Súlyosság:  
  (98/100)

Zorton XP Antivirus 2014. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Jake Doevan - - | Típus: Spyware

Mi az a Zorton XP Antivirus 2014?

A Zorton XP Antivirus 2014 egy komoly veszélyt jelentő cyberfenyegetés, amelyet az ál-antispyware-ek kategóriájába sorolhatunk. Ha ön is Windows XP-t használ de nincs naprakész antispyware program telepítve, nagyon óvatosan böngéssze az internetet. Kerülje a gyanús értesítéseket, a félrevezető e-maileket és az illegális weboldalakat, mert ezeken keresztül könnyedén letöltheti a kártevőt. Ha sikeresen bejutott, számos módosítást hajt végre a beállításokon, majd hozzálát a becsapós rendszervizsgálat megjelenítéséhez. Az álvizsgálat természetesen több száz különböző vírust észlel, hogy ezzel rávegye az áldozatokat a teljes verzió megvásárlására. A Zorton XP Antivirus 2014 valójában minden számítógépen ugyanazt a listát jeleníti meg, ez is bizonyítja, hogy átverésről van szó. Miután elhitette az áldozatokkal, hogy számítógépük fertőzött, megpróbálja arról is meggyőzni őket, hogy helyre tudja állítani a rendszert – de csak a teljes változat megvásárlása után. Persze ez sem igaz. Ha helyre szeretné hozni számítógépét, futtasson teljes rendszervizsgálatot a Reimage legfrissebb változatával. Ez a program el fogja távolítani a Zorton XP Antivirus 2014-et és az esetleges további fertőzéseket is. Fontos tudni, hogy minél tovább halogatja az eltávolítást, annál nagyobb a valószínűsége, hogy további rosszindulatú szoftverek jutnak a számítógépre, mert az ilyen típusú fertőzések terjesztőként is funkcionálnak.

Hogyan juthat a Zorton XP Antivirus 2014 a számítógépre?

A Zorton XP Antivirus 2014 terjesztésére többféle módszert is használnak. Az esetek többségében félrevezető értesítésekre támaszkodik, ezek a semmiből is megjelenhetnek és arra próbálják rávenni a felhasználókat, hogy vizsgálják át rendszerüket egy bizonyos ingyenes programmal. Természetesen amint ebbe az áldozat beleegyezik, a rendszert megfertőzi egy trójai vírus, amely ezután letölti a Zorton XP Antivirus 2014 programot. Tudjuk továbbá, hogy becsapós Flash Player és Java frissítések is terjesztik, ezért ha frissíteni szeretné programjait, mindig látogasson el a hivatalos weboldalra, hiszen ez a legbiztonságosabb és legegyszerűbb módszer. Az ingyenes frissítésekkel kecsegtető értesítések az esetek többségében malware-eket rejtenek. A Zorton XP Antivirus 2014 értesítései általában így néznek ki:

System Hijack!
System security threat was detected. Viruses and/or spyware may be damaging your system now. Prevent infection and data loss or stealing by running a free security scan.

Zorton XP Antivirus 2014 has blocked a program from accessing the internet – This program is infected with Trojan-BNK.Win32.Keylogger.gen Private data can be stolen by third parties, including credit card details and passwords.

Ha ezek közül bármelyik is megjelent számítógépén, cselekednie kell. Futtasson teljes rendszervizsgálatot egy naprakész antispyware programmal, így eltávolíthatja a fertőzött fájlokat. Ha a vírus letiltja az ilyen programok elindítását és esetleg az internetelérést is, kövesse az alábbi lépéseket:

Hogyan távolítható el a Zorton XP Antivirus 2014 vírus?

Ha az ön számítógépét is megtámadta a Zorton XP Antivirus 2014, válassza az AUTOMATIKUS ELTÁVOLÍTÁSI MÓDSZERT és távolítsa el a kártevőt minél előbb. Azért ezt a módszert ajánljuk elsősorban, mert csak néhány lépésből áll. Csak egy megbízható antispyware programot kell letöltenie, frissítenie, majd futtatnia. Részletes útmutatást ebben a leírásban talál. A Zorton XP Antivirus 2014 eltávolításához mi a következő programokat ajánljuk: Reimage és Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner. Ezek a vírus rejtett komponenseit is biztosan megtalálják.

Figyelem! Ahogy azt már említettük is, a Zorton XP Antivirus 2014 képes letiltani a valódi biztonsági programokat, például a SpyHuntert vagy a StopZillát. Ha az ön számítógépén is ez a helyzet, próbálkozzon a következőkkel:

1. A VÍRUS LETILTÁSA A RENDSZER-VISSZAÁLLÍTÁS SEGÍTSÉGÉVEL:

 1. Start menü -> Minden program -> Kellékek -> Rendszereszközök -> Rendszer-visszaállítás.
 2. Kattintson az A számítógép visszaállítása egy korábbi időpontra, majd pedig a Tovább gombra.
 3. Válasszon egy megfelelő visszaállítási pontot, majd Tovább.
 4. Egy ismételt Tovább gomb segítségével véglegesítse a választást, majd várja meg, amíg a számítógépe újraindul.
 5. Futtasson teljes rendszervizsgálatot a Reimage legújabb változatával.

2. CSÖKKENTETT MÓD HÁLÓZATTAL:

 1. Indítsa újra a számítógépet.
 2. Amint a számítógép bekapcsol, kezdje nyomogatni az F8 billentyűt, amíg a Speciális rendszerindítási beállítások képernyő meg nem jelenik.
 3. Válassza a Csökkentett mód hálózattal lehetőséget (a nyilak segítségével), majd Enter billentyű.
 4. Jelentkezzen be a megszokott felhasználói fiókba.
 5. Indítson egy böngészőt, például az Internet Explorert.
 6. Nyissa meg a következő webcímet: http://avirus.hu/download/hunter.exe Letöltés után indítsa el és futtassa a programot.

3. A SZÁMÍTÓGÉP ÁTVIZSGÁLÁSA VENDÉGFIÓK SEGÍTSÉGÉVEL:

Ha rendelkezik másik (vagy vendég-) fiókkal, megpróbálhatja abból elindítani a vizsgálatot. Csak jelentkezzen be és töltse le a Reimage programot a teljes rendszervizsgálathoz. A következő lépésekkel tudja aktiválni a vendégfiókot:

 1. Start menü -> Vezérlőpult -> Felhasználói fiókok.
 2. Miután megjelent az új ablak, kattintson a Vendégfiók gombra.
 3. Kattintson az A vendégfiók engedélyezése gombra és indítsa újra a számítógépet.
 4. Miután megjelent a Windows bejelentkezési képernyő, válassza a Vendégfiókot és töltse le az ajánlott antispyware-t.

4. AZ ANTISPYWARE LETÖLTÉSE EGY MÁSIK SZÁMÍTÓGÉPEN:

 1. Egy másik számítógépen töltse le a Reimage vagy a Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner legújabb változatát.
 2. A letöltés végeztével másolja fel a fájlt egy CD/DVD-re, külső HDD-re vagy egy pendrive-ra.
 3. Állítsa le a rosszindulatú folyamatokat a fertőzött számítógépen. Ehhez használhatja ezt az útmutatót.
 4. Csatlakoztassa az adathordozót a fertőzött számítógéphez és futtassa az antispyware programot.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A szerzőről

Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-zorton-xp-antivirus-2014.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken