Clicksgear.com vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2017. aug)

Eltávolítási Útmutató - Clicksgear.com vírus

Mi az, hogy Clicksgear.com vírus?

A problémák, amelyeket a Clicksgear.com okozhat a rendszerben

Clicksgear.com vírus

A Clicksgear.com vírus egy adware alapú fertőzés, amely átirányításokat, felugró hirdetéseket, reklámsávokat és egyéb online marketinges módszereket használ, hogy szponzorált termékeket értékesítsen és promótáljon. A statisztikák szerint a weboldal kb. 3.828.795 egyedi látogatót kap olyan országokból, mint pl. az USA, India, Japán és Olaszország. A becslések szerint több ezer dollárnyi bevételt gyűjt a különböző hirdetőforrásokból.

Szép, megnyerő számok – magáról a weboldalról azonban mindez nem mondható el. Ha megnyitná a www.clicksgear.com címet, csak két rövid sorral találkozna:

If you want to sell traffic please send mail to [email protected]
If you want to buy traffic please send mail to [email protected]

Ez egyértelműen azt jelzi, hogy a Clicksgear hirdetéssel kereskedik – és a statisztikák alapján meglehetősen jól csinálja. De miért próbálnak névtelenek maradni a szolgáltatás tulajdonosai? És a biztonsági szakértők miért javasolják a Clicksgear.com eltávolítását? Ennek több oka is van:

 • Az első a szoftver terjesztési módja. Anélkül jut be a rendszerbe, hogy erről a felhasználó tudomást szerezne. A bundling vagy más módszerek segítségével kerüli el a felhasználó és a biztonsági szoftver figyelmét.
 • A következő problémás pont a szoftver telepítést követő viselkedése. Módosíthatja a böngészők beállításait, valamint kezdőlapként állíthatja be magát, amelyet a böngészők minden megnyitáskor és új lap nyitásakor betöltenek. Emellett lassíthatja is a rendszert, továbbá hibákat is okozhat.
 • Végül pedig nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy hirdetésekkel és átirányításokkal nehezíti meg a böngészést. Minden webes keresést a http://www.clicksgear.com/watch?shu= címre irányít át, ahonnan veszélyes weboldalakra kerülhetünk.

Ha mindezt meg szeretné állítani, el kell távolítania a Clicksgear.com-ot számítógépéről egy olyan biztonsági szoftverrel, mint például a kiváló ReimageIntego.

Illusztráció a Clicksgear.com adware-rőlA Clicksgear.com egy átirányító vírus, amely szponzorált tartalmakat hirdet, hogy reklámbevételt termelhessen. Ahogy a fenti képen is látható, átirányítja a webes kereséseket.

Általában új szoftverek telepítésekor találkozhatunk adware-rel

A böngészőeltérítők csoportjába tartozó programok (pl. a Clicksgear.com) sajátos módszerekkel terjednek. Az egyik legnépszerűbb ilyen módszer a bundling, mely során más programok telepítőihez mellékelik a kéretlen szoftvereket. Bundlingot alkalmaz számos szoftverletöltő oldal, például a download.com és a soft32.com is, de peer-to-peer hálózatokon is felbukkanhatnak.

Nagyon fontos tehát, hogy mindig ellenőrizze a letöltött telepítőket. Ehhez a telepítőkben a haladó/advanced (vagy egyéni/custom stb.) telepítési módot kell választania.

A kártékony komponensek eltávolítása a Clicksgear.com törlésével

A Clicksgear.com sikeres törléséhez a vírushoz kapcsolódó minden komponenst el kell távolítania. Ennek két módja van. Eltávolíthatja a vírust egy antivírus szoftver segítségével, vagy megkeresheti a kártékony komponenseket kézzel.

Egy automatikusan működő biztonsági szoftverrel könnyedén megszabadulhat a Clicksgear.com vírustól, de ha valamilyen okból nincs lehetősége ilyen szoftver használatára, azt javasoljuk, hogy kövesse a bejegyzésünk alatt található útmutató lépéseit.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Clicksgear.com vírus

Clicksgear.com eltávolítása Windows rendszerekből

A Clicksgear.com vírus eltávolítása nem kihívás a megfelelő útmutató birtokában. Lentebb részletes lépéseket talál, amelyeket követve megszabadulhat az eltérítőtől.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Clicksgear.com szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Clicksgear.com bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Clicksgear.com eltávolítása Mac OS X rendszerből

Cselekednie kell akkor is, ha az adware Mac OS X rendszerbe jutott be. Mielőbb távolítsa el az alábbi lépéseket követve.

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Clicksgear.com) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Clicksgear.com vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Az adware-eket csak úgy tudja megfelelően eltávolítani a Microsoft Edge-ből, hogy alaphelyzetbe állítja a böngésző beállításait. Ez nem nehéz feladat. A szükséges lépések az alábbiak:

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Clicksgear.com továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Clicksgear.com eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Clicksgear.com elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Clicksgear.com eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Clicksgear.com eltávolítása innen: Google Chrome

Ha vissza szeretné kapni a Chrome szokásos beállításait, alaphelyzetbe kell azokat állítania. A lépések a következők:

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Clicksgear.com bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Clicksgear.com eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Clicksgear.com eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Clicksgear.com vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Clicksgear.com) eltávolításának befejezéshez Clicksgear.com gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Clicksgear.com) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken