BlackMoon vírus eltávolítása (víruseltávolítási útmutató)

Eltávolítási Útmutató - BlackMoon vírus

Mi az, hogy BlackMoon vírus?

Mit tesz a BlackMoon banktrójai a fertőzött számítógépen?

A hírhedt BlackMoon trójai, amely BlackMoon vírus vagy W32/Banbra néven is ismert, először 2014-ben bukkant fel. Ezt a malware-t azzal a konkrét céllal készítették, hogy adathalász weboldalak megnyitásával megszerezze az áldozatok banki információit. A komoly károkat okozó vírus rendkívül gyorsan terjed, már több mint 100.000 számítógépet sikeresen megfertőzött. Leginkább Kelet-Ázsia területeit célozza, főként Japánt, Kínát és Dél-Koreát.

A rendszerbe jutva több fertőző fájlt is létrehoz. A trójai dll fájlként érkezik, amelyet a rundll32.exe futtatható állomány nyit meg. A banktrójai célja, hogy kártékony weboldalra irányítsa az áldozatot, ha az keresőmotort vagy netbankot próbál használni a fertőzött böngészőn keresztül. A BlackMoon vírus minden nagyobb Windows-os böngészőt módosíthat, beleértve a Mozilla Firefox-ot, a Google Chrome-ot és még az új Microsoft Edge-et is. Mielőtt a felhasználót az adathalász oldalra juttatná, a trójai üzenetet jelenít meg (koreai, japán vagy kínai nyelven), amely szerint a felhasználónak „biztonsági hitelesítési folyamatot” kell végrehajtania azzal, hogy bejelentkezik banki fiókjába. Ez persze csak átverés, a felhasználó adathalász oldalra került, ahol adatait bűnözőknek továbbítja. A trójai az áldozat személyes és munkahelyi telefonszámára, személyazonosító számára, bankkártyaszámára, billentyűleütéseire, jelszavaira és más érzékeny adataira is kíváncsi. Mindezt feljegyzi a bűnözők szerverén, akik eztán bármilyen illegális célra felhasználhatják.

Ha úgy sejti, hogy az ön számítógépébe is bejutott ez a malware, ne várakozzon, azonnal lásson hozzá a BlackMoon banktrójai eltávolításához. Egy megfelelő antimalware szoftverrel ellenőrizheti a számítógépet, és az azonosított malware-eket el is távolíthatja. Mi a ReimageIntego legújabb változatát javasoljuk, ezzel a szoftverrel könnyedén megszabadulhat a spyware és malware fenyegetésektől. A trójai kézi eltávolítása sajnos időigényes folyamat, még egy tapasztalt felhasználó számára is.

Hogyan terjed ez a trójai?

A BlackMoon trójai az elavult szoftverek biztonsági réseit kihasználva jut a rendszerbe. Ez a malware ráadásul szoftverfrissítéseknek (általában Java vagy Flash Player) álcázva is bejuthat. Habár az eredeti programok ártalmatlanok, a bűnözők éppen ezzel próbálják meg kihasználni a mit sem sejtő felhasználók jóhiszeműségét: fertőző fájlokat mellékelnek hozzájuk, a csomagokat pedig kétes weboldalakon hirdetik. Azt javasoljuk tehát, hogy kerülje el az ismeretlen weboldalakat, és a jól ismert programokat is csak honlapjukról töltse le, különben súlyos károkra képes vírusokat engedhet a rendszerbe. Mondanunk sem kell, hogy a programokat mindig naprakészen kell tartania, és a rendszert megfelelő antimalware megoldással kell védenie.

Hogyan távolítható el a BlackMoon malware?

A BlackMoon vírus egy rendkívül veszélyes számítógépes fenyegetés, az eltávolítást NE próbálja önállóan, program nélkül elvégezni, hacsak nem szakértő ezen a területen. Ez egy jól megírt program, amely biztonságosnak látszó fájlnevek alatt rejti el komponenseit. A BlackMoon eltávolítását automatikusan működő módszerrel végezze, tehát egy hatékony antimalware szoftverrel. Javasoljuk, hogy a teljes számítógépet vizsgálja át, egymás után többször is. Változtassa meg jelszavait, felhasználóneveit, PIN-kódjait és hasonló adatait, hogy megakadályzohassa, hogy a bűnözők hozzáférjenek pénzéhez.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken