Súlyosság:  
  (96/100)

Zorton Vista Protection 2014 törlés

írta: Olivia Morelli - - | Típus: Spyware

Mi az a Zorton Vista Protection 2014?

Megnyerő külsejének köszönhetően úgy tűnhet, hogy a Zorton Vista Protection 2014 egy valódi, megbízható antispyware program. Látszólag rendszervizsgálatot indít, beszámol a megtalált fertőzésekről és értesítéseket is megjelenít. Valójában ez a program is a Braviax ál-antispyware csoport egyik képviselője. A keresések több tucat vagy akár több száz találata közül így egyik sem valódi. A találatok között olyan vírusok szerepelhetnek, mint az Email-Worm.JS.Gigger, a BMWE.Twelve.1378, az IRC-Worm.DOS.Septic, stb. Habár ezek létező fertőzések, a Zorton nem képes megállapítani, hogy a számítógépen jelen vannak-e. Ha eddig úgy gondolta, hogy a program megbízható, a detektált vírusok pedig tényleg bejutottak a rendszerbe, vizsgáltassa át a számítógépet egy másik antispyware-rel. Biztos lehet benne, hogy a Zorton vírusai helyett maga a Zorton fog szerepelni a találati listán. A becsapós vizsgálatok és felugró értesítések egyetlen célt szolgálnak, ez pedig az áldozatok pénzének megszerzése. Ha rákattintana a ‘Fix now’, ‘Remove now’, vagy ‘Click to proceed’ gombokra, azonnal átirányítódna egy weboldalra, amely a Zorton teljes változatának megvásárlására szolgál. Ezt viszont nem szabad megtenni, mert így megosztaná a csalókkal személyes és banki adatait. Futtasson inkább rendszervizsgálatot a Reimage legújabb változatával, ha a Zorton felbukkan egy ilyen értesítéssel:

System Hijack!
System security threat was detected. Viruses and/or spyware may be damaging your system now. Prevent infection and data loss or stealing by running a free security scan.

Hogyan fertőzheti meg a Zorton Vista Protection 2014 a számítógépemet?

A Zorton Vista Protection 2014 a többi ál-antispyware-hez hasonlóan terjed. Ha még nem találkozott ilyen kártevővel, fontos tudnia, hogy egyáltalán nem kérnek engedélyt a bejutáshoz. Becsapós felugró ablakokkal, spam levelekkel és trójai vírusokkal terjednek. A felhasználók többsége tehát észre sem veszi, hogy vírus jutott a rendszerbe. Ha biztonságban szeretné tartani számítógépét és nem szeretné elveszíteni pénzét és személyes adatait, erősen ajánljuk, hogy telepítsen és tartson naprakészen egy elismert antispyware programot. Próbáljon meg továbbá biztonságos böngészési szokásokat kialakítani, tehát ne nyisson meg gyanús és illegális weboldalakat, ne kattintson kétes értesítésekre és hirdetésekre, és ne nyissa meg a spam leveleket. Ezekkel a módszerekkel elkerülheti a vírusok többségét. Lényeges információ még az is, hogy habár a Zorton Vista Protection 2014 a Windows Vista operációs rendszereket célozza, az aktuális rendszer alapján képes megváltoztatni a nevét. Kérjük, ne törődjön bele az értesítésekbe, mert a vírus további kártékony programokat juttathat a számítógépre.

Hogyan távolítható el a Zorton Vista Protection 2014 vírus?

Tanácsunk a Zorton Vista Protection 2014 ellen az, hogy válassza az AUTOMATIKUS ELTÁVOLÍTÁSI MÓDSZERT, mert ez csak egy valódi antispyware letöltését, frissítését, majd rendszervizsgálatának lefuttatását jelenti. Ha részletes leírásra van szüksége, olvassa el ezt a útmutatót. A Zorton Vista Protection 2014 eltávolításához mi a Reimage és a SpyHunter 5Combo Cleaner programokat ajánljuk, mert ezek könnyedén megtalálják és eltávolítják a kártevő rejtett elemeit is.

FIGYELEM! Ahogy azt már említettük is, a Zorton Vista Protection 2014 képes letiltani a valódi biztonsági programokat, például a SpyHuntert vagy a StopZillát. Ha az ön számítógépén is ez a helyzet, próbálkozzon a következőkkel:

1. A VÍRUS LETILTÁSA A RENDSZER-VISSZAÁLLÍTÁS SEGÍTSÉGÉVEL:

 1. Start menü -> Minden program -> Kellékek -> Rendszereszközök -> Rendszer-visszaállítás.
 2. Miután a Rendszerfájlok és -beállítások visszaállítása ablak megjelent, kattintson a Tovább gombra.
 3. Válasszon egy megfelelő visszaállítási pontot, majd Tovább.
 4. Kattintson a Befejezés gombra és várja meg, amíg a számítógép újraindul.
 5. Futtasson teljes rendszervizsgálatot a Reimage legújabb változatával.

2. CSÖKKENTETT MÓD HÁLÓZATTAL:

 1. Indítsa újra a számítógépet.
 2. Amint a számítógép bekapcsol, kezdje nyomogatni az F8 billentyűt, amíg a Speciális rendszerindítási beállítások képernyő meg nem jelenik.
 3. Válassza a Csökkentett mód hálózattal lehetőséget (a nyilak segítségével), majd Enter billentyű.
 4. Jelentkezzen be a megszokott felhasználói fiókba.
 5. Kattintson jobb gombbal egy böngészőre, például az Internet Explorerre, és válassza a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget, majd adja meg a rendszergazda jelszavát (ha szükséges)
 6. Nyissa meg a következő webcímet: http://avirus.hu/download/hunter.exe, majd letöltés után indítsa el és futtassa a programot.

3. A SZÁMÍTÓGÉP ÁTVIZSGÁLÁSA VENDÉGFIÓK SEGÍTSÉGÉVEL:

Ha rendelkezik másik (vagy vendég-) fiókkal, megpróbálhatja abból elindítani a vizsgálatot. Csak jelentkezzen be és töltse le a Reimage programot a teljes rendszervizsgálathoz. A következő lépésekkel tudja aktiválni a vendégfiókot:

 1. Start menü -> Vezérlőpult -> Felhasználói fiókok.
 2. Miután megjelent az új ablak, kattintson a Felhasználói fiókok és családbiztonság, majd pedig a Felhasználói fiókok hozzáadása vagy eltávolítása gombokra.
 3. Kattintson a Vendég, majd a Bekapcsolás gombokra, ezután indítsa újra a számítógépet.
 4. Miután megjelent a Windows bejelentkezési képernyő, válassza a Vendégfiókot és töltse le az ajánlott antispyware-t.

4. AZ ANTISPYWARE LETÖLTÉSE EGY MÁSIK SZÁMÍTÓGÉPEN:

 1. Egy másik számítógépen töltse le a Reimage vagy a SpyHunter 5Combo Cleaner legújabb változatát.
 2. A letöltés végeztével másolja fel a fájlt egy CD/DVD-re, külső HDD-re vagy egy pendrive-ra.
 3. Állítsa le a rosszindulatú folyamatokat a fertőzött számítógépen. Ehhez használhatja ezt az útmutatót.
 4. Csatlakoztassa az adathordozót a fertőzött számítógéphez és futtassa az antispyware programot.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A szerzőről

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-zorton-vista-protection-2014.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken