CryptoJoker vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató)

Eltávolítási Útmutató - CryptoJoker vírus

Mi az, hogy CryptoJoker ransomware?

Biztonsági csapatunk egy újonnan felbukkant ransomware-ről, a CryptoJokerről szerzett tudomást. Had emlékeztessük, hogy a ransomware rendkívül veszélyes vírusfajta, amelyet főként e-mailben terjesztenek. Ha úgy sejti, hogy az ön számítógépét is megfertőzte ez a vírus, vagy csak tudni szeretne a legfrissebb fertőzésekről és a támadások elhárításáról, olvassa el ezt a bejegyzést.

A CryptoJoker ransomware működése

A CryptoJoker a bejutás után titkosítja bizonyos fájlokat. Amennyire tudjuk, a CryptoJoker többek között a következő kiterjesztéseket célozza: .txt, .docx, .doc, .xls, .pdf, .java, .jpeg, .sql, .db, .docm, .odt, .csv, .xlsb, .xlsm, .aspx, .html, .psd, .pptx, .mdb, .sln, .xlsx. A CryptoJoker tehát megfogja ezeket a fájlokat, és titkosítja őket az AES-256 titkosítási algoritmussal, majd .crjoker-re módosítja a kiterjesztésüket. Ha az ön számítógépén is erre a kiterjesztésre módosultak a fájlok, azonnal hozzá kell látnia a pusztító vírus megállításához! Erősen ajánlott, hogy ehhez egy megbízható antimalware programot használjon, például a FortectIntego legújabb változatát.

Fontos, hogy ha a CryptoJoker titkosítja a fájlokat, azokhoz nem fog tudni hozzáférni. A Crypto Joker .txt vagy .html üzeneteket hagy a titkosított fájlokat tartalmazó mappákban. Az üzenetek tájékoztatnak arról, hogy a személyes fájlok titkosításra kerültek, és visszaállításukhoz fel kell venni a kapcsolatot a CryptoJoker fejlesztőivel e-mailben:

Write to us at mail: [email protected]

Spare mails: [email protected] or [email protected].

Instructions for payment will be sent in the opposite letter.

Látható, hogy a vírus váltságdíjért cserébe hajlandó csak visszaadni a titkosított fájlokat. Meglepő módon nem egy előre meghatározott összeget kér, amely azt sejteti, hogy a bűnözők hajlandóak alkudni. A biztonsági szakértők viszont azt javasolják, hogy egyáltalán ne fizessen, mert semmi sem garantálja, hogy visszakapja a fájlokat, viszont támogatná a hackereket a további veszélyes programok elkészítésében.

Hogyan fertőz a CryptoJoker?

A CryptoJoker és a többi zsarolóvírus általában fertőző e-mailek mellékleteként terjed. A ransomware-ek is trójai vírusként érkeznek: biztonságos fájlnak próbálnak látszani, hogy rávegyék a felhasználót a letöltésre. Elemzésünk szerint a CryptoJoker vírus PDF fájlként terjed, de megfertőzheti a számítógépet fertőzött weboldalakon és hivatkozásokon keresztül is. Íme néhány tanács, amelyek segíthetnek a CryptoJoker ransomware elkerülésében:

 • Ne böngésszen kétes weboldalakat – nagy esély van arra, hogy véletlenül fertőző linkre kattint, amelyről akarata ellenére vírus jut a számítógépbe.
 • SOHA ne nyisson meg ismeretlen feladóktól származó e-maileket és csatolmányokat. Ne nyisson meg ismerősnek tűnő, de láthatóan gyanús e-maileket sem, mivel léteznek olyan vírusok, amelyek átveszik az irányítást mások e-mail fiókja felett, hogy onnan küldhessenek fertőző leveleket.
 • Megfelelően telepítse a programokat. Előfordulnak olyan programok, amelyek nem túl egyértelmű módon terjesztenek más ingyenes programokat, ezért oda kell figyelnie a telepítésekre. Mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza, és utasítsa el a kétes vagy ismeretlen csatolmányokat.

Ha a CryptoJoker vírus már a rendszerbe jutott, kattintson a következő oldalra, ahol tájékozódhat a kézi eltávolítás lépéseiről.

A vírus eltávolításának lehetőségei:

A CryptoJoker malware-t egyedül is eltávolíthatja, saját CryptoJoker eltávolítási útmutatónk segítségével. A lépéseket lentebb találja. Ennek ellenére a CryptoJoker vírus eltávolításához érdemes inkább egy antimalware programot használnia, amely a teljes rendszert átvizsgálja. Egy ilyen program minden kártékony fájlt törölni tud.

Vissza lehet szerezni a titkosított fájlokat?

A biztonsági mentéseken kívül jelenleg nincs biztos módja a fájlok visszaszerzésének. Megpróbálkozhat azonban az alábbi programokkal, vannak, akik azt állítják, hogy segített nekik:

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - CryptoJoker vírus

CryptoJoker eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: CryptoJoker törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (CryptoJoker) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

CryptoJoker eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden CryptoJoker elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt CryptoJoker, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken