CryptoWall 2.0 vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - 2015 frissítése

Eltávolítási Útmutató - CryptoWall 2.0 vírus

Mi az, hogy CryptoWall 2.0 vírus?

Rövid információk a ransomware vírusokról:

A ransomware a vírusok egy típusa. Amint megfertőzi az áldozat számítógépét, titkosítja a tárolt fájlokat. Következésképp az áldozat nem fér hozzá az adataihoz, mert azok gyakorlatilag használhatatlanná váltak. A vírus minden olyan mappában üzenetet hagy, amelyben fertőzött fájlok vannak. Az üzenet lehet .png, .html és .txt fájl is. Tartalma arról tájékoztat, hogy a titkosított fájlok csak váltságdíj kifizetése után tehetők újra hozzáférhetővé.

A CryptoWall 2.0 ransomware leírása:

A CryptoWall 2.0 a hírhed CryptoWall vírus második változata. Más változatok is léteznek: CryptoWall, CryptoWall 3.0 és CryptoWall 4.0 A vírus a ransomware kategóriába tartozik. Ennek megfelelően trójai vírusként működik, tehát úgy fertőzi meg a számítógépet, hogy valami másnak láttatja magát. A számítógépen tárolt adatokat az RSA titkosítási módszerrel kódolja. A kódolt fájlok visszafejtése szinte lehetetlen. Ez a verzió abban különbözik a többi CryptoWall változattól, hogy a Tor hálózaton keresztül éri el a szervereit, elrejtve ezzel a vezérléshez használt csatornákat.

A ransomware a fájlok titkosítása után üzenetet hagy, tájékoztatva a visszaállításhoz követendő lépésekről. Egyértelmű határidőt ad a váltságdíj befizetésére. Ha nem fizeti be időben a követelést, az összeg növekedhet. A CryptoWall 2.0 először általában 500 dollárt vagy eurót követel. Fizetni a bitcoin rendszeren keresztül kell, és cserébe azt ígéri, hogy elküldi a visszafejtéshez szükséges kódot, amellyel elméletileg megmenthető minden titkosított adat. Rendkívül valószínűtlen, hogy a bűnözők tényleg segítenének, ezért azt kell tanácsolnunk, hogy ne fizesse ki a váltságdíjat.

Ha számítógépét megfertőzte a CryptoWall 2, mielőbb hozzá kell látnia a fertőzés eltávolításához. Csak akkor fog leállni a fájlok titkosítása, ha letörli a vírust és letiltja a kártékony folyamatokat. A fertőzés további vírusokat is letölthet, tehát a kár mértéke akár percről percre növekedhet. Erősen ajánlott a RestoroIntego legújabb változatával eltávolítania a vírust.

Hogyan jutott a rendszerbe a CryptoWall 2.0?

A CryptoWall 2.0, ahogy a többi CryptoWall verzió is, többnyire fertőző e-mailek segítségével terjed. Fontos tehát rendkívül óvatosnak lennie az ismeretlen feladóktól származó levelekkel. Soha NE nyisson meg vagy telepítsen kétes levélcsatolmányokat! Különösen veszélyes az e-mail fiók spam mappájába került levelek megnyitása. Kerülje továbbá a megbízhatatlannak látszó és rengeteg hirdetést megjelenítő weboldalakat, mert nagy az esélye, hogy véletlenül engedélyezi valamilyen kártevő telepítését. A váratlan telepítések elkerülésének érdeképen tanácsos telepítenie és naprakészen tartania egy valós idejű védelmet kínáló biztonsági szoftvert.

Mi a teendő, ha a vírus megfertőzte a rendszert?

Ha az ön számítógépén is felbukkant a CryptoWall 2.0 vírus üzenete, mielőbb el kell távolítania a ransomware-t. Ehhez követheti a lentebb olvasható kézi eltávolítási lépéseket, de törölheti a vírust automatikus módszerrel is. A CryptoWall 2.0 veszélyes malware, képes teljesen elpusztítani az áldozatok fájljait. A titkosított fájlok visszafejtése lehetetlen. Ha rendelkezik Windows biztonsági másolattal, vagy ha külső adattárolón is tárolt másolatokat, ezeket később vissza tudja másolni. Léteznek továbbá olyan antivírus programok, amelyek a CryptoWall vírus által titkosított fájlok visszafejtésével is megpróbálkoznak.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - CryptoWall 2.0 vírus

CryptoWall 2.0 eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: CryptoWall 2.0 törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (CryptoWall 2.0) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

CryptoWall 2.0 eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a RestoroIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden CryptoWall 2.0 elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt CryptoWall 2.0, használjon megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken