Crypted vírus eltávolítása (javított útmutató) - 2017. aug frissítése

Eltávolítási Útmutató - Crypted vírus

Mi az, hogy Crypted vírus?

Hogyan működik a Crypted vírus?

A Crypted vírus, más néven Crypted ransomware egy veszélyes számítógépes fertőzés. A vírus a felhasználó tudta nélkül is beépülhet a rendszerbe, majd minden bekapcsoláskor el is indulhat. Az állomány a teljes számítógépet átvizsgálja, adott kiterjesztésű fájlokat keresve. Információink szerint audió, videó, kép, dokumentum és hasonló fontos fájltípusokat keres, majd fejlett titkosítási algoritmussal kódolja őket. Emellett a .crypted kiterjesztést illeszti a fájlok végére.

Ezután üzeneteket hagy egyes mappákban. Az üzenet tájékoztatja a felhasználót a fájlok titkosításáról, és arról, hogy meg kell vásárolniuk a visszafejtési kulcsot, ha viszont szeretnék látni adataikat. A többi ransomware-hez hasonlóan a Crypted vírus is a The Onion Router, azaz a TOR szoftver használatával követeli a váltságdíjat, amelyet bitcoinban kell kifizetni. Mi azonban nem ajánljuk, hogy a Crypted rasomware áldozatai kifizessék a követelést. Először is, nem tudhatja, hogy a hackerek tényleg elküldik-e a visszafejtéshez szükséges kulcsot, vagy csak zsebre teszik a pénzt; másodszor, ezzel csak további vírusok elkészítésében támogatná a bűnözőket. Minél több pénzt kapnak, annál nagyobb a motiváció, hogy folytassák kártékony tevékenységeiket.

Sajnos szinte lehetetlen feltörni a ransomware által használt titkosítást, tehát a fájlok megmentése a kulcs nélkül gyakorlatilag megvalósíthatatlan. Mindazonáltal ezek a szoftverek megérnek egy próbálkozást: Photorec, R-Studio és Kaspersky virus-fighting utilities.

Ha korábban készített biztonsági másolatot fájljairól, és ezt külső tárolóra mentette, ennek segítségével visszaállíthatja az elveszett fájlokat, de először mindenképpen el kell távolítania a Crypted malware-t a rendszerből. Azt tanácsoljuk, hogy vizsgálja át a rendszert egy megbízható antimalware programmal (pl. az FortectIntego), mert így azt is ellenőrizheti, hogy a fertőzés bejuttatott-e további kártevőket. A vizsgálat után távolítson el minden észlelt fenyegetést. Csak egyetlen kattintás.

Crypted virus

Hogyan terjed a Crypted?

A Crypted általában fertőző e-mailek segítségével terjed: a hackerek csatolmányként küldik ki, becsapós e-mailek mellett. Létfontosságú, hogy ellenőrizze feladót, mielőtt megnyit egy-egy levelet. A csaló e-mailek általában fontos dokumentumoknak, például számláknak, árösszehasonlításoknak, csekkeknek, életrajzoknak stb. adják ki magukat. Legyen óvatos, kerülje el a levélszemét/spam mappát is, mert ide rengeteg becsapós e-mail kerül.

Figyeljen oda az internet böngészése során is, mert a cyberbűnözők jellemzően rosszindulatú linkek segítségével is terjesztik kártékony fájljaikat és programjaikat. Ne látogasson gyanús weboldalakat, és ne kattintson a tolakodó felugró hirdetésekre és reklámsávokra. Érdemes elkerülni a megbízhatatlan fájlmegosztó hálózatokat is. Akár a tudta nélkül is telepíthet trójai vírust; adataink szerint a JS.Nemucod nevű trójai nemcsak ezt a ransomware-t, hanem más vírusokat is terjeszt, például a Locky, Teslacrypt, KeRanger és egyéb fertőzéseket.

Hogyan távolítható el a Crypted ransomware?

A Crypted eltávolítása nehéz folyamat. A ransomware összetett, jól megírt vírus, amely a rendszer mélyébe rejtőzik. Komponensei gyakran biztonságosnak tűnő fájlneveket használnak, amelyek miatt még nehezebbé válik a fertőzés azonosítása.

Azt tanácsoljuk tehát, hogy telepítsen egy professzionális malware eltávolító szoftvert, amely teljes tisztítást képes végezni. Mi a FortectIntego nevű programot ajánljuk, de használhat más jó értékeléseket felmutató antimalware-t is. Ha kézzel szeretné eltávolítani a Crypted zsarolóvírust, kövesse az alábbi lépéseket:

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Crypted vírus

Crypted eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Crypted törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Crypted) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Crypted eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Crypted elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Crypted, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken