Súlyosság:  
  (96/100)

XP Protection 2014. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Jake Doevan - - | Típus: Tolvajló programok

Mi az az XP Protection 2014?

Az XP Protection 2014 egy olyan kártevő, amely antivírus programnak álcázza magát, és megpróbálja elhitetni a felhasználókkal, hogy rendszerük súlyosan fertőzött és az eltávolításhoz meg kell vásárolni az XP Protection 2014 teljes verzióját. Természetesen fizetni nem szabad, hiszen ez rövid úton a pénz, a bankkártya-adatok, és egyéb személyes információk elvesztésével járna. Ha az XP Protection 2014 a számítógépre kerül, rendszeresen egy víruskeresésnek látszó ablakot jelenít meg, amely mutatja a “keresés” folyamatát és a “megtalált” vírusokat, trójaiakat, adware-eket, stb. Az ablak általában minden rendszerindítás alkalmával megjelenik. Emellett értesítések százaira is fel lehet készülni, amelyek arra próbálják rábeszélni a felhasználókat, hogy vásárolják meg az XP Protection 2014 teljes, licencelt változatát, mert állításuk szerint az egy különösen hatékony anti-spyware program. Az értesítések megjelenése egyértelmű jele annak, hogy a számítógép megfertőződött. Ebben az esetben mindenképp vizsgálja át számítógépét egy megbízható anti-spyware programmal. Egy megfelelő program minden kártevőt eltávolít a rendszerből, beleértve az XP Protection 2014 fájljait is.

Hogyan juthat az XP Protection 2014 a rendszerbe?

Az XP Protection 2014 egy nagyobb víruscsoport, a Braviax tagja. Ez a csoport a névváltoztató becsapós vírusairól ismert, amelyek operációs rendszertől függően változtatják a nevüket. Windows XP-n tehát az XP Protection 2014 jelenhet meg – akár egyik napról a másikra. A terjedés különböző biztonsági rések kihasználásával történik. Ha az ön gépe is rendelkezik ezekkel a sérülékenységekkel, az XP Protection 2014 könnyedén bejuthat. Ezért fontos naprakész anti-spyware programot tartani a számítógépen. Egy ilyen program rengeteg különböző típusú fenyegetéstől képes megvédeni. Fontos még az is, hogy mindig figyeljen oda a böngészés közben megjelenő gyanús hirdetésekre. Ha olyan hirdetésre bukkan, amely ingyenes rendszervizsgálattal kecsegtet, mindenképp hagyja figyelmen kívül, mivel ezek valószínűleg az XP Protection 2014 típusú fertőzéseket terjesztik. Amint a rendszerbe jut, ilyen üzeneteket kezd megjeleníteni:

System Hijack!
System security threat was detected. Viruses and/or spyware may be damaging your system now. Prevent infection and data loss or stealing by running a free security scan.

If you think that your PC may be infected by XP Protection 2014, you shouldn’t wait any longer. You should scan it with reputable and updated anti-spyware for eliminating this virus from the system. Keeping it on computer can easily initiate such issues as infiltration of other threats, identity theft and similar problems.

Hogyan távolítható el az XP Protection 2014?

Az XP Protection 2014 kézi eltávolítása nem ajánlott, mert könnyen megsérülhet a rendszer a nem megfelelő fájlok törlése miatt. Szerencsére az automatizált anti-malware programok könnyűszerrel helyreállítják a rendszert és eltávolítják a kártevőket. Mi a Reimage vagy a Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner programok valamelyikét ajánljuk. Amennyiben a vírus letiltotta az ilyen típusú programokat, megpróbálhatja aktiválni a következő regisztrációs kóddal – a víruscsoport korábbi verzióival működött: 3425-814615-3990. Ezután futtasson teljes rendszervizsgálatot és távolítsa el a fertőzött fájlokat a számítógépről.

Ha mégsem tud elindítani igazi malware keresőt, kövesse az alábbi lépéseket:

1. Indítsa újra a számítógépet ‘Csökkentett mód hálózattal’ módban. Ehhez a számítógép bekapcsolásakor nyomogassa az F8 billentyűt.
2. Jelentkezzen be a megszokott módon.
3. Kattintson jobb gombbal egy böngészőn és válassza a ‘Futtatás rendszergazdaként’ lehetőséget, majd adja meg a rendszergazda jelszavát (ha szükséges).
4. Nyissa meg a következő webcímet: http://avirus.hu/download/hunter.exe Töltse le a programot. Ezután indítsa el, hogy leállíthassa vele a kártékony folyamatokat és eltávolíthassa az XP Protection 2014 fájljait.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.
XP Protection 2014 kép
XP Protection 2014 kép

A szerzőről

Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-xp-protection-2014.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken