2017 legjobb antimalware szoftverei

Az informatika biztonsági közössége 2016-ban számos kihívás elé került. A Kaspersky féléves vírusáttekintőjében például a kutatók arról számoltak be, hogy csak 2016 második felében közel 172 millió kártékony online támadás történt. Összesen 191 ország volt többé vagy kevésbé célpontja az online bűnözésnek, és a következmények elszenvedői közé tartoznak az otthoni felhasználók, a vállalatok és más szervezetek is. Sajnos nem várhatunk változást 2017-ben sem. Éppen ellenkezőleg: a szakértők fejtegetései szerint a fenyegetések fejlesztése gyorsulni fog, és egyre több területet is megcélozhatnak. Az egészségügyi szervezetek támadását jelentő idén „népszerűsödő” szokás minden bizonnyal csak a kezdet. A hackerek biztosan új módszereket fognak találni, hogy hasznot húzhassanak abból, hogy társadalmunk szinte minden területe így vagy úgy kapcsolódik az internetre.

A szervezeteknek és vállalatoknak keményebben kell dolgozniuk, több időt és erőforrást kell szánniuk adatbázisaik és kliensadataik védelmére. Emellett a felhasználók is hasonló feladattal kell szembenézzenek. Ne feledje, hogy az ön feladata személyes adatainak biztosítása és számítógépe tisztán tartása. Tudjuk, hogy a védelem legjobb módját nehéz megtalálni, rengeteg biztonsági program érhető el. Ezt az áttekintést azért készítettük, hogy néhány antimalware programot bemutatva segítsük a döntést. Szakértőink mindegyik szoftvert tesztelték, biztonságosan letölthetők és használhatók. Az egyes szakaszok végén hivatkozást talál, amelyeket követve részletesebb ismertetőket olvashat.

1. Malwarebytes 3.0

A Malwarebytes 3.0 antimalware megoldást sokak számára már ismerős lehet. A Malwarebytes a hatékony ingyenes keresőjéről ismert igazán, de a Malwarebytes 3.0 prémium változata ennél sokkal többet kínál. A program fejlesztői szerint az új változat feljebb emeli a lécet az antimalware védelem versenyében, akár négyszer gyorsabb vizsgálati sebességet és újgenerációs védelmet nyújt. A program fő célja a malware-ek és más, összetettebb fenyegetések kezelése. A prémium változat emellett további funkciókat is kínál, amelyek például eltávolítják a rootkiteket, javítják a sérült fájlokat, valamint megakadályozzák, hogy a felhasználó veszélyes és potenciálisan kártékony weboldalakat nyisson meg. Összességében tehát kiváló antimalware megoldásról van szó, amely 39,99 dollárért szerezhető meg. A prémium licenc aktiválás után egy évig érvényes. Ebben a bejegyzésben többet is olvashat a Malwarebytes 3.0-ról.

Malwarebytes anti-malware image

2. Plumbytes Anti-Malware

A Plumbytes is egy malware-eltávolító szoftver. Viszonylag új, de rövid idő alatt sok elismerést be tudott gyűjteni a szakértői közösségtől. És persze nem ok nélkül. A program lefed minden fontos biztonsági területet: blokkolja a malware-támadásokat, eltávolítja a már bejutott parazitákat, megakadályozza a veszélyes programok telepítését, valamint visszaállítja a rendszer stabilitását a fertőzések eltávolítása után. A hasznos funkciók egy minimalista, de átfogó felhasználói felületen érhetők el, amely nagyban könnyíti a program használatát. Elmondható, hogy a Plumbytes Anti-Malware megfelelő választás azok számára, akik kevésbé tapasztaltak a számítógépek világában. Ha esetleg gondjai akadtak a szoftverrel, a Plumbytes Technical Support dolgozói 0-24 készen állnak a segítésre. A kifinomult antimalware védelem és nonstop technikai támogatás évi 49,99 dollárért érhető el. Ha többet is meg szeretne tudni a programról, ide kattintva részeltes Plumbytes Anti-Malware 2016 ismertetőt olvashat.

Plumbytes anti-malware image

3. Bitdefender Total Security 2017

A Bitdefender egyértelműen a piac egyik vezető antimalware megoldása. A program kompatibilis a Windows, a Mac OS és az Android rendszerekkel is, és egyszerre akár 5 eszközön is használható. A fejlesztők jó egyensúlyt tartanak a kifinomult víruseltávolító eszköz és az egyszerűen használható antimalware megoldás között, így a hétköznapi felhasználók számára is megfelelő választás. Egy másik hasznos tulajdonsága, hogy nem kifejezetten terheli a rendszert, azaz akkumulátoridő spórolható vele a hordozható rendszereken, valamint a lehető legtöbb teljesítmény is mindig rendelkezésre áll. A program hátránya, hogy az ára kissé talán borsos, évi 89,99 dollár. A Bitdefender honlapján azonban gyakran tűnnek fel akciók és leárazások, érdemes szemmel tartani a weboldalt, előfordulhat, hogy olcsóbban is kiváló védelemhez juthat. A Bitdefender funkcióiról itt többet is megtudhat.

Bitdefender anti-malware image

4. Zemana AntiMalware

A Zemana egy kifejezetten Windows operációs rendszerre készült antimalware szoftver. Habár nem minden tekintetben tudja felvenni a versenyt a fentebb említett óriásokkal, a Zemana ennek ellenére is megfelelő védelmet tud nyújtani. A legtöbb antimalware-hez képest pehelysúlyú versenyző, valós idejű védelmet azért nyújt, és megtisztítja a böngészőket a potenciálisan kéretlen bővítményektől. A Zemana emellett segíti a rendszer helyreállítását rootkitek eltávolítása után – ez nem minden antimalware-ről mondható el. Ha innovatív malware-védelmi módszert keres, szerintünk érdemes kipróbálnia a Zemana AntiMalware-t. Azért is, mert a prémium változat egy éves előfizetése csak 6,96 dollár. Megfizethető ár a számítógép védelméért. Weboldalunkon részletes ismertetőt talál a Zemana AntiMalware-ről.

Zemana anti-malware image

5. Emsisoft Anti-Malware

Az Emsisoft a zsarolóvírusokkal harcoló vállalatként lehet ismerős. Az Emsisoft fejlesztői csapata azonban nem csak ezekre a vírusokra fókuszál, több malware-eltávolító terméken is dolgoznak. Az egyik ilyen az Emsisoft Anti-Malware, amely Windows rendszeren érhető el. A program duális keresőmotort tartalmaz, amellyel egyetlen perc alatt átvizsgálható a számítógép. Emellett védelmet nyújt a böngészés során, valamint automatikusan ellenőrzi a letöltött fájlokat. A csomag elérhető az Emsisoft honlapján, az egy éves előfizetés 39,95 dollár. Az Emsisoft Anti-Malware további funkciókkal is rendelkezik, ezeket most nem részleteztük, de ide kattintva megismerheti őket.

Picture representing Emsisoft Anti-Malware software

Extra: Reimage sokoldalú eszköz védelemre és javításhoz.

A legtöbb antimalware program abban jó, amire a fejlesztők fókuszálnak. A megfelelő biztonság érdekében tehát tanácsos lehet több programot is használni. Ezzel viszont az a gond, hogy a költségek óriásira rúghatnak. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen konstrukciónak jelentő teljesítmény- és tárhelyigénye lehet. Szerencsére van megoldás: egy teljes körű program, amely kombinálja a legjobb antimalware funkciókat. A Reimage-ről beszélünk. Ne hallgasson a korábban felbukkant negatív értékelésekre. A vállalat gyakorlatilag újjászületett, olyan jól ismert vállalatokkal is együtt dolgozik, mint az Avira AntiVur. A Reimage ráadásul nem csak a hatékony víruskeresőjére lehet büszke, a rendszer javításához használható funkciói is dicséretet érdemelnek. Visszaállítja a sérült vagy törölt rendszerfájlokat, megoldja a regisztrációs adatbázis problémáit, és általában véve javít a számítógép teljesítményén. További információkat talál a funkciókról és az árazásról Reimage ismertetőnkben.

Reimage anti-malware

A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

A malware-ek, vírusok és spyware-ek eltávolításának és elhárításának szakértője.

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Olvassa más nyelveken