Driver Assist törlés (ingyenes útmutató) - egyszerű eltávolítási útmutató

Eltávolítási Útmutató - Driver Assist

Mi az, hogy Driver Assist?

Tudnivalók a Driver Assist szoftverről

SafeBytes Driver Assist

A Safebytes Software Inc. Driver Assist szoftvere egy kis méretű illesztőprogram-kezelő, amely számos hasznos funkciót nyújt. A szoftver a Microsoft Windows operációs rendszerekkel kompatibilis: Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 és 10 verziókkal. A DriverAssist az eszközillesztő programok kezelésében segít, valamint automatikusan frissíti azokat, így ezzel nem kell kézzel bajlódnunk.

Néhány internetező helytelenül vírusnak nevezi a DriverAssistot, pedig a szoftver teljesen biztonságosan használható. Ha még nem ismeri a program lehetőségeit, olvassa el bejegyzésünket. Ha ezután nem találja hasznosnak a programot, a bejegyzés végén található útmutatót követve eltávolíthatja.

Az elavult illesztőprogramok a számítógép használata közben Windows-hibákat okozhatnak. Az ilyen problémák általában rövid idő alatt nem oldhatók meg, de elkerülhetjük őket, ha a Driver Assist segítségével kezeljük és tartjuk naprakészen a szükséges illesztőprogramokat.

A Safebytes DriverAssist a következő funkciókat nyújtja:

  • Automatikus illesztőprogram-telepítés;
  • Illesztőprogram-keresés;
  • Intelligens eszközazonosítás;
  • Teljes biztonsági mentés és visszaállítás;
  • Biztonságos USB-kezelés és -kiadás;
  • 0-24 ügyféltámogatás.

A szoftver korábban több negatív kritikát kapott, de az elmúlt időszakban sokat javult a helyzet. Már nem hirdetik tolakodó módszerekkel és nem terjesztik ingyenes programok mellékleteként, így megbízható, jó hírű programnak tekinthető, amely szabadon használható az illesztőprogramok kezeléséhez.

A potenciálisan kéretlen programok kapcsán fontos megemlítenünk, hogy ne próbáljon ingyenes Driver Assist kulcsgenerátort, Safebytes Driver Assist licenckulcsot és hasonlókat keresni. Ezzel nemcsak szerzői jogi törvényt szegne, hanem potenciális veszélyforrásoknak is kitenné rendszerét.

Ne feledje, hogy az illegális szoftvertörések veszélyesek, kártékony kémprogramokat vagy malware-eket rejthetnek. Röviden tehát a program illegális változatai a számítógép megfertőzését okozhatják. Ez persze nem a Safebytes hibája, a szoftver eredeti verziója beszerezhető annak honlapjáról. Erre a weboldalra látogasson el, ha biztonságos letöltési linket keres.

Ha a programmal együtt gyanús szoftvert is telepített, valószínűleg megbízhatatlan forrásból szerezte be a telepítőt. Ebben az esetben számítógépén bosszantó felugró hirdetések és reklámsávok jelenhetnek meg. Emellett lelassulhat a rendszer, valamint a böngészők ismeretlen weboldalakat nyithatnak meg.

A különböző támadók gyakran használnak adware szoftvereket kétes szándékú weboldalak hirdetésére és potenciálisan veszélyes programok terjesztésére. A potenciálisan kéretlen programok megfigyelhetik a felhasználók online tevékenységeit, valamint beazonosításra nem alkalmas személyes adatokat gyűjthetnek, amelyeket hirdetőknek továbbíthatnak.

Ha biztonságban szeretné tudni adatait és számítógépét, ne tartson potenciálisan kéretlen programot a rendszerben. Szeretnénk ismét emlékeztetni, hogy a hivatalos weboldalról töltse le a DriverAssist telepítőjét, ne gyanús harmadik felektől. Csak így szerezhet eredeti példányt.

A DriverAssist szoftverA Safebytes Driver Assist egy ártalmatlan program, amely az illesztőprogramokat tartja karban.

A potenciálisan kéretlen programok terjedése

Ahogyan már említettük is, potenciálisan kéretlen programokat engedhet a rendszerbe, ha a Driver Assist licencelt változatát illegális forrásból szerzi be. Ez azonban nem az egyetlen módja a potenciálisan kéretlen és reklámprogramok terjedésének.

A rendszerbe juthatnak különböző freeware és shareware szoftverek segítségével is. Ilyen szoftverek lehetnek különböző letöltéskezelők, PDF-készítők, médialejátszók stb. A telepítők ezeket hasznos böngészős kiegészítőként, eszköztárként és hasonló extrákként mutathatják be, amelyek valamilyen hasznos funkciót nyújtanak.

Emellett azonban kéretlen tevékenységeket is folytathatnak: hirdetések megjelenítésével, gyanús weboldalak megnyitásával és a rendszer lelassításával lehetetlenné tehetik a böngészést. Ha biztonságban szeretné tartani számítógépét, akadályozza meg az ilyen programok bejutását.

Ehhez oda kell figyelnie az ingyenes programok telepítése során. Még akkor is szemmel kell tartania a telepítőket, ha megbízható forrásból szerezte be azokat. Sok esetben csak az egyéni/custom vagy haladó/advanced stb. telepítési módok jelenítik meg a kéretlen mellékleteket.

Olvassa el a telepítők minden lépését és utasítsa el az opcionális szoftvereket. Ilyenek a különböző bővítmények, beépülők, eszköztárak, amelyek szinte minden esetben reklámprogramot vagy böngészőeltérítőt jelentenek.

Összességében tehát semmi esetben sem a DriverAssist a felelős a képernyőn megjelenő reklámokért. A tettes azonosításához vizsgálja át a rendszert egy biztonsági szoftverrel. Biztosan nem a Driver Assistot fogja azonosítani, mert továbbra is ártalmatlan illesztőprogram-kezelőről van szó, amely aggályok nélkül használható.

Távolítsa el a Driver Assistot, ha nincs rá szüksége

A Driver Assist egyértelműen ártalmatlan. Biztonságosan használható program, de ha mégsem elégedett a funkcióival, vagy más illesztőprogram-kezelőt használ, a DriverAssist eltávolítható a telepítőjével vagy a rendszer Program eltávolítása menüjén keresztül.

A DriverAssist eltávolításához egészen pontosan a következő lépéseket kell kvöetnie.

  1. Kattintson a Start gombra és keressen a Vezérlőpultra. Nyissa meg. Megnyithatja úgy is, hogy lenyomja a Windows billentyű + R gombinációt, a megjelenő ablakban beírja a control panel szót, majd megnyomja az Enter billentyűt.
  2. A vezérlőpultban keresse meg a Program eltávolítása menüpontot. A Windows korábbi verzióiban ez Programok telepítése és törlése néven szerepel.
  3. Itt keresse meg a Driver Assist bejegyzést (közzétevő: SafeBytes), jelölje ki, majd kattintson az Eltávolítás gombra.
  4. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken