Rólunk

frissítve

Az avirus projekt kitűzött célja, hogy tájékoztassa az embereket az interneten terjesztett spyware, malware, adware és más típusú veszélyes programokról. Az avirus a szoftverbiztonság megelőzéssel és eltávolítással kapcsolatos információinak egyik legnagyobb forrása, amely érthetően, professzionálisan megírt parazitaleírásokat, részletes eltávolítási útmutatókat, antispyware- és antivírus-ismertetőket és híreket közöl.

Az avirus egyáltalán nem újonc. A projekt mögött álló emberek már 2004-ben malware-eket elemeztek (spyware-eket, adware-eket, trójai vírusokat stb.) A weboldal küldetése azóta a bizonyos nap óta is változatlan: segíteni a felhasználóknak BÁRMILYEN vírus eltávolításában.

Az avirus.hu nyújtja a legjobb minőségű információkat a malware-ek és az általános biztonság területén. A megjelenő tartalmak több kategóriába sorolhatók:

HÍREK – a legfrissebb tudnivalók a szoftverbiztonság világából

Az internet szüntelenül változik. Minden nap új vírusokat, sebezhetőségeket, biztonságiszoftver-verziókat és kémprogram-információkat hoz. Ezért van a Hírek szekciónk. Itt mindent megtudhat többek között a spyware-ekhez kapcsolódó legfontosabb információkról, a legveszélyesebb parazitákról és a biztonsági szoftverek legújabb kiadásáról. Természetesen a megtévesztő hirdetéseket, a spameket és az adathalász fejleményeket sem felejtjük el megemlíteni.

A Hírek szekció megnyitása

MALWARE – a legfrissebb vírusok és eltávolításuk

Az avirus.hu legnagyobb szekciója a Malware, ahol minden parazita megtalálható. Az avirus szakértői napi rendszerességgel bővítik, ezért nem meglepő, hogy már 8000 fenyegetésről van bejegyzésünk – és ez a szám csak nő. Minden leírás részletesen bemutatja a vírus viselkedését, terjedési módját és eltávolítási lépéseit. A felhasználók lépésről lépésre haladó eltávolítási útmutatókat és ajánlott szoftvereket is kapnak a vírus eltávolításához. A felsorolt programok jellemzően olyan szoftverek, amelyeket a vírusok teszteléséhez is használnak. A bejegyzések olyan részleteket is közölnek, amelyek a vírus jelenlétét segítenek felismerni.

A Malware szekció megnyitása

SZOFTVER – a legfejlettebb malware-eltávolítók összehasonlítása

Számos különböző antispyware-program van a piacon, de nem mindegyik rendelkezik ugyanolyan képességekkel – némelyik a vírusok eltávolításában jobb, valamelyik viszont biztosabb védelmet nyújt. Ebből az okból hoztuk létre a Szoftver szekciót, ahol könnyedén kiválaszthatja az ideális víruseltávolítót. Itt ismertetőket, teszteredményeket és általános értékeléseket is talál a különböző programokról.

A Szoftver szekció megnyitása

FÁJLOK – a kerülendő fájlok

A Fájlok szekció hasonlít a Malware szekcióra, hiszen a vírusok fájlok nélkül nehezen elképzelhetőek. Minden fájlt típus, például kiterjesztés szerint rendszereztünk. A legtöbbhöz rövid leírás is tartozik, de azt minden esetben tudni fogja, hogy melyik tartozik ártalmatlan programhoz, és melyik kártékony. Fájltárunkat folyamatosan frissítjük.

A Fájlok szekció megnyitása

KÉRDEZZEN MINKET – az avirus ügyfélkapcsolat

Projektünk fő célja, hogy segítsük az embereket a különböző számítógépes vírusok elleni harcban, legyen szó spyware-ekről, malware-ekről, adware-ekről vagy trójai vírusokról. Próbáljuk a kézi eltávolításra bátorítani a felhasználókat, de előfordul, hogy ez a megoldás lehetetlen. Rengeteg a komplex eltávolítási módszert igénylő kifinomult vírus. Nem egyszerű feladatról van szó. Hogy a felhasználók időt takaríthassanak meg és elkerülhessék az esetleges további problémákat, amelyek bizonyos lépések hibás elvégzéséből fakadhatnak, létrehoztuk a Kérdezzen szekciót. Ne tartsa vissza kérdéseit, válaszoljon másoknak és vegyen részt a beszélgetésekben. Mi is szívesen segítünk önnek.

A Kérdezzen minket szekció megnyitása (avirus ügyféltámogatás)

Ha bármilyen kérdése van az avirus projekttel kapcsolatban, a Kapcsolat lapon keresztül elérhet minket. Adatkezelési nyilatkozatunk, Felhasználási feltételeink, Felelősségkizárásunkat és Közzétételünk is átolvashatja.