HELP_YOUR_FILES vírus eltávolítása (javított instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - HELP_YOUR_FILES vírus

Mi az, hogy HELP_YOUR_FILES vírus?

Amit a HELP_YOUR_FILES vírus kapcsán tudni kell

A HELP_YOUR_FILES a CryptoWall zsarolóvírus fejlesztőinek legújabb kártevője,szorosan kapcsolódik a CryptoWall 3.0 vírushoz, a CryptoWall 4.0-hoz és a HELP_DECRYPT vírushoz. Ha még nem hallott ezekről a fenyegetésekről, tudnia kell, hogy a zsarolóvírusok (ransomware) közé tartoznak, tehát a legveszélyesebb malware típusnak számítanak. Ezek a vírusok rendkívül fejlett technológiát használnak a fertőzésre, bejutás után pedig titkosítják a számítógépen tárolt fájlokat, és a hozzáférést csak váltságdíj fejében hajlandók visszaadni.

A HELP_YOUR_FILES ransomware általában becsapós e-mail csatolmány formájában próbál a rendszerbe hatolni. A levelek látszólag banki üzenetek, számlák és hasonló fontosnak tűnő tartalmak lehetnek. Amint megfertőzi a rendszert, titkosítja a merevlemezeken tárolt fájlok nagy részét (hangfájlokat, videókat, szövegeket stb.), általában az RC4 módszerrel. Fontos, hogy a HELP_YOUR_FILES vírus többek között a következő kiterjesztéseket titkosítja: .txt, .ppt, .jpg, .gif, .pdf, .mp3, .mp4, .flv, .wmv. A titkosítást követően véletlen karakterekre módosítja a fájlneveket (pl. ysjo96d.9d4), és a következő figyelmeztető üzenetet jeleníti meg a képernyőn:

Minden titkosított fájlt tartalmazó mappában szerepel a következő fájlok valamelyike is: HELP_YOUR_FILES.PNG, HELP_YOUR_FILES.HTML, HELP_YOUR_FILES.TXT. Ezek a fájlok a titkosítás visszafejtéséről adnak információt, egészen pontosan azt, hogy az áldozatnak 700 dollárnyi bitcoint kell fizetnie. A fizetést megadott időn belül teljesíteni kell, különben az összeg megduplázódik, illetve esetenként megtriplázódik. Tudjuk továbbá, hogy a HELP_YOUR_FILES letiltja a fájlok visszafejtésére használható programokat. Sajnos fizetés nélkül nem szerezhetők vissza az adatok. A biztonsági mentések persze megoldást jelentenek; ha vannak biztonsági mentései, NE fizesse ki a váltságdíjat! Elég, ha eltávolítja a HELP_YOUR_FILES vírust a számítógépről. Ehhez használja a FortectIntego”] legújabb változatát.

Hogyan juthat a rendszerbe a HELP_YOUR_FILES vírus?

A vírust leginkább becsapós e-mailek segítségével terjesztik. Soha ne nyisson meg ismeretlen feladóktól származó e-maileket és csatolmányokat! A ransomware trójai vírusként működik, PENALTY.TXT.EXE, REWARD.TXT.EXE, RESUME.TXT.EXE és hasonló fájlnevekkel bukkanhat fel. A kevésbé jártas felhasználók nem feltétlenül tudják, hogy mennyire árulkodó fájlnevek ezek: a txt nem szöveges fájlt rejt, mert .exe kiterjesztés követi, tehát futtatható állományról van szó. Tanácsos elkerülni a kétes weboldalakat is, sosem lehet tudni, hogy milyen linkeket rejthet egy-egy ilyen weboldal, akár a HELP_YOUR_FILES vírust is elindíthatják. Különösen veszélyesek a pornográf weboldalak linkjei, ezeken nagyon gyakoriak a vírusokat rejtő fertőző URL-ek.

Fontos továbbá odafigyelni a szoftverek telepítésére. Olvasson át minden lépést, ne hagyjon ki semmilyen fontos sort. Szánja rá az időt az adatkezelési nyilatkozatok és a felhasználási feltételek átolvasására is, és ha bármilyen gyanúsat lát, például hogy a kiszemelt program opcionálisan telepíthető alkalmazásokat tartalmaz, alaposan vizsgálja át a telepítő lépéseit. Ha erre az adott telepítő lehetőséget ad, mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza, mert csak így fognak megjelenni a kéretlen mellékletek.

Hogyan távolítható el a vírus?

Sajnos külső biztonsági mentések nélkül a fájlokat nem lehet visszaállítani. Megpróbálkozhat a következő szoftverekkel, de nem sok esély van a sikerre: R-Studio, Photorec. A HELP_YOUR_FILES vírus (más néven CryptoWall 4.0 az alábbi lépések segítségével távolítható el. Érdemes feltelepítenie ajánlott antimalware programunk, a FortectIntego legújabb változatát is, ez a szoftver automatikusan el tudja távolítani a vírust.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - HELP_YOUR_FILES vírus

HELP_YOUR_FILES eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: HELP_YOUR_FILES törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (HELP_YOUR_FILES) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

HELP_YOUR_FILES eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden HELP_YOUR_FILES elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt HELP_YOUR_FILES, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken