.ccc File Extension vírus eltávolítása (oktatás)

Eltávolítási Útmutató - .ccc File Extension vírus

Mi az, hogy .ccc kiterjesztés vírus?

Mit jelent a fájlnevek végén lévő .ccc kiterjesztés?

Október végén a biztonsági szakértők a TeslaCrypt új változatára hívták fel a figyelmet. Az előd megújult változata főleg abban különbözik, hogy .ccc kiterjesztést tesz a számítógépen tárolt személyes fájlok végére. Tehát ha azt látja, hogy például .docx, .docm, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pptm, .pdf, .eps, .ai, .indd, .cdr, .dng, .lnk, .jpg, .png, .pdd, .doc, .jfif, .jpeg, .gif, .bmp, .exif, .txt, .wps vagy .mp3 típusú fájljai végére .ccc kiterjesztés került, számítógépét megfertőzte az új ransomware.

Hogyan fertőzheti meg a számítógépet a .ccc kiterjesztés ransomware?

Elődjéhez hasonlóan a .ccc kiterjesztés vírust is trójai fertőzés terjeszti. Rejtőzhet spam e-mailekben, becsapós frissítési üzenetekben, illegális weboldalakon és más helyeken is. Nagyon fontos tehát a biztonságos böngészési szokások kialakítása. A következőket tanácsoljuk:

 • Telepítsen és tartson naprakészen egy megbízható antispyware programot;
 • NE nyisson meg ismeretlen feladóktól származó e-maileket; Nem számít a cím: hogy megvásárolt termékekről, elmaradt befizetésekről, adóról vagy más fontosnak látszó témáról van szó, a legfontosabb árulkodó jel a nyelvtani és helyesírási hibák. Ha ilyet lát, jelölje spamként az e-mailt, a hivatalos e-mailek hibák nélkül érkeznek!
 • Ha pedig úgy sejti, hogy számítógépéről tényleg hiányoznak frissítések (Java, Flash Player, Media Player stb.), a hivatalos weboldalakról szerezze be azokat. Ne kattintson frissítést ajánlgató jött-ment felugró ablakra, mert ezek szinte mindig fertőzéseket rejtegetnek!

Honnan lehet tudni, hogy a ransomware a rendszerbe jutott?

A .ccc kiterjesztés vírus a legveszélyesebb fertőzések közé tartozik, mert a legfontosabb fájlokat célozza: a fotókat, a videókat, a dokumentumokat – tehát a személyes fájlokat. Komoly károkat okozhat, ha nincsenek biztonsági mentések. Amint a frissített TeslaCrypt 2.0 ransomware elindul, titkosítani kezdi a fentebb említett fájltípusokat, és .ccc kiterjesztésre módosítja őket. Ezt követően zsarolóüzeneteket hoz létre howto_recover_file_.txt és howto_recover_file_.html néven. Az áldozattól 2 bitcoin, azaz 500 dollár megfizetését követelik a fájlok visszaállításához szükséges kulcsért cserébe. Az üzenetek minden titkosított fájlt tartalmazó mappában megjelennek. A biztonsági szakértők arra figyelmeztetnek, hogy gyakorlatilag lehetetlen a fájlok megmentése, mert a TeslaCrypt ccc kiterjesztés verziója az AES-256-CBC algoritmust használja, amely „csak a bitcoincím generált titkos kulcsának csak az SHA256 nyilvános kulcsát tárolja”. A visszafejtés egyetlen módjának tehát a fizetés látszik. A .ccc kiterjesztés vírushoz hasonló fertőzések korábban már bizonyították, hogy a váltságdíj kifizetése csak a pénz elvesztésével jár, a fájlok visszanyerésével nem. Persze előfordulhat, hogy ezúttal megérkezik a szükséges privát kulcs, és visszakerülnek az adatok, de ebben nem szabad bíznia. Bankkártyája adatainak megosztásával a bűnözők akár bankszámlájához is hozzáférhetnek. Fontos tehát mielőbb eltávolítania a .ccc kiterjesztés vírust a FortectIntego segítségével, majd hozzálátni a fájlok megmentéséhez egy fájlvisszaállító programmal. A következő oldalról megtudhatja, hogy hogyan távolíthatja el a .ccc kiterjesztés malware-t.

Hogyan távolíthatom el a ransomware fertőzést?

Ha az ön számítógépén is titkosította a fájlokat a .ccc kiterjesztés ransomware, mielőbb el kell távolítania a vírust. Persze ha nem rendelkezik biztonsági mentésekkel a fontos fájlokról, biztosan fontolgatja a váltságdíj kifizetését. Ahogy azonban már említettük is, egyáltalán nem biztos, hogy vissza fogja kapni a fájlokat. A számítógép helyreállításához a FortectIntego és a Malwarebytes antimalware programot ajánljuk. A titkosítás visszafejtését a következő programokkal próbálhatja meg: Kaspersky virus-fighting utilities, Photorec és R-Studio

A .ccc kiterjesztés vírus az alábbi útmutató segítségével távolítható el. A manuális eltávolítást azonban ebben az esetben nem javasoljuk, mert akár fontos fájlok is megsérülhetnek a folyamat során.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - .ccc File Extension vírus

.ccc File Extension eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: .ccc File Extension törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (.ccc File Extension) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

.ccc File Extension eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden .ccc File Extension elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt .ccc File Extension, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken