gwx.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

A gwx.exe egy ártalmatlan fájl, amely a Windows 10-re való frissítést hirdeti

A gwx.exe nem egy kártékony fájl. Annak a programnak a része, amely az ingyenes Windows 10-frissítést hirdeti. A Windows 7, 8 és 8.1 felhasználói talán még emlékeznek a sokak szerint bosszantó értesítésekre, amelyek 2015 környékén tűntek fel. Ha ön is emlékszik az értesítésekre, lehet, hogy a gwx.exe-t még most is megtalálja a Feladatkezelőben.

Ha azonban már frissített a Windows 10-re, a fájlnak nem kellene ott szerepelnie. Ha mégis ott van, vizsgálja át a rendszert antivírus szoftverrel, mert a gwx.exe nevét malware is felhasználhatja, hogy ártalmatlan programnak álcázza magát.

A gwx.exe tehát eredetileg ártalmatlan. Nem tehet kárt a rendszerben, nem végez kártékony tevékenységeket. A Windows 10-re való frissítés komponense, a Microsoft programja. A program ikont jelenít meg a tálca értesítési területén.

Az operációs rendszer legújabb verzióját hirdető értesítéstől szerencsére meg lehet szabadulni. Ehhez a KB3035583 jelzésű Windows-frissítés eltávolítása szükséges. Ezt követően a fájl és a Windows-t hirdető reklámok is eltűnnek.

Mindazonáltal a fájlnevet malware is felhasználhatja, hogy észrevétlenül a rendszerbe telepedhessen. Ha tehát számítógépén gyanús tevékenységeket tapasztal, vizsgálja át a rendszert a kiváló FortectIntego vagy más antimalware szoftverrel, hogy eltávolíthassa a gwx.exe vírust.

A valódi fájl általában a következő mappákban található:

 • C:\Windows\System32\Tasks\Microsoft\Windows\Setup
 • C:\Windows\System32\GWX\GWX.exe

Ha a fájlt más mappában látja, feltételezhető, hogy veszélyforrás. A malware-ek jelenléte számos problémát okozhat:

 • nagy számú hirdetések megjelenése,
 • összeomló programok,
 • lelassult számítógép,
 • Windows-hibák;
 • a CPU-t jelentősen használó ismeretlen folyamatok
 • stb.

Ha a fentieket tapasztalja, mielőbb vizsgálja át a rendszert. Ahogyan már említettük is, a gwx.exe vagy más veszélyes fájl eltávolításához használjon antimalware szoftvert.

A fájl telepítése

A valódi GWX fájl Windows-frissítés (KB3035583) formájában kerül a rendszerbe. Ha a fájl kártékony változatával van dolga, a bejutás más módokon történhetett.

A vírus típusától függően ezek a következők lehetnek:

 • becsapós vagy illegális letöltések;
 • becsapós szoftverfrissítések;
 • kártékony hirdetések;
 • exploit kitek;
 • kártékony e-mailek;
 • beszúrt letöltések;
 • stb.

Legyen tehát óvatos az internet böngészése során. Fontos, hogy elkerülje a kétes vagy potenciálisan veszélyes weboldalakat (pl. felnőtt tartalmú vagy szerencsejátékos oldalak) és az agresszív hirdetéseket, a programokat, frissítéseket mindig a fejlesztő saját weboldaláról töltse le, valamint ellenőrizze a feladót, mielőtt ismeretlen e-mailes csatolmányt nyitna meg.

A GWX eltávolítása

Ha törölni szeretné a Windows 10-et hirdető gwx.exe-t, a KB3035583 jelzésű frissítést kell eltávolítania. Ehhez tegye a következőket:

 1. Indítsa a számítógépet Csökkentett módban.
 2. Lépjen a Program eltávolítása menübe.
 3. Kattintson a bal oldalon lévő Telepített frissítések megjelenítése gombra.
 4. Keresse meg a KB3035583 frissítést, jelölje ki, majd kattintson az Eltávolítás gombra.

Ha egy kártékony gwx.exe eltávolításával kapcsolatban van szüksége segítségre, azt javasoljuk, hogy vizsgálja át a rendszert egy megbízható antimalware programmal (pl. FortectIntego). Az automatikus eltávolítás a legjobb megoldás, mert egy biztonsági szoftver automatikusan azonosítja és eltávolítja a kártékony komponenseket.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken