ICE vírus eltávolítása

Eltávolítási Útmutató - ICE vírus

Mi az, hogy ICE vírus?

Az ICE vírus (más néven The Cyber Crimes Center vírus) egy veszélyes ransomware. Figyelmeztetéseit nem szabad komolyan venni, a vírust azonnal el kell távolítani. Egy óriási értesítésről lehet felismerni, amely állítólagos bűntetteket sorol és 400 dolláros pénzbírságot követel. Általában pornografikus fájlok terjesztését, jogvédett tartalmak használatát és hasonló “törvényszegéseket” említ. Habár úgy tűnhet, hogy ez egy valódi üzenet valamilyen állami szervtől, az üzenet valójában egy átverés. A folyamat első lépése a számítógép teljes lezárása, pedig így semmilyen állami szervezet nem próbálja behajtani a büntetéseket. A vírus valódi forrása egy internetes bűnbanda, akik már több ilyen vírussal is megpróbálták kiszedni a pénzt a mit sem sejtő áldozatokból. Az ICE, avagy The Cyber Crimes Center vírust mielőbb el kell távolítani!

HOGYAN JUTHAT A SZÁMÍTÓGÉPEMRE AZ ICE vírus??

Az ICE Cyber Crimes Center vírust a Your computer has been blocked vírushoz hasonlóan trójai terjeszti, amit az internetezők általában kétes eredetű programokon vagy álfrissítéseken keresztül töltenek le, jellemzően illegális weboldalakról. A terjesztéshez használnak még félrevezető e-maileket is, amelyek szintén hivatalos forrástól származó üzeneteknek tűnnek. Miután bejutott, a program lezárja a rendszert és letölti az ICE vírus működéséhez szükséges fájlokat. A program tehát, mondhatni, túszul ejti a számítógépet, majd kicseréli a hátteret egy ilyen, vagy hasonló üzenetre:

The ICE Cyber Crime Center virus
Your computer has been blocked!
The work of your computer has been suspended on the grounds of the violation of the law of the United States of America.
(…)
To unlock your computer and to avoid other legal consequences, you are obliged to pay a release fee of $400.

Kérjük, ne vegye komolyan az értesítést, hiszen csalók műve. Távolítsa el a ransomware-t, különben nem fogja tudni használni számítógépét.

HOGYAN TÁVOLÍTHATOM EL AZ ICE VÍRUST?

Az ICE vírus eltávolítása során a legnagyobb gondot a rendszerzár feloldása jelenti. Ehhez több módszert is ajánlunk:

* Pendrive módszer:

1. Egy másik számítógépen töltse le a ReimageIntego programot, vagy egy másik megbízható antimalware-t.
2. Frissítse a programot és másolja fel egy pendrive-ra vagy egy CD-re.
3. Indítsa ‘Csökkentett mód parancssorral’ módban a fertőzött számítógépet, helyezze be a pendrive-ot és futtasson a programmal rendszervizsgálatot.
4. Indítsa újra a számítógépet és futtasson újabb rendszervizsgálatot.

* A ransomware vírussal fertőzött számítógépeken általában csak 1-1 felhasználói fiók az áldozat. Ha egy másik fiók rendelkezik rendszergazdai jogokkal, onnan is elindítható az antimalware program.

* Próbálja meg letiltani a Flash-t, ezzel leáll a ransomware. A tiltáshoz navigáljon a Macromedia következő oldalára és válassza a ‘Deny’ részt: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Miután ez megvan, futtasson teljes rendszervizsgálatot egy antimalware programmal.

* ICE vírus kézi eltávolítása (hozzáértés szükséges!):

  • Indítsa a számítógépet ‘Csökkentett mód parancssorral’ üzemmódban (ez a vírus minden változatával működik)
  • Futtassa a Regedit programot
  • Nézze át a WinLogon bejegyzéseket és jegyzetelje ki azokat az elemeket, amelyek nem üresek vagy explorer.exék.
  • Keressen rá a kijegyzetelt fájlokra és törölje az összes találatot.
  • Indítsa újra a számítógépet és futtasson teljes rendszervizsgálatot a ReimageIntego, a SpyHunter 5Combo Cleaner vagy a Malwarebytes frissített változatával.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken