási beállítások‘ képernyő meg nem jelenik.
 3. Válassza a ‘Csökkentett mód hálózattal’ lehetőséget, majdEnter’.
 4. Jelentkezzen be a szokásos módon.
 5. Kattintson jobb gombbal egy böngészőre, és válassza a ‘Futtatás rendszergazdaként‘ lehetőséget, majd adja meg a rendszergazda jelszavát (ha szükséges).
 6. Nyissa meg a következő webcímet: http://avirus.hu/download/hunter.exe Töltse le és indítsa el a programot, hogy az eltávolíthassa a kártékony fájlokat.

3. VENDÉGFIÓK LÉTREHOZÁSA A VIZSGÁLATHOZ

Ha van egy másik (vendég) fiók, abból is elindítható egy rendszervizsgálat. Jelentkezzen be és töltse le a Reimage programot, majd indítson vizsgálatot. A vendégfiók így aktiválható:

 1. Start -> Vezérlőpult -> Felhasználói fiókok.
 2. Az új ablak megjelenése után Vendég -> Vendégfiók bekapcsolása.
 3. Várja meg, amíg a számítógép újraindul és megjelenik a bejelentkezési képernyő
 4. Jelentkezzen be a Vendégfiókba, majd töltse le az általunk ajánlott anti-spyware programot.

4. ANTI-SPYWARE LETÖLTÉSE EGY MÁSIK SZÁMÍTÓGÉPEN:

 1. Töltse le a Reimage vagy Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner legfrissebb változatát egy másik, fertőzésmentes számítógépen.
 2. Másolja át a letöltött fájlt egy CD-re/DVD-re, külső merevlemezre, vagy pendrive-ra.
 3. Állítsa le a fertőzött számítógépen futó kártékony folyamatokat. Ehhez kövesse ezt az útmutatót.
 4. Futtassa az átmásolt anti-spyware programot a fertőzött számítógépen.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.
XP Antispyware 2014 kép
XP Antispyware 2014 kép

A szerzőről

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-xp-antispyware-2014.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken