Súlyosság:  
  (50/100)

"You Have A ZEUS Virus" ügyfélszolgálati csalás. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Julie Splinters - - | Típus: Malware

A Zeus vírus fenyegetését látja?

"You Have A ZEUS Virus" ügyfélszolgálati csalás

Sok tapasztalatlan felhasználót megrémíthetnek a „You Have a ZEUS Virus” és hasonló értesítések, pedig csak csalók megtévesztő trükkjéről van szó. A tényleges Zeus vírus évekkel ezelőtt volt aktív, többnyire trójai vírus formájában terjedt. Talán tudja, hogy a trójaiak meglehetősen veszélyes vírusok, mert megbízható fájlnak álcázhatják magukat, ennek segítségével a rendszerbe juthatnak, majd ott személyes információkat, például belépési adatokat és banki adatokat is szerezhetnek.

Akik annak idején találkoztak a vírussal, valószínűleg még most sem örülnek, ha eszükbe jut a dolog. Számos régi vírus azonban még mindig ihletet jelent az újabb támadóknak. A jelenlegi ügyféltámogatási csalások általában elavult szoftverekre vagy hibás operációs rendszerre figyelmeztetnek, más példányok pedig akár ransomware vírusokról is jelenthetnek. Természetesen minden esetben a pénzszerzés áll a háttérben.

Szerencsére könnyedén megkülönböztethetők az átverések a tényleges hibáktól és rendszerértesítésektől. Lásson hozzá a „You Have A ZEUS Virus” eltávolításához, és tájékozódjon az elkerülés módjairól. A kiváló Reimage például nagyban felgyorsíthatja az eltávolítást.

A vírustámadásokról szóló valótlan értesítések célja mindig az, hogy pénzt szerezzenek a mit sem sejtő felhasználóktól. Gyakran különböző rosszabbnál rosszabb következmények felsorolásával próbálnak minél hihetőbb látszatot kelteni. A kékhalálnak látszó hamis képernyő láttán és adataikat féltve így még azok is bedőlhetnek a trükknek, akik nem tudnak a Zeus vírus veszélyeiről. A csalók általában egy megadott telefonszám felhívását kérik.

WARNING! Your Hard drive will be DELETED if your close this page. You have a ZEUS Virus! Please call Support Now!. Call Toll-Free: 1-844-859-0337 To Stop This Process

A beszélgetés több irányba is indulhat. Lehet, hogy egy vírusirtónak látszó program telepítését kérik, amely egyszerűen csak kikapcsolja a csalók „You Have A ZEUS Virus” értesítését. Emellett akár 300 dollárnál többet is elkérhetnek ezért a „segítségért”.

Előfordulhat, hogy a csalók ehelyett több lépésben vezetik végig az állítólagos vírus eltávolításán. Egy bizonyos kódot is elkérhetnek, ennek segítségével feltételezhetőleg az áldozat tartózkodási helyét azonosítják. Gyakran a hónap végén érkező méretes telefonszámla is a megtévesztő értesítéshez hasonló kellemetlen látvány lesz…

Előfordulhatnak „You Have A ZEUS Virus” átirányítások is. Ez röviden annyit jelent, hogy egy rosszindulatú weboldalra kerül, amely tényleges vírust rejt. Ha ilyen jellegű üzenetet lát a jövőben, ne siesse el a telefonhívást, hanem először próbálja meg önállóan eltávolítani a behatolót.

Hogyan juthat egy ilyen malware a rendszerbe?

A vírus meglepő módon egy más program telepítése során juthatott be. A telepítő mellékletei között rejtőzhetett a „You Have A ZEUS Virus” program. Nagyon fontos, hogy odafigyeljen a programok telepítése közben.

Fontos, hogy még a megbízható forrásokból beszerzett telepítők is rejthetnek rosszindulatú mellékleteket. Figyeljen akár a Skype telepítése közben is, utasítsa el a különböző promóciós keresőket és hasonló programokat. Csak akkor lépjen a telepítő következő lépésére, ha biztos benne, hogy nem engedélyezett kéretlen programot.

A “You Have A ZEUS Virus” eltávolítása

Annak ellenére, hogy nem kifejezetten komplex vírusról van szó, azt javasoljuk, hogy ne kézzel próbálja meg eltávolítani a You Have A ZEUS Virust. Használjon inkább egy biztonsági szoftvert. Telepítse például a kiváló Reimage vagy Malwarebytes Anti Malware antispyware-t, és hagyja, hogy ez a szoftver törölje a You Have a ZEUS Virust.

A folyamat nem tart sokáig, a számítógép sebességétől függően. Javasoljuk továbbá, hogy tekintse át a lenti lépéseket, amelyek segítségével eltávolíthatja a böngészőkből az esetleges kártékony elemeket. Végül pedig: ha legközelebb hasonlót lát, ellenőrizze, hogy tényleg valódi értesítést kapott-e.

A(z) “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam automatikusan eltávolítható a következő programok valamelyikének segítségével: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Malwarebytes Anti Malware Azért ezeket a programokat ajánljuk, mert hatékonyan távolítják el a vírusok és potenciálisan kéretlen programok minden fájlját és regisztrációs bejegyzését

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) "You Have A ZEUS Virus" ügyfélszolgálati csalás eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha az ajánlott Reimage nem tudta eltávolítani a fertőzést, a lehető legtöbb részletet megadva küldjön kérdést támogatási csapatunknak.
Reimage ajánlott a(z) "You Have A ZEUS Virus" ügyfélszolgálati csalás eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.
A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában

Manuális Eltávolítási Útmutató - “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

“You Have A ZEUS Virus” Tech support scam eltávolítása Windows rendszerekből

Minden böngésző esetében a PowerShell segítségével ajánlott elvégezni a lépéseket, amelyeket a Microsoft Edge-re vonatkozó útmutatóban talál. A lépések segítségével a You Have A ZEUS Virus ügyfélszolgálati csaláshoz tartozó minden fájltól megszabadulhat.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

“You Have A ZEUS Virus” Tech support scam eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (“You Have A ZEUS Virus” Tech support scam) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

“You Have A ZEUS Virus” Tech support scam eltávolítása innen: Internet Explorer (IE)

 1. Veszélyes beépülők eltávolítása
  Indítsa el a Internet Explorer böngészőt, kattintson a fogaskerékre (IE menü) a böngésző jobb felső sarkában, majd Manage Add-ons. Kattintson a menügombra, majd 'Manage add-ons'
 2. Egy Manage Add-ons ablak fog megjelenni. Keressen itt “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam bejegyzéseket és egyéb gyanús beépülőket, majd tiltsa le őket: Disable. Kattintson jobb gombbal minden kártékony bejegyzésen, majd 'Disable'
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a fogaskerék (menü) ikonra a böngésző jobb felső sarkában, majd Internet Options. Maradjon a megjelenő General fülön.
 4. Távolítsa el innen a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő domaincímet. A mentéshez kattintson az Apply gombra. Törölje a kártékony URL-t, adjon meg egy megfelelő domaint, majd
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Internet Explorer böngészőt.
  Kattintson ismét a fogaskerék (menü) gombra, majd Internet options. Ezután Advanced fül.
 6. Itt pedig Reset.
 7. Az új ablakban válassza ki azt, hogy Delete personal settings, majd Reset a(z) “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam eltávolításához. Először 'Advanced' fül, majd 'Reset' gomb. Ezután 'Delete personal settings', majd ismét 'Reset' gomb
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

“You Have A ZEUS Virus” Tech support scam eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

“You Have A ZEUS Virus” Tech support scam eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

“You Have A ZEUS Virus” Tech support scam eltávolítása innen: Google Chrome

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

“You Have A ZEUS Virus” Tech support scam eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (“You Have A ZEUS Virus” Tech support scam) eltávolításának befejezéshez “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

A szerzőről

Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken