Critroni Ransomware törlés

Eltávolítási Útmutató - Critroni Ransomware

Mi az, hogy Critroni Ransomware?

Mi az a Critroni vírus?

A Critroni egy különösen veszélyes ransomware, amely könnyedén a rendszerbe juthat, ott pedig titkosítja a fájlokat és a visszaállításért cserébe pénzt követel az áldozattól. Ez a ransomware viszonylag új, ezért nem meglepő, hogy még nem sokat lehet tudni róla. Az azonban egyértelmű, hogy működése nagyon hasonlít a Cryptolocker és Cryptowall vírusokéhoz, egészen annyira, hogy a Critroni vírust ezek másolatának is tekinthetjük. Ha a kártevő a rendszerbe jut, megkeresi és titkosítja az összes olyan fájlt, amely bizonyos kiterjesztéssel rendelkezik. Ennek következtében a felhasználó egyáltalán nem tudja megnyitni ezeket a fájlokat. A kártevő ugyan megjelenít egy útmutatót, amelyben lépésről lépésre leírja a visszaállítás folyamatát, de ez az útmutató arról szól, hogy a felhasználó hogyan csatlakozhat Tor hálózathoz, hogy elküldhesse a bitcoinban fizetendő váltságdíjat. Legyen nagyon óvatos a fizetéssel, mert egyáltalán nem biztos, hogy visszakapja a fájlokat. A Critroni (avagy CTB) ransomware eltávolításához vizsgálja át a rendszert a ReimageIntego naprakész változatával. A fájlok hozzáférésének visszaállításához megpróbálkozhat a R-Studio vagy a Photorec programokkal.

Hogy mi a legegyértelműbb jele annak, hogy a számítógépet megfertőzte a Critroni? Az a figyelmeztető üzenet, amely akkor jelenik meg, mikor a felhasználó megpróbálja megnyitni az egyik titkosított fájlt.

Your personal files are encrypted
Your documents, photos, databases and other important files have been encrypted with strongest encryption and unique key, generated for this computer.
Private decryption key is stored on a secret Internet server and nobody can decrypt your files until you pay and obtain the private key.
You only have 72 hours to submit the payment. If you do not send money within provided time, all your files will be permanently crypted and no one will be able to recover them.
Press ‘View’ to view the list of files that have been encrypted.
Press ‘Next’ to connect to the secret server and follow instructions.

Hogyan juthat a Critroni vírus a rendszerbe?

A ransomware, trójai, malware és rogue vírusok általában spam leveleken keresztül terjednek. Az ilyen levelek jellemzően megkérik a címzettet, hogy nyissák meg az e-mailhez csatolt fájlt. Ezeket természetesen semmilyen körülmények között nem szabad megnyitni, ha nem szeretné a ransomware-t a rendszerbe juttatni. Sajnos a Critroni ransomware-t különböző programfrissítéseket felajánló értesítéseken keresztül is terjesztik. Az értesítések többnyire a Java, a Flash Player, az FLV Player és a böngésző hiányzó frissítéseit ajánlják fel. Jelenleg is rengeteg ilyen értesítéssel találkozhatunk, ezért legyen nagyon óvatos. A legbiztonságosabb, ha azonnal bezárja ezeket az ablakokat, és tanácsos elhagyni azokat a weboldalakat is, amelyek megjelenítette őket – ellenkező esetben a Critroninak könnyű dolga lesz. Mindezeket tetézi, hogy a Critroni ransomware készítői az internetes feketepiacon árusítják is a vírust, ezért megtörténhet, hogy hamarosan rengeteg Critronin alapuló vírus kezd terjedni.

A Critroni vírus tehát az egyik legveszélyesebb jelenleg is működő ransomware. Eltávolítása meglehetősen nehéz, a titkosított fájlok visszaállítása pedig még ennél is nehezebb. Magától a vírustól egy naprakész antispyware programmal lehet megszabadulni. Szerencsére a titkosított fájlok visszaállítására is számos program felhasználható. Ha el szeretné kerülni a Critroni vírust, legyen óvatos az ismeretlen weboldalakon, kerülje el a gyanús e-mailes csatolmányokat, és ne töltsön le kétes programokat.

Hogyan távolítható el a Critroni ransomware?

A fájlok általában visszaállíthatóak a rendszer-visszaállítás vagy más fájlvisszaállító eszközök segítségével. Ha készített biztonsági mentéseket, biztosan mindent lementett adatot vissza tud majd állítani. Megpróbálkozhat tovább a következő programokkal is: R-Studio és Photorec. Ne feledje, hogy a Critronihoz tartozó fájlokat el kell távolítania. Ehhez futtasson teljes rendszervizsgálatot a következő antispyware-ek valamelyikével: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Persze használhat más megbízható programot is.

Erősen ajánlott időt szánni az ilyen esetek megelőzésére. A fenti programokkal ezt is elvégezheti. Tanácsos ezen kívül a legértékesebb fájlokat máshol is tárolni, például online tárhelyeken, pendrive-okon, külső merevlemezeken, CD-ken vagy DVD-ken.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken