Deceptive site ahead törlés (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2017. okt)

Eltávolítási Útmutató - Deceptive site ahead

Mi az, hogy Deceptive site ahead?

Google figyelmeztetés: „Megtévesztő webhely megnyitására készül” Mit jelent ez?

Deceptive site ahead

A „Megtévesztő webhely megnyitására készül” üzenet a Safe Browsing nevű vállalat készítménye, amelynek célja, hogy megvédje az internetezőket azoktól a weboldalaktól, amelyeket a Google potenciálisan veszélyesnek ítélt.

Az üzenetet piros háttéren jelenik meg a megnyitni készült weboldal helyett, mert az eredeti oldal valamilyen „social engineering” trükkel kétes szoftver telepítésére vagy személyes adatok megosztására próbálja rávenni a látogatókat.

Ha tehát megbízhatatlan weboldalra téved, szerencsés esetben megjelenik az alábbi üzenet:

Megtévesztő webhely megnyitására készül.
A [webcím] weboldal támadói veszélyes dolgokba csalhatják bele, például szoftver telepítésébe vagy személyes adatainak megosztásába (jelszavak, telefonszámok, bankkártyaadatok).

Ne aggódjon. Számítógépe még nem fertőzött. Ez csak egy figyelmeztetés arra, hogy jobb, ha elkerüli a meglátogatni készült weboldalt. A részletek gomb megnyomásával és az üzenet figyelmen kívül hagyásával beléphet az oldalra, de ez nem ajánlott.

Persze előfordul, hogy a megjelenített hirdetések miatt megbízható weboldalakat is azonosítani vél a szoftvert, de a probléma kevés erőfeszítéssel megoldható. A tévesen azonosított weboldal webmesterének egy speciális Google aloldalt kell megnyitnia, amely részletezi a „Megtévesztő webhely megnyitására készül.” üzenet eltávolításának lépéseit.

Ezt követően meg kell jelölni az oldal potenciálisan megtévesztő tartalmát. Ezt a Google Webmaster Tools segítségével lehet elvégezni. A folyamat eltarthat egy kis ideig, mert a weboldal adminisztrátorának meg kell keresnie és el kell távolítania a potenciálisan veszélyes tartalmat. A Google csak ezt követően fogja újraértékelni a weboldalt.

A hosszas procedúra ellenére a megbízható weboldalak rendszerint elvégzik a lépéseket, nehogy elijesszék a látogatókat. Fontos tehát, hogy elkerülje a „Megtévesztő webhely megnyitására készül.” üzenetet megjelenítő oldalakat.

Deceptive site ahead

Milyen weboldalakat blokkolhat a Google?

Alapvetően három féle potenciálisan veszélyes oldal kerülhet a Google feketelistájára:

  1. Olyan oldalak, amelyek veszélyes tartalmaikat megbízhatónak tűntetik fel;
  2. Olyan oldalak, amelyek megpróbálják rávenni a látogatókat belépési adataik megosztására vagy valamilyen telefonszám felhívására;
  3. Olyan oldalak, amelyek félrevezető letöltési gombokat tartalmaznak.

Az avirus.hu oldalain már számos hasonló weboldalt bemutattunk. Bármelyik böngészőeltérítőhöz tartozó oldal bekerülhet az első kategóriába, mert megtévesztő keresőmotorokat jelenítenek meg, például a Delta-homes.com és a Yoursites123 keresőt.

A második kategóriába tartoznak azok az oldalak, amelyek adware és scareware típusú programokat terjesztenek, például az Intelli-support-assistant.com és az Adsystemscan.com. A becsapós letöltésgombok pedig bármilyen weboldalra beszúrhatók, különösen gyakran jelennek meg kétes letöltőoldalakon és fájlmegosztókon.

Előfordulhat, hogy a kártékony weboldalak készítői is átjutnak a Google szűrőjén, és sikeresen betöltik weboldalaikat. Az ilyen esetek miatt fontos, hogy tartson számítógépén egy megbízható antivírus szoftvert. Ilyen például a RestoroIntego.

Hogyan szüntethető meg a „Megtévesztő webhely megnyitására készül” üzenet?

Habár egyáltalán nem tanácsos a „Megtévesztő webhely megnyitására készül” üzenet megszüntetése, a következő lépésekkel megteheti:

  1. Indítsa el a Google Chrome böngészőt.
  2. Kattintson a jobb felső sarokban lévő menügombra.
  3. Válassza a Beállítások menüpontot, majd kattintson a Speciális beállítások megjelenítése… gombra.
  4. Vegye ki a jelölést az Adatvédelem szakasz Védje meg magát és eszközét a veszélyes webhelyektől beállítás jelölőnégyzetéből.

Ha követi a lépéseket, böngészője nem fogja többet megjeleníteni az üzenetet. Ebben az esetben azonban valamilyen más módszerrel kell majd megvédenie magát a támadásokkal szemben. Azt tanácsoljuk, hogy telepítsen megbízható antivírus szoftvert, amellyel a már bejutott fertőzéseket is eltávolíthatja, és az esetleges böngészős támadásokat is elháríthatja.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken